Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím poraďte mě nekdo kdo máte zkušenosti s mužskou neplodností.
byl nám doporučený lék"picnogenol".Napište mě někdo ,
jakoukoli radu nebo zkušenost
.Mooooc dík ![]()
ahojda,nám doporučili vit E,zinek a tablety Energyman,tak je zkus.Manžel sice prvních pár dní běhal častěji na WC,ale říkal,že se to dalo vydržet.Zlepšení něco málo bylo,ale stejně nám to nepomohlo,zatím,tak držím palečky.
ahojky Leni,
Díky za radu,vit E jsme už taky koupily.
Ten pycnogenol jsme koupily na stránkách:
http://www.finclub.cz/…h_result.php?…
Určitě ten Energyman vyzkoušíme!
![]()
Ahoj holky už 16 měsícu se snažíme o mimčo s tím že já jsem podle vyšetření v pořádku ale manželovi zjistily líné spermie prosím nevíte některá co nás čeká dál???
@Anonymní píše:
Ahoj holky už 16 měsícu se snažíme o mimčo s tím že já jsem podle vyšetření v pořádku ale manželovi zjistily líné spermie prosím nevíte některá co nás čeká dál???
Záleží, kolik. Když to zjistili mému manželovi, tak zkusili dvakrát IUI a pak rovnou IVF, dnes máme 2 děti ![]()
No jak jsem pochopila doktorku tak se nám to asi normálně nepovede ale víc mi k tomu neřekla :.-( jen at se s manželem doma rozhodneme jestli chceme počkat a nebo začít s léčbou a já tak nějak nevím co nás čeká miminko moc chceme ![]()
@Anonymní píše:
No jak jsem pochopila doktorku tak se nám to asi normálně nepovede ale víc mi k tomu neřekla :.-( jen at se s manželem doma rozhodneme jestli chceme počkat a nebo začít s léčbou a já tak nějak nevím co nás čeká miminko moc chceme
v tom případě je nejlepší najít si v okolí nějaký CAR (centrum asistované reprodukce). tam se neplodností zabývají, vyšetří tě a začne jeden veliký kolotoč…při troše štěstí můžeš být do 4 měsíců těhotné. Když to nevyjde, budou se snažit dál. Sem prostě chodí lidi otěhotnět ![]()
No tak to ja se kouknu na netu mame tu genet tak se tam objedname a uvidime snad nam to pujde a na kolikaty pokus se zadarilo vam?
@Anonymní píše:
No tak to ja se kouknu na netu mame tu genet tak se tam objedname a uvidime snad nam to pujde a na kolikaty pokus se zadarilo vam?
Jejej. je to veliký kolotoč
U nás nejdříve dva cykly zkoušeli mě clostibelgitem vyvolat vícečetnou ovulaci + v době ovulace se maximálně snažit(ovulace potvrzovaná ultrazvukem). Nic. Pak zkoušeli metodu IUI-intrauterinní inseminace. mě opět vyhnali hormonama ovulaci a partnerovo spermie mi stříkli přímo do dělohy-takhle to zkusili dvakrát ob cyklus. Nic. Tak na IVF-umělé oplodnění. Injekcema nabudili, odebrali vajíčka, oplodnili a dvě mi vrátili zpátky do dělohy, zbytek embrií zamrazily. nechytla se. pak rozmrazili další dvě-opět se nechytla. Zbytek embrií rozmrazení nepřežilo, zbyla dvě poslední a Martínkovi je dnes už pět let
A markétka(1,5 roku) je zdalšího cyklu IVF s rozmrazeného embria…
je to jeden veliký kolotoč, ale alespoň je pocit, že se něco děje!! Spoustu maminkám stačilo chodit do CARu třeba jen půl roku, jiní se bez umělého oplodnění neobešla. Jde o to to hlavně nevzdávat!!!
@ivodička Můžu dotaz, takže ty máš obě dítka z KETU…chystám se tento měsíc na KET a nějak od toho moc nečekám, když se nepodařilo z čerstvým embryjek.
Teda klobouk dolu co jsi vše vydržela no koukám že nás toho čeká ještě dost ale jdeme do toho a snad se zadáží vlila jsi mi krev do žil ![]()
@jaket Ano, obě děti z KETu
Tak hlavu vzhůru, u mě KET zvýtězil!! Čerstvá embria se mi nechytla ani u prvního IVF, ani u druhého!!!
Znám plno párů kdy měli líné spermie a stačila pár týdenní léčba, někdy stačili jen vitamíny jindy dali léky, mimča se dočkali všichni. určitě budou za měsíc dva odběr opakovat