Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,já jsem ve 30tt a mám tvrdnutí břicha už asi týden,každou chvilku,hlavně když jsem v pohybu nebo lítám v tom horku po městě,dokonce mi i nějak kleslo,tak taky nevím.Ale myslím si,že to nic nebude,jinak by nás bolelo. ![]()
No jo,jenže já mám nakázanej klid na lůžku,takže většinu dne ležim a tvrnu stejně
.Na to lítání po krámech bacha
,taky jsem chodila a brala to tvrdnutí jako součást těhotenství,ale pak mě to gyndr.zarazil s tim že se otvírám a že jak je to častěji než 10 za den není to dobrý
.Mám na to magnosolv a gynopevaril,ale zdá se že houbec platný. ![]()
Ahojky,
mě doktor říkal, že v tomhle stádiu těhu, končím teď 32.tt, je normální četnost asi 20× denně. Taky mi říkal, že pokud nemám bolestivý stahy po 5 minutách, tak nemám plašit, ale chápu, že se bojíš. Být na tvém místě, zajela bych na gyndu, aby tě zkouknuli. Mrknou se kvůli otvírání jen pomocí UZ, nebo ti třeba natočí monitor, aby viděli stahy dělohy, uvidíš. Ale já osobně jsem dost velikej plašan, takže bych jela.
32+1 už je pěkný, ale doporučuji do ukončeného 35. tt co nejvíc odpočívat. Pak už je mimčo hotový.
No já osobně jsem u druhýho taky touto dobou musela ležet a do té doby jsem tvrdnutí břich a nevnímala, ale jak jsem ležela, tak mi tvrdlo pořád. Člověk se asi víc pozoruje, jak nic nedělá.
Jinak doporučuju pít magnésku, ta jediná mi na tvrdnutí pomáhala, prášků jsem napolykala a úplně bez efektu.
Rozmary,já vím,že bych asi tak lítat neměla,mám rizikové,ale stěhujeme se a nechci přítele posílat pro koberce,kachličky a tak samotného,kdoví co by přivezl
.Snad budeš v pořádku,držím palečky. ![]()
Magi to je pravda,snažím se ty minerálky střídat,ale magnézka opravdu to tvrdnutí zmírňuje,jenže když si k ní dám ještě dva sáčky magnosolvu,tak mám zase srajdu,velký množství hořčíku
Každopádně bych už chtěla být aspoň 35tt jsem jak sud,kor teď když ležim ![]()
Rozmary, soucítím s Tebou. Mám v živé paměti konec svého těhotensví a i když teď se dvěma broučkama je to fičák, tak je to stokrát lepší než břicho. Ať to rychle uteče! Neboj, bude to dobrý ![]()
Mě začalo tvrdnout břicho někdy v polovině těhotenství, brala jsem magnézko, který jsem v 32.tt vysadila. Teď mě tvrdne během dne pořád a vždycky mě to bolí jakoby zevnitř. Někdy to prodýchávám.
Na kontrole vše v pořádku, neotvírám se, monitory ok. Prostě to tak někdo má. Děloha je sval, který se rozpíná, jak mi doktor vysvětlil. ![]()
Rozmary, zajdi si raději k doktorovi, ať to nepodceníš. Důležité je, aby se ti vlivem tvrdnutí nezkracoval děložní čípek. Mám s tím špatnou zkušenost z prvního těhotenství. Břicho mi tvrdlo asi 10 - 15 x za den, ale nebolelo to. Na kontrole ovšem doktorka zjistila zkracování děložního čípku, tak jsem ve 32. týdnu přestala chodit do práce a šla rovnou do nemocnice. Tam mi dali kapačku - magnesium, které mi bohužel nezabralo a tak jsem dostala permanentní infuzi gynipralu, což bylo mnohem horší. Takto jsem musela jenom ležet s nohama nahoře celých 5 týdnů v nemocnici. Pak mě odpojili z kapaček s tím, že mě pustí na poslední tři týdny domů. Ještě ten den se mi rozběhl porod a já jsem v 37. týdnu porodila chlapečka. Není nadto ležet doma a ne v nemocnici. Přeji ti, aby se ti to zlepšilo a abys donosila miminko do termínu.
Ahoj,jejda díky,taky se snažím ležet,gyndr. mi říkal,že kdyby mě chytl někdo z rizikovky tak už měsíc ležím na kapačkách
,ale že je to stresující tak to zkusíme ještě chvíli doma,navíc už mám doma dítě v nemocnici bych se zcvokla
.Zítra jdu na uz,prohlídku a krev,ale k jinýmu,ten můj má ještě dovču,tak doufám,že mě nepošle ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jsem ve 35.tt a mám už druhý den pořád tvrdé břicho a dost nepříjemně to bolí, tlačí…nemůžu říct, že by mi tvrdlo v nějakých intervalech..spíš naopak je tvrdé pořád a jen sem tam to na chviličku poleví… co by to mohlo být?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jsem ve 35.tt a mám už druhý den pořád tvrdé břicho a dost nepříjemně to bolí, tlačí…nemůžu říct, že by mi tvrdlo v nějakých intervalech..spíš naopak je tvrdé pořád a jen sem tam to na chviličku poleví… co by to mohlo být?
Poslíčci
No já si představola poslíčky, že mi sem tam ztvrdne břicho a zase poleví a za 2 hodinky to třeba přejde úplně… Ale mě bolí a je ztvrdlé už tak 20 hodin v kuse… ![]()
V tomto stadiu tehotenstvi je to uz normalni, jsou to poslicci ![]()
Čau holky,tak už zase vyšiluju,jsem dnes 32+1 a od rána mám v jednom kuse tvrdý břicho,není to nijak extrémně bolestivý,ale je to snad každých deset minut,tak jsem z toho jelen
,sprška nezabrala,ale když to nebolí,tak by to nemělo nic hroznýho bejt
Musej být kontrakce před porodem bolestivý?Když jsem rodila poprvé tak jsem to taky nevnímala jako nějak nesnesitelnou bolest,jenom takovej tupej tlak