Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Čím a jak hodně si sladíte vločky, když si je připravujete? Děláte si jen směsi ze syrových vloček nebo je zapékáte?
Suché, nezapékám. Sladím až po smíchání s jogurtem, tak půl lžičky až lžičku medu, javorovýho nebo agávovýho sirupu.
@paeatara Ovesné vločky zaliji horkou vodou a přidám bílý jogurt. Pokud chci mlsat, dám ochucený jogurt, nebo k tomu bílému trochu marmelády, javorového sirupu, sušené ovoce nebo nastrouhané jablko.
Teď jsem si začla dělat vločky tak, že ohřeju trochu jablečného džusu, tím přeliju vločky a přidám nakrájený banán. Sladit to není třeba.
Povarim vlocky s mlekem, plus nejaka dalsi seminka a pak osladim medem.
Dělám kaši, vlocky jemne sklicky, do mleka ci vody, nastrouham jablko pri
dam hrozinky orisky, boruvky..jahody co zrovna je a sladim medem ![]()
Vločky, mléko, skořice
někdy mražené ovoce, to pak sladím medem, někdy banán, ten je sladkej dost
někdy rozinky nebo sušené švestky
na mírném plameni vařím cca 5 min
Vlocky kratce povarim, nekdy v mleku nekdy ve vode..scedím a osladím hnedym cukrem.Med nemam rada. Nekdy pridam i skorici.
Jím takové musli z Tesca, je suché, nezapékané, neslazené. Jsou to vločky s rozinkama a suš. ovocem, bez cukru. Jak jsou tam ty rozinky, tak mi to stačí. Jím je s jogurtem.
Já hrozně milovala vločky s jogurtem, kousky jablka a skořicí
sladit to nepotřebovalo, to jablko tomu dodalo co mělo a bylo to akorát. nebo se k tomu někdy používají rozinky ![]()
Dělám občas ovesnou kaši. Večer namočím vločky do mléka, ráno uvařím, osladím (cukrem nebo karamelem, medu je do toho škoda), zjemním kouskem másla. Dcery ji mají rády s kakaem nebo čokoládou, já se skořicí, manžel se sušeným ovocem.
Nesladím. Kupuju ty jemné od emco s vlakninou. Většinou si je dám jen s vodou, sezamem, dynovyma semínkama a slunecnicema.
Vločky jím každé ráno, dávám si je i do jogurtů přes den.
Dělám kaši- vločky povaříme v mléce a nakonec osladim medem. A pak dělám zapecene musli a tam dávám med a trochu cukru, máslo a ořechy.