Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím odkdy Vám nespí dítě po obědě? Malé jsou dva. Spí celou noc vstava v 6:30-7:00 a po obědě prostě už nespí, pořád se jen vzteká, po obědě nespí, já už sem z ní vyřízená. Vždycky sem se těšila na klid u knížky aspoň na tu hodinu po obědě a už mi tři týdny prostě odpoledne nespí ![]()
Tak to má každé dítě jinak. Syn má 27 měsíců a spí po obědě 2 hodiny pořád. Kamarádky syn je o půl roku mladší a už po obědě nespí ![]()
Od roku a půl. Nejdřív mě to taky vadilo, ale zase usnula v 7 večer a spala až do rána. Když výjimečně spala po O tak usnula třeba až ve 23h a bylo jedno jestli spala půl hodiny a nebo 2.
Obě děti přestaly spát po obědě kolem 2. narozenin. Ráno vstávaly kolem 7. hodiny.
Asi od roku po obědě dcera už nespala.
Je to takový nezmar doteď.
Asi od dvou a půl let, ale i pak jsme spolu ležely v posteli, pustila jsem pohádku, já jsem pospávala. ![]()
Taky mame nespavce, vsechny tri starsi deti prestaly spavat chvili po 2. roce. Doma to s nimi jeste slo, ale skolka byla problem. Vsichni po obede spali a nase deti bud trpely, nebo zlobily, jak kdy…
Dobrá tak se loučím s knihou 😃 😃 😃. Děkuju moc 😊. Zkusím si s ní lehnout k té pohádce aspoň a uvidíme 😊
Já vím že to není k smíchu, ale nemůžu si pomoct, kdyby u nás vydržel odpolední spánek až do dvou let, tak si pískám
mně nespí od roka, i když jsem zkoušela uspávat i hodinu a půl, tak jediný efekt byl, že jsem byla tak akorát vytočená a vyřízená, prostě spát nepotřebuje
v noci jde spát v sedm/osm a vstává v sedm, tak aspoň že tak.
@Veronika Kai píše:
Ahoj, prosím odkdy Vám nespí dítě po obědě? Malé jsou dva. Spí celou noc vstava v 6:30-7:00 a po obědě prostě už nespí, pořád se jen vzteká, po obědě nespí, já už sem z ní vyřízená. Vždycky sem se těšila na klid u knížky aspoň na tu hodinu po obědě a už mi tři týdny prostě odpoledne nespí
To je přece skvělé, že spí celou noc! Moje dcera v tomto věku vstávala v noci každou hodinu a po obědě přestala spát taky. Syn přestal po obědě spát cca ve 2 a čtvrt, kdy jsem byla v prvním trimestru a potřebovala jsem po o spát pro změnu já. Po této zkušenosti si o rodičích, co spí, zatímco se jejich dítě prochází polonahé samo po ulici, nemyslím nic špatného ![]()
Starší prestal spat pres den lehce po roce, mladsi mi sice usne, ale ne po obede, spis pred, kdyz ten oběd chystam, takze misto relaxu varim
aspon mi oba spi dobre v noci.
Malá spala po obědě do 4 let pravidelně. Pak už jen občas když byla unavená třeba z procházky. Ale do 5 let jsme měli pravidlo, že spát nemusí, ale bude 1h po obědě odpočívat ( třeba zalézt do postele a prohlížet si knížku).
Naše malá spala po obědě do 6 a půl roku. Pak jsem ji přestala dávat, protože šla do školy ![]()
Od necelých dvou let. Najednou začala usínat až 21-22, takže jsme rušili polední spánek. A usínala krásně před 19hod. a spala do rána. Večerní klid byl lepší než ten polední ![]()