Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Byli jsme na sklerotizaci-manžel,jeho sestra a já v jeden den.Lékař říkal chodit-nedělalo mě to problém,chodila jsem,nijak moc to nebolelo.Když vyšla z ordinace švagrová,tak sotva pajdala a říkala,že to nejde vůbec chodit.Měla jednu nohu a hrozně se divila,že mám napíchané obě a jsem v pohodě.Manžel také ok.Takže myslím,že jak kdo.Lékař říkal,že bolet to bude,ale kdyby ta bolest byla veliká,v noze škubalo,tak se máme přijít ukázat.Takže pokud ta noha nepřejde,bude bolet dost,tak bych zašla na kontrolu.
Ve 4 ráno jsem usnula a spala s přestávkami do 9.
Myslela jsem, že už bude líp, ale nic moc. Bolí mě to lýtko.Po těch vpichách mám na nich tamponky a lepení,pak stahovací punčocha,4 dny i v noci.Pořád kulhám,tak to tam štípe a tak jsem tam v poledne zavolala a sestra mi řekla,ať si punčochu opatrně stáhnu a tampon z te rány na lýtku sundám.Pohled děsný…Měla jsem si to namazat Liotonem.A pak natáhnout punčochu zpět.Dnes tam doktor nebyl,takže tam zítra zajdu,at se na to podívá a i UTZ by mohl udělat.
Tak aspoň uvidíme,jestli to je vpořádku a mám to jen vydržet. ![]()
PO dvou dnech od sklerotizace jsme měhli sundat obvazy i tamponky,nohy jsme měli osprchovat.Pohled opravdu nic moc.A rovnou lehnout do postele / sprchovat před spaním/ a hlavně-ráno,než sundáš nohu z postele,tak nasadit punčochu.Nikdy nejít třeba na wc a potom si natahovat punčochu.Rána byly opravdu se super pohledem,kdo z nás dřív nasadí punčochy.
lasičko, moc díky za soucitění.
Stale mě to bolí, nohu mám jak dřevěnou. Ale zítra za tím lékařem zajdu. Ta sestra mi říkala, že by to až tak nemělo bolet, takže radši se tam „dovleču“
Dík za tvé zkušenosti.
Tak pan doktor pečlivě projížděl ultrazvukem mou nohu.
Něco se mu i líbilo a něco moc ne.
Napsal mi léky Wessel duo F a za týden mám přijít znovu, že to omrkne a uvidíme co dál. Řekl, že v lýtku je jedna žíla, kterou by bylo buď potřeba ještě sklerotizovat anebo se to prý srovná. Tak doufám, že bude stále líp. ![]()
Dobrý den, nevíte někdo jak dlouho trvá než se střebá pigment po pěnové sklerotizaci křečových žil? Na dvou místech kde jsem měla největší křečáky se udělal pigment. Předem děkuju za odpověď.
Dnes jsem byla na sklrotizaci žil. Tedy vše na pravé noze. Mám na noze asi 20 vpichu, ty malé žílky, to je dobrý, ale na lýtku mi byla provedena pěnová sklerotizace a hlavně mě ta žíla pobolívala různě vždy. Ovšem teď to teda bolí!!! Tedy štípe to tam. Nemůžu vůbec spát. Po zákroku mi lékař říkal, to bude dobrý, napijte se teď a hlavně choďte, projděte se. Pít, chodit. Tak jsem chodila, kus cesty, ale teď? Lezu pomalu, na WC a jsem ráda, že lezu.
Prosím, máte někdo zkušenost? Přejde to?