Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
rada bych udelala nejaky lehky krem a kdysi jsem nekde slysela, jak se dela slehackovy krem, ale uzj sme to presne zapomela.
Mylsim, ze se vyslehla slehacka, pak se pridalo ovocne pyre a pak sep ridala zelatina, ale uz si to presne nepamatuji a nechci moc experimentovat - mate nekdo dobry recepr?
A jelikoz bych tim rada naplnila kocicky, tak bych potrebovala, aby drzel tvar.
Diky moc.
y sice neděláme šlehačkový ale taky mooc dobrý a jednoduchý je na to potřeba jen máslo a moučkový cukr máslo smícháš s cukrem a třeš do té doby dokavad ti z toho nevznikne krém
množství se musí odhadnout od oka dá se tak udělat i čokoládoví
to k máslu a cukru přidáš 100% kakao ![]()
nojó Míšo, ale to už pak není až zas tak lehký..
Verve, nevím co jsou to kočičky
co použít maslový krém nastavený pudingem? Páč jako ta šleha asi taky nak moc dlouho nevydrží..
Janac, Verča myslela nejspíš košíčky ![]()
Verčo, ten krém se šlehačkou neznám, ale já do košíčků dělám krém z másla a moučkového cukru, nastavený pudingem a ochucený rumem. Navrch plátky ovoce a přelít lehce želatinou, aby ovoce neosychalo ![]()
Našla jsem tenhle odkaz
http://peceni.info/slehackovy-krem
Je tam odkaz na ztužovač za studena od Dr.Oetkera, tam píšou, že se rozmíchá se 100ml vody, tak kdyby se voda nahradila šťávou z kompotu a pak se to přidalo do šlehačky, tak to třeba splní tvůj požadavek a určitě na druhé straně bude nějaký návod.
Odkaz na dortomanii jsem nezkoušela.
Kočičku bych si třebas dala
, ale na košíčky bych udělala máslovo-pudingový krém, pokladla ovocem a zalila želatinou. Když si v receptech na MMB zadáš „ovocné košíčky“, tak Ti toho vyjede spousta. Pokud jsi myslela něco jiného, tak se omlouvám.
Šlehačkový neznám. ![]()
Nemám ráda ty těžké máslové krémy a osvědčil se mi tento:
půl litru mléka zahřát, osladit a přisypat čtyři až pět lžic krupice… (vznikne kalsická krupicová kaše
) Do vychladlé se pak přidá celé změklé máslo a nejlépe šlšehačem šlehá a šlehá, až se všechno krásně spojí. Máslo v tom není cítit a dá se dobarvit i kakaem. V lednici taky krásně tuhne. Fakt je výborný. Jiný nedělám.
Případně, co zkusit takový ten dezert v prášku? Bývá v regálu u pudingů a vanilkových cukrů… Jen se to šlehá s mlíkem a taky to není zlé… Něco jako šlehačka.
Já jednou dělala tohle a bylo to moc dobré…
2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
200 – 250 ml smetany ke šlehání
1 balení Créme Olé puding bez vaření s čokoládovou příchutí
1 balení Smetafixu Dr. Oetker
Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou třeseme, dokud se suroviny nespojí v krém.
Ale s tím tvarem, nevím, jestli to bude držet…já to měla do dortu.
A ten krém od Margott znám a souhlasím, je fakt moc dobrý.
kup ztužovač šlehačky - (=smetafix) to je sáček velkej jako prdopeč, dá se do šlehačky před vyšleháním a už se s tím nemusí dělat vůbec nic, můžeš takto mazat holou šlehačkou, drží to, je to rovnou i jemně sladký..
nebo můžeš do takto upravené šlehačky přimíchat cokoliv - pudink, tvaroh, máslo…
můj hit je přidat tvarohm, citronovou kůru, trošku citronové šťávy, případně trošku zázvoru - je to pak pribiňák delikates
Judycum píše:
Já jednou dělala tohle a bylo to moc dobré…2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou třeseme, dokud se suroviny nespojí v krém.
Jo to taky znám, chuťově velmi dobré, ale do košíčků leda nakydat lžící, tvar to držet bude-neteče to, ale asi z toho člověk nevykouzlí košíček ala cukrárna, kde je vidět, že byl zdoben zdobičkou. On ten krém se zkraje tváří docela hrudkovitě, až když si na dortu odpočine v ledničce, tak se to spojí. Navíc by to ani nešlo do zdobičky kvůli mandarinkám, ale možná zkusit to bez mandarinek a dát do mixéru, třeba by to šlo.
kadlina píše:Judycum píše:Jo to taky znám, chuťově velmi dobré, ale do košíčků leda nakydat lžící, tvar to držet bude-neteče to, ale asi z toho člověk nevykouzlí košíček ala cukrárna, kde je vidět, že byl zdoben zdobičkou. On ten krém se zkraje tváří docela hrudkovitě, až když si na dortu odpočine v ledničce, tak se to spojí. Navíc by to ani nešlo do zdobičky kvůli mandarinkám, ale možná zkusit to bez mandarinek a dát do mixéru, třeba by to šlo.
Bez mandarinek to nejde, já to zkoušela, ale bylo to moc husté, ono to počítá s tím, že se to naředí tím ovocem a hlavně tou šťávou (kompot se dává celý)…ale jinak souhlasím, že do košíčků by to asi esteticky nakydat nešlo.
Tenhle dort děláme, ale s ananasem, ríkáme mu třasák
, výborný, nicméně tvar nedrží vůbec…
Děláme výborný jogurtovo šlehačkový krém, ale na dort a v lednici to krásně zatuhne a drží, nicméně nevím, jak do košíčků ![]()
Vyzkoušej, chu´tově je opravdu vynikající, lehounký:
1 zakysaná smetana
1 bílý jogurt
1 šlehačka
15 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukr š´táva z 1 citronu
2 lžíce rumu, cca stejně vody vody
6 plátků želatiny (lze nahradit želatinou v prášku) =želatinu namočíme a rozpustíme v ohřáté vodě s rumem =ušleháme šlehačku =smícháme ostatní ingredience a přímícháme rozpuštěnou želatinu =nakonec vmícháme šlehačku =dáme na piškotový korpus, můžeme proložit ovocem a dáme do ledničky zatuhnout
Diky moc za vsechny napady a rady urco neco vyzkousim …
Jojo a jsou to kosicky ne kocicky ![]()
Judycum píše:kadlina píše:Bez mandarinek to nejde, já to zkoušela, ale bylo to moc husté, ono to počítá s tím, že se to naředí tím ovocem a hlavně tou šťávou (kompot se dává celý)…ale jinak souhlasím, že do košíčků by to asi esteticky nakydat nešlo.Judycum píše:Jo to taky znám, chuťově velmi dobré, ale do košíčků leda nakydat lžící, tvar to držet bude-neteče to, ale asi z toho člověk nevykouzlí košíček ala cukrárna, kde je vidět, že byl zdoben zdobičkou. On ten krém se zkraje tváří docela hrudkovitě, až když si na dortu odpočine v ledničce, tak se to spojí. Navíc by to ani nešlo do zdobičky kvůli mandarinkám, ale možná zkusit to bez mandarinek a dát do mixéru, třeba by to šlo.
Já myslela bez plodů, jen ty vajdřovací schopnosti váznou
Šťáva tam být musí, nebo v mixéru rozšvihat i s plodama, bylo by to víc mandarinkové.