Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Normální to je, proto dnes hlavně odpočívat, žádná fyzická námaha ![]()
Na odber krve s sebou vzdycky nosim dzus a neco sladkeho, coz snim hned po odberu, abych predesla slabosti a neseklo to se mnou. Stejne mi je pak vzdycky chvili blbe, ale do hodiny se to srovna.
Tak záleží po jakem odberu, pokud po darování krve, tak je to normální, pokud ti brali jednu zkumavku jen na nejaky rozbor, tak to úplně normální neni, ale něco sladkeho k jidlu by pomoct s obojim.
Odběry nesnáším dobře od mala, v posledních letech kdy mám furt nízký tlak u odběrů mi je fakt zle.. Takže všude si lehám, po odběru dostávám hroznový cukr nebo čokoládu, ale často se třesu a je mi furt slabo. Nerada chodím na odběry sama a už vůbec po nich neřídím, jednou mi bylo fakt zle. Jednou mě sestra vynervovala ještě víc, když se mě ptala jak mi je a že furt vypadám bledě, když jsem chtěla odejít. Ptala jsem se, co se stane, že tu sedím už 30 minut a piju vodu a že snad sebou už seknout nemohu, ne? A ona, že jo že klidně i venku během dne.. super, to mě fakt uklidnilo, takže od té doby chodím na krev s doprovodem (pokud to jde). ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já byla na odběrech taky dnes, ale motala jsem se spíš před nimi, jak jsem musela být nalačno. Chtěla jsem tam jít tedy už včera, ale ráno jsem zkolabovala, tak jsem zalezla do postele a dnes druhý pokus. Odběry mi nevadí, špatně se mi při/po nich nedělá, resp. dělalo v dětství, to jsem několikrát po omdlela, nebo se pozvracela.
Jak tady už padlo, určitě je dobré si pak něco dát, mně pomáhá ten hroznový cukr a napít se a dnes jsem si pak dala banán hned. Jinak jsem vypila hrnek slabého neslazeného čaje před odběrem a pak zas hned po odběru.
Držím palce, ať je ti lépe.
Zdravím, dnes v 7 ráno jsem byla na odběru krve. Celou dobu bylo vše ok ale už tak hoďku a půl jsem strašně slabá, je mi trošku nevolno a když jsem šla pěšky domů tak jsem myslela že to semnou sekne. Je to po odběrech normální? Popř. co dnes dělat aby se to zlepšilo? děkuji