Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Molitanová matrace měkká je, moderní podoba je pohanka-kokos, to jsou tvrdší matrace podobné te slamene. Těžko říct, jestli bych na tom nechala dítě spát, nic takového doma nemám
Pokud by byla po x generacích, tak by se mi to asi eklovalo. Matraci by mělo mít každé dítě svoji.
@PeBa12 píše:
Slaměná matrace? To jsem v životě neslyšela
Na tom spavaly naše maminky a babičky. Beztak to vytáhli někde z půdy. Já jsem to viděla na komoře u lidí z vesnic, kteří kupi na půdě krámy.
@Jana206 není po x generacích je právě skoro nová, byla použita jen párkrát…
@Jana206 píše:
Na tom spavaly naše maminky a babičky. Beztak to vytáhli někde z půdy. Já jsem to viděla na komoře u lidí z vesnic, kteří kupi na půdě krámy.
A co si pod tím mám představit? Jako matraci nacpanou slamou? ![]()
Tak kdyz se ji na ni spi dobre a je to zachovala matrace bez nejakych breber, tak proc ne, nechala bych ji ![]()
Fakt je na tohle potřeba anonymita? Co je na matraci citlivého? ![]()
Jinak když se na tom dítěti spí dobře, tak proč ne? Na slámě není nic špatného. Případně zkuste kokosovou, ta bude podobně tvrdá. Taky ji máme v dětské postýlce.
Pokud se jí na ní spí dobře proč ne. Taky jsem na ní spávala na chatě a v pohodě. Není nijak měkká, aby do ní zapadla a udusila se, tak o co jde.
@Anonymní píše:
@Kassy kokosovou nebo tu kokosovou s Pohankou?
My máme čistě kokosovou.
Dcera ma matraci ze studene peny a je pekne tuha. Hodne jsem to studovala, nez jsme koupili a tohle je fakt super, dcera spi krasne.
No, tak, proto taky starší generace dodnes říká slamník-slamníček, i když je to molitanová matrace..Sama jsem na něm ještě spala, po obědě, když jsem spát nechtěla jsem z nudy v jednom místě kde byl trošku párnutý tahala tu slámu.
Pokud dítě nemá alergii a slamník není,,původní",tak proč ne.
My jsme teď koupili pro mimino matrací s MPO, už dražší, a je tvrdší https://www.mpo-matrace.cz/…lky-marcelka
Dobrý den chtěla bych slyšet váš názor..

Moje 10 měsíční holčička nechce v noci spát, byla teď na prázdninách u babičky a spala v cestovní postýlce do které babička dala slamenou matraci. Byla čistá, voňavá, zachovalá.
Malá spala celou noc. Zkusila jssm si ji půjčit domu a i doma na ni už 2 dny spí celou noc. Předtím měla obyčejnou molitanovou a tak jssm si říkala jestli pro ni nebyla mox měkká..
Nechali byste spát dítě na takové matraci když se mu na ní dobře spí?
Děkuji za každý názor