Slepé střevo a těhotenství

Anonymní
13.7.12 15:36

Slepé střevo a těhotenství

Ahoj ženy, chtěla sem se zeptat zda je tady nějaká z Vás která je po operaci slepého střeva( i v minulosti, v dětství) a máte problémy s otěhotněním, jaká byla léčba otěhotněli ste? Mám problém otěhotnět a v devíti letech sem byla operována na chronické slepé střevo. Nikdy ale sem po operaci žádné problémy neměla. Je tu nějaká hrozba neplodnosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27267
13.7.12 15:39

Ségra byla na operaci slepáku asi v 9. letech a teď je v 21. týdnu. Otěhotněla naprosto přirozeně a neplánovaně. Operace byla laparoskopicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.7.12 15:41

Ahoj, byla jsem na operaci ve 12 letech. Operovali mě normálně, protože to byla rychlovka (těsně před prasknutím), v lázních jsem nebyla (protože jsem buchta domácí). Mám 7,5 měsíčního sviště a povedl se nám na první pokus :palec:

• Citovat
  • Upravit
5394
13.7.12 15:42

No bohužel se to někdy stává. Díky srůstům, ale pokud to bylo uděláno laparoskopicky, pravděpodobnost je nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 15:53

@Billi Já také v lázních nebyla, byla sem mamánek a navíc mi nebyli ani nabízeny. Operována sem byla taky klasickým řezem ale nebyla sem sešitá ale slepené tkáňovým lepidlem. se spodkem sem nikdxy problém neměla, nikdy zánět nebo tak. Menstruace pravidelná a ovuluju, ale nedaří se již 7 měsíců. Hledám možné příčiny.

• Citovat
  • Upravit
24Martina
13.7.12 15:55

Ahoj, mě slepák brali v 6 třídě klasicky, žádná laparoskopie a výsledek našeho snažení je v metříku :). Každopádně si myslím, že vliv na otěhotnění operace mít může. Být tebou, probrala bych to se svým dr. Budeš klidnější a může ti udělat testy a vyšetření jak na tom jsi. Držim palce, ať se vám brzo zadaří na mimíska :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1382
13.7.12 16:01

Tak mne se stal pravy opak - dokud jsem mela v sobe slepak, tak jsem nemoha otehotnet ani pres IVF, a jakmile mi ho vyndali, tak se zadarilo. Ale ja mela komplikovanou operaci, mela jsem tam spoustu hnisu a buhvi, kam se vsude dostal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
13.7.12 16:07

Zdravim, tak ja byla na slepaku pred 10lety. Chronicky zanet, klasicky rez. Otehotnim hned, ale pravda je, ze zatim jen z leveho vajecniku - 2× od prosince. Prvni ZT a ted to snad dopadne. Pravej se nechyta a to ovulaci citim a poznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 16:19

@24Martina A můžu se zeptat jak dlouho ste se snažili? Určitě zkusim zajít za doktorkou, ale nevím jestli to bude řešit po 7 měsících snažení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.12 17:32

@Tučňáková já ovulaci na sobě vždy poznávam. bolí mě v pravo v podbřišku a i ovu testy sem měla pozitivní. a vaječníky by se měli eventuelně střídat ne? Já zatim poslední dva cykly cítila bolest jenom v pravo.

• Citovat
  • Upravit
24Martina
13.7.12 17:36
@Anonymní píše:
@24Martina A můžu se zeptat jak dlouho ste se snažili? Určitě zkusim zajít za doktorkou, ale nevím jestli to bude řešit po 7 měsících snažení.

Podle mě by to správný doktor měl řešit hned jak za ním s tím příjdeš a né čekat. Říká se, že rok snažení je ok. My se snažili půl roku, ale měla jsem cyklus cca 6Odní ( blbé braní HA :cert: ).Už jsem měla od dr. předepsané léky na urovnání cyklu a nahození ovulace a ani jsem je nestihla začít brát. Lehko se to říká, ale nesmíš se tim nervovat. Já jsem takovej flegmouš, že ani teď si moc neuvědomuju, že už za chvíli budeme tři :). Neboj, určitě se taky dočkáte!! :hug:

• Citovat
  • Upravit
12003
13.7.12 17:37

Me prasknul slepák ve dvou letech, tyden nasim rikali ze nevi jestli přežiju, nedarilo se nám 9 mesíců tak me gyn dr. poslal na laparku na průchodnost vejcovodu, po operaci rikal ze srusty nebyli nicmene se nam hned na dalsi pokus zadarilo.. Me vsichni rikali ze je to pomerne caste po klasicke operaci slepaku, po laparoskopickem odstraneni menecaste.. Nicmene kdyz se nebude darit tak to asi bude jedna s prvnich veci ze te poslou na LSK kvuli diagnostikovani jestli jsou srusty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
13.7.12 17:38

Jinak muj dr to zacal resit po 6 mesicich prave kvuli pravdepodobnosti srustu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
13.7.12 17:44
@Anonymní píše:
@Tučňáková já ovulaci na sobě vždy poznávam. bolí mě v pravo v podbřišku a i ovu testy sem měla pozitivní. a vaječníky by se měli eventuelně střídat ne? Já zatim poslední dva cykly cítila bolest jenom v pravo.

Ano, stridaji. Ja ji citila vzdy ob mesic v pravo. A po revizi i v levo. Leva se vzdy chytla na prvni pokus. Prava nikdy - respektive mela dve sance, jako leva… Ale dle utz je vse o. k., ale ten ti srusty ukazat nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
13.7.12 17:54

Nevim, ja sem byla taky kolem 10, a normalne rezaci operace a nemela jsem problem, ted jsem v devatem tydnu neplanovaneho tehotenstvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí