Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spoléhat ne, ale tak zas než podstupovat kdejaké procedury a dopování hormonama apod, tak bych asi ještě vydržela…
Ok, řekla jsem jenom svůj názor, nebo to snad nesmím? Já bych třeba radši dítě neměla, než podstupovat tohle, mně prostě přijde jako umělé. Ale je to můj názor a hotovo, teď se tu na mě třeba sesypte.
Ahoj, tak můj partner měl první spermiogram katastrofální
Za prvé měl toho „vzorku“ malo, nějak mu to z toho kalíšku vyšplíchlo mimo
Za druhé měl asi 1 milion spermií v 1 ml!!!
to je úúúúplně špatný výsledek a za třetí líné a mrtvé spermijky
Vezl to hodinu do CARu jen tak v kapse a byla zima, takže tohle mohlo zkreslit výsledek.
Nicméně jsem trochu guglila na netu a opatřila z lékarny SELZINK, KYS. LISTOVOU, VITAMIN, C a E, KOENZYM Q10, OMEGA 3, B KOMPLEX A KOTVIČNÍK (ENERGYMEN) No a spermiogram je ted skoro v normě
Pořád nám nějaké ty procenta k dokonalé pohyblivosti chybí, ale na IUI nebo IVF to stačí, řekla embryoložka v CARu. Přirozeně nám to nějak nejde
Přítel pracuje na smeny v horkém prostředí (až 50 C)
Jedno dítě už z předchozího vztahu mám, a tam to byla fakt rychlovka to početí…jak se říká, jen na mne přítel položil trenky a už jsem byla v tom
A to mi bylo 28, takže žádná mega plodná náctiletá
Jinak bych fakt doporučila i vitamíny a konzultaci v CARu a URCITE další spermiogram…pro kontrolu.
@Koblížek21 Tak jsem to nemyslela, každý máme názor…
Já jen vím, že nebýt asistované reprodukce, tak bych s manželem asi jinak děti nikdy neměla a jsem jim vděčná. Někdo toto neuznává, to vím. Ale já jsem tak štastná, že mohu díky ní být maminkou…
@Koblížek21 Tak to je drsná úvaha, ale samozřejmě na ní máš právo.
Zkus koupit http://www.otehotnet.cz/…3008426.html
Mám s ním dobré zkušenosti a to dvakrát vždy když jsme použili gel v den ovulace podařilo se, bohužel jedno miminko se nevydařilo a při snažení o druhé a půl ročním čekání zda se povedlo jsme gel zkusili znovu a povedlo se zas
Můj manžel měl těch spermiogramů asi 10 a pokaždé hrůza. (s ex-manželkou se snažili 10 let a nic). Já prostě neměla na co čekat. Vitamíny jsme zkoušeli také, bylo to ještě horší…
Neříkám že se nemůže stát ale spoléhat se na to moc nedá