Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky nemuze nejak ublizit miminku vecne pojidani sladkeho? Nemuzu si pomoct… denne snim klidne 3 dortiky, zmrzku, cokoladu… nastesti moc nepribiram ale aby to nemelo nejak spatny vliv na prcka nebo abych ho nevykrmila na 5 kgvzdy kdyz si neco dam citim jak v brisku ozije.. tak aby nebyl hyperaktivni kvuli moji nenazranosti
ale hlavne jde o to jeho zdravicko
Bud v pohode. Ja jsem v prvnim tehotenstvi nemohla sladke ani citit, celkove mi bylo furt zle, ani zadne vitaminy jsem nebrala. Rodit jsem sla o 2 kg tezsi nez pri otehotneni, dcera mela 3,8 kg a od narozeni nema uplne moc potrebu spat
Ted jsem v 2. trimestru, furt zvracim a nedej boze, kdyz si dam kousek cokolady
Kamaradka se udajne cpala sladkym horem dolem cele tehotenstvi a narodilo se ji malinke hubene miminko ![]()
Mně bylo celý tehu blbe a po cem mi nebylo je čokoláda a bílý rohlík
Bala jsem se, ze mimco bude obri, nakonec 3390 g ![]()
Dobry vecer. Moc se to do tohoto tematu nehodi ale mam dotaz. Beru antikoncepci artizia a brala jsem antibiotika na gyn. potize+moc. cesty. treti den po vysazeni stale neprichazi menses. (Obvykle uz je) jaka je pravdepodobnost tehotenstvi? Nebo je to rozhozenim po antibiotikach? ![]()
Holky diky za uklidneni jste zlate.. ja si pripadam hrozne ze mimco takhle podkrmuju
ale co se da delat ![]()
Můžete - velmi snadno si můžete vypěstovat těhotenskou cukrovku a uškodit tím jak sobě, tak dítěti.
Hlídejte si normální - aby mělo nízký glykemickou zátěž - a hlavně jezte pořádně a pravidelně. Pak vám ty chutě budou daleko méně lítat. A namísto části sladkého vezměte raději čerstvé ovoce.
Taky nejsem bez hříchu, jim sladký docela dost…a @Ou, myslím si že tehotenskou cukrovku nelze „vypěstovat“. Ta buď je, nebo není. Ve hře jsou placentární hormony, které způsobují to, že se tkáně stávají inzulinorezistentní. Tedy ta těhu cukrovka je podobná cukrovce 2. typu (která postihuje často lidi ve vyšším věku).
Souhlasím ale s Vámi, že to sladký by se mělo omezit (což mě se zatím ještě nepodařilo). Už jen kvůli nekonečným mykozam nebo zánětům mocaku ![]()
No tak ne ze bych nic nepribrala.. jsem 28tt a vazim 60 kg.. pred tehu 55..ale to neznamena ze za ty 3 mesice nemuze pribrat jeste klidne 15