Šlehačkový krém

2073
9.2.10 21:55

Šlehačkový krém

Ahoj holky,
rada bych udelala nejaky lehky krem a kdysi jsem nekde slysela, jak se dela slehackovy krem, ale uzj sme to presne zapomela.
Mylsim, ze se vyslehla slehacka, pak se pridalo ovocne pyre a pak sep ridala zelatina, ale uz si to presne nepamatuji a nechci moc experimentovat - mate nekdo dobry recepr?
A jelikoz bych tim rada naplnila kocicky, tak bych potrebovala, aby drzel tvar.
Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
9.2.10 22:01

y sice neděláme šlehačkový ale taky mooc dobrý a jednoduchý je na to potřeba jen máslo a moučkový cukr máslo smícháš s cukrem a třeš do té doby dokavad ti z toho nevznikne krém :-) množství se musí odhadnout od oka dá se tak udělat i čokoládoví :-) to k máslu a cukru přidáš 100% kakao :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
9.2.10 22:02

a tvar ti určo držet bude :-)

• Citovat
  • Upravit
3138
9.2.10 22:12

nojó Míšo, ale to už pak není až zas tak lehký..
Verve, nevím co jsou to kočičky :nevim: co použít maslový krém nastavený pudingem? Páč jako ta šleha asi taky nak moc dlouho nevydrží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
9.2.10 22:18

Janac, Verča myslela nejspíš košíčky :wink:

Verčo, ten krém se šlehačkou neznám, ale já do košíčků dělám krém z másla a moučkového cukru, nastavený pudingem a ochucený rumem. Navrch plátky ovoce a přelít lehce želatinou, aby ovoce neosychalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
9.2.10 23:32

Našla jsem tenhle odkaz
http://peceni.info/slehackovy-krem
Je tam odkaz na ztužovač za studena od Dr.Oetkera, tam píšou, že se rozmíchá se 100ml vody, tak kdyby se voda nahradila šťávou z kompotu a pak se to přidalo do šlehačky, tak to třeba splní tvůj požadavek a určitě na druhé straně bude nějaký návod.
Odkaz na dortomanii jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.2.10 23:38

Kočičku bych si třebas dala :lol: , ale na košíčky bych udělala máslovo-pudingový krém, pokladla ovocem a zalila želatinou. Když si v receptech na MMB zadáš „ovocné košíčky“, tak Ti toho vyjede spousta. Pokud jsi myslela něco jiného, tak se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
10.2.10 08:18

Šlehačkový neznám. :nevim:

Nemám ráda ty těžké máslové krémy a osvědčil se mi tento:

půl litru mléka zahřát, osladit a přisypat čtyři až pět lžic krupice… (vznikne kalsická krupicová kaše :-D ) Do vychladlé se pak přidá celé změklé máslo a nejlépe šlšehačem šlehá a šlehá, až se všechno krásně spojí. Máslo v tom není cítit a dá se dobarvit i kakaem. V lednici taky krásně tuhne. Fakt je výborný. Jiný nedělám.

Případně, co zkusit takový ten dezert v prášku? Bývá v regálu u pudingů a vanilkových cukrů… Jen se to šlehá s mlíkem a taky to není zlé… Něco jako šlehačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
10.2.10 08:33

Já jednou dělala tohle a bylo to moc dobré…

2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
200 – 250 ml smetany ke šlehání
1 balení Créme Olé puding bez vaření s čokoládovou příchutí
1 balení Smetafixu Dr. Oetker
Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou třeseme, dokud se suroviny nespojí v krém.

Ale s tím tvarem, nevím, jestli to bude držet…já to měla do dortu.
A ten krém od Margott znám a souhlasím, je fakt moc dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.2.10 12:13

kup ztužovač šlehačky - (=smetafix) to je sáček velkej jako prdopeč, dá se do šlehačky před vyšleháním a už se s tím nemusí dělat vůbec nic, můžeš takto mazat holou šlehačkou, drží to, je to rovnou i jemně sladký..
nebo můžeš do takto upravené šlehačky přimíchat cokoliv - pudink, tvaroh, máslo…

můj hit je přidat tvarohm, citronovou kůru, trošku citronové šťávy, případně trošku zázvoru - je to pak pribiňák delikates

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.2.10 12:14
Judycum píše:
Já jednou dělala tohle a bylo to moc dobré…

Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou třeseme, dokud se suroviny nespojí v krém.

A ten krém od Margott znám a souhlasím, je fakt moc dobrý.

Jo to taky znám, chuťově velmi dobré, ale do košíčků leda nakydat lžící, tvar to držet bude-neteče to, ale asi z toho člověk nevykouzlí košíček ala cukrárna, kde je vidět, že byl zdoben zdobičkou. On ten krém se zkraje tváří docela hrudkovitě, až když si na dortu odpočine v ledničce, tak se to spojí. Navíc by to ani nešlo do zdobičky kvůli mandarinkám, ale možná zkusit to bez mandarinek a dát do mixéru, třeba by to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
10.2.10 12:30
kadlina píše:
Judycum píše:

Jo to taky znám, chuťově velmi dobré, ale do košíčků leda nakydat lžící, tvar to držet bude-neteče to, ale asi z toho člověk nevykouzlí košíček ala cukrárna, kde je vidět, že byl zdoben zdobičkou. On ten krém se zkraje tváří docela hrudkovitě, až když si na dortu odpočine v ledničce, tak se to spojí. Navíc by to ani nešlo do zdobičky kvůli mandarinkám, ale možná zkusit to bez mandarinek a dát do mixéru, třeba by to šlo.

Bez mandarinek to nejde, já to zkoušela, ale bylo to moc husté, ono to počítá s tím, že se to naředí tím ovocem a hlavně tou šťávou (kompot se dává celý)…ale jinak souhlasím, že do košíčků by to asi esteticky nakydat nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
10.2.10 13:06

Tenhle dort děláme, ale s ananasem, ríkáme mu třasák :mrgreen: , výborný, nicméně tvar nedrží vůbec…

Děláme výborný jogurtovo šlehačkový krém, ale na dort a v lednici to krásně zatuhne a drží, nicméně nevím, jak do košíčků :nevim:

Vyzkoušej, chu´tově je opravdu vynikající, lehounký:
1 zakysaná smetana
1 bílý jogurt
1 šlehačka
15 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukr š´táva z 1 citronu
2 lžíce rumu, cca stejně vody vody
6 plátků želatiny (lze nahradit želatinou v prášku) =želatinu namočíme a rozpustíme v ohřáté vodě s rumem =ušleháme šlehačku =smícháme ostatní ingredience a přímícháme rozpuštěnou želatinu =nakonec vmícháme šlehačku =dáme na piškotový korpus, můžeme proložit ovocem a dáme do ledničky zatuhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
10.2.10 21:27

Diky moc za vsechny napady a rady urco neco vyzkousim …

Jojo a jsou to kosicky ne kocicky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.2.10 12:39
Judycum píše:
kadlina píše:
Judycum píše:

Jo to taky znám, chuťově velmi dobré, ale do košíčků leda nakydat lžící, tvar to držet bude-neteče to, ale asi z toho člověk nevykouzlí košíček ala cukrárna, kde je vidět, že byl zdoben zdobičkou. On ten krém se zkraje tváří docela hrudkovitě, až když si na dortu odpočine v ledničce, tak se to spojí. Navíc by to ani nešlo do zdobičky kvůli mandarinkám, ale možná zkusit to bez mandarinek a dát do mixéru, třeba by to šlo.
Bez mandarinek to nejde, já to zkoušela, ale bylo to moc husté, ono to počítá s tím, že se to naředí tím ovocem a hlavně tou šťávou (kompot se dává celý)…ale jinak souhlasím, že do košíčků by to asi esteticky nakydat nešlo.

Já myslela bez plodů, jen ty vajdřovací schopnosti váznou :wink: :-D Šťáva tam být musí, nebo v mixéru rozšvihat i s plodama, bylo by to víc mandarinkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí