Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PeBa12 píše:
Slaměná matrace? To jsem v životě neslyšela
Nikdy si neslyšela slovo slamník?
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych slyšet váš názor..
Moje 10 měsíční holčička nechce v noci spát, byla teď na prázdninách u babičky a spala v cestovní postýlce do které babička dala slamenou matraci. Byla čistá, voňavá, zachovalá.
Malá spala celou noc. Zkusila jssm si ji půjčit domu a i doma na ni už 2 dny spí celou noc. Předtím měla obyčejnou molitanovou a tak jssm si říkala jestli pro ni nebyla mox měkká..
Nechali byste spát dítě na takové matraci když se mu na ní dobře spí?
Děkuji za každý názor![]()
Tak je to přírodní materiál, asi dobře odvádí atd… Nechala bych když není stará 😊
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych slyšet váš názor..
Moje 10 měsíční holčička nechce v noci spát, byla teď na prázdninách u babičky a spala v cestovní postýlce do které babička dala slamenou matraci. Byla čistá, voňavá, zachovalá.
Malá spala celou noc. Zkusila jssm si ji půjčit domu a i doma na ni už 2 dny spí celou noc. Předtím měla obyčejnou molitanovou a tak jssm si říkala jestli pro ni nebyla mox měkká..
Nechali byste spát dítě na takové matraci když se mu na ní dobře spí?
Děkuji za každý názor![]()
Jo, úplně klidně. Pokud by se začala projevovat alergie, tak ji vždycky můžeš vyměnit. Pokud ne, tak jen dobře, že jsi našla něco, na čem se ji dobře spí. Mozna bych ale přes ní dala chranic matrace, protože kdyby se ti na i pocurala, bude dětí špatně čistit. Předpokládám, že odnímatelný potah nemá. Jinak my i naše deti taky rady spí na tvrdém. Když byly malé, tak měly celokokosovou matraci Traumeland a teď mají matraci do velké postele sice molitanovou, ale dost tvrdou (v obchode nás měli za blázny, že je bereme pro deti).
@PeBa12 píše:
Slaměná matrace? To jsem v životě neslyšela
To bylo naprosto běžné, spávali se na slaměných matracich. Ale jsou tvrdé a sláma se musí vyměňovat, jak uschne, drolí se a píchá. Ale už jsem se s ní nesetkala tak padesát let. Nebo vlastně jo, když jsme likvidovali poklady z půdy.
Když se ji na ni dobre spi, tak není co řešit a nech ji to
já bych to nedavala, spala jsem na slamene matraci jednou, a nevydržela jsem na ni ani celou noc, po par hodinách jsem si dala perinu na podlahu a spala raději na ni
něco tak tvrdého a křivého jsem ještě pod sebou neměla ![]()
@Anonymní píše:
@Kassy kokosovou nebo tu kokosovou s Pohankou?
My mame kokosovou, zjistovali jsme si tenkrat jakou ma mit spravnou tvrdost, a vybrali jsme kokosackou.. Mala nam spi taky v pohode..