Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, obnovuji diskuzi - chci se zeptat - můžu použít na krém do dortu smetanu ke šlehání (33% a více), ztužovač šlehačky, tvaroh, cukr? vše vyšlehat? nebo to musí být ta rostlinná šlehačka? díky
@evulkanov Určitě může být i normální šlehačka + ztužovač.
Zrovna se chystám dělat krém šlehačka + zakysaná smetana + tvaroh + pomazánkové máslo.
Poměr ještě uvidím. Tak good luck! ![]()
Prosím o radu. Můžu do dortu použít krém ze slehacky, mascarpone, ztuzovac slehacky a Ole pudink bez vareni? Ten pudink tam jen primichat nebo rozmichat ve vodě nebo jak, prosím? Diky
Já dělám krém jen šlahačka a mascarpone a je naprosto výbornej a všichni ho chtějí znovu. Nedávala bych tam to Ole.
@lyrica chtěla jsem nějakou příchuť právě. Ale to tam muzu dat vlastně vanilkovým cukr, ze?:-)
@evulkanov já většinou přidávám ovoce, takže příchuť dodá to. Ale máš různá aromata, takže tím by to šlo taky ![]()
@lyrica píše:
Já dělám krém jen šlahačka a mascarpone a je naprosto výbornej a všichni ho chtějí znovu. Nedávala bych tam to Ole.
Souhlasím, dávala jsem tuto kombinaci do piškotového dortu v pondělí a zmizel hodně rychle
Ztužovač jsem nepoužila vůbec ![]()
@evulkanov píše:
@lyrica doma nic nemám, jen vanilkovým extrakt…
Dej tam kyselejší ovoce - borůvky, maliny, jahody apod., to je výborné ![]()
@evulkanov tak ten já taky nepoužívám, je na mě moc umělej. Ale já si celkově potrpím na to, abych dávala všechno do dortů co nejvíc,,clean,,
![]()
Ahoj, na ovocné košíčky se nejlíp hodí žloutkový krém, je to jen název , žloutky v něm nejsou, spíš že je žlutý.Uvaříš půllitr mléka s dvěma van. pudinky a cukrem. Vlažný puding vyšleháš pouze s jedním máslem. Máslo si předem rozkrájej a přidej najednou. Krém pořádně šlehat. Vznikne lehký pudinkový krém, konzistence šlehačky, ztuhne až v košíčkách v lednici.Rum se nedává.Pokud se ti zdá másla stále moc, můžeš ještě maličko ubrat.