Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj.
Holky šly byste s tímhle k doktoru? Jde o to, že chirurg u nás ve městě ordinuje od 7h do 15h. Tento týden se manžel nemůže utrhnout z práce, protože zastupuje šéfa s jezdí domů ve 3. Mám doma 2 holčičky starší je nemocná a nemůže do školky a druhé je rok. Jiné hlídání ve všední den v pracovní dobu nemám. Pohotovost široko daleko s rentgenem nemáme. I kdyby to bylo zlomené, tak mi to asi jen přilepí k prstu vedle, ne? Bolí to jako čert ale
Do boty se nenacpu, chodit můžu jen přes patu. ![]()
Já sem s něčím podobným šla. Ale jak píšeš, jen mi to zalepili s prstem vedle.
No ja bych zasla, asi to bude zlomeny, aspon na ten rentgen. Nevite kde to je presne zlomeny…
To fakt nemate nekde v dojezdove vzdalenosti chirurga s rentgenem? Ze by manzel po prichodu z prace hlidal a nekdo vas tam treba odvezl autem..Do vetsiho mesta, ale asi bych si tam napred zavolala…
K doktorovi bych nešla, k “doktoru” už vůbec ne. Jen to přilepí/svážou s prstem vedle, nic víc neudělají.
Ano, šla bych. Děti beru všude s sebou uz od mala, taky nemám hlídání. Problém neměl nikdo, mrne do kočáru, starší posadit vedle s nějakou hračkou. Teda jestli ti vyloženě neleží v horeckach
@Suelinda píše:
K doktorovi bych nešla, k “doktoru” už vůbec ne. Jen to přilepí/svážou s prstem vedle, nic víc neudělají.
Jde o to, jestli pokud je to zlomené, tak jestli s dislokací a nebo nedislokované. U dislokované zlomeniny to chce narovnat. Známá měla zlomený prst, srostl jí nakřivo, jen trochu a vadí to.
Ja bych sla. Ta modrina neni jen na malicku. Myslim, ze si to rtg zaslouzi, za pripadne komplikace to nestoji.
Mela jsem takto zlomeny malicek uz 2×, (na obou nohach) a nesla jsem nikam.
Rtg by to asi chtělo, ale není to úplne nutné… já jsem kdysi v detstvi měla několikrát podobně vypadající prsty na noze (většinou ukazovák a prsteník)..vetsinou mi na ně něco spadlo…a nikdy sem to rodičům neřekla…udělala sem si jakoby sádru z mokrého papírového kapesníčku který sem nechala trochu zmrznout v mrazáku a obalila kolem prstu… ![]()
Jinak tedy by asi nebyl až takový problém po té třetí zajet zkrátka na pohotovost…pokud to nejde jinak…a říct že jste dřív prostě neměla hlídání pro děti…když to nebude o půlnoci hlavu vám neutrhnou
Pokud se rozhodnete nejít tak si to preleptennaplasti a choďte po páté. to samé by vám tlrekli u doktora…no a ledovat…případně nějaký prášek na bolest
Příspěvek upraven 14.09.22 v 22:21
Šla, tohle může být zlomená i záprstní kůstka.
A mimo to jsem pojištěná a je to úraz, takže už proto bych šla.
@Stará známá píše:
Mela jsem takto zlomeny malicek uz 2×, (na obou nohach) a nesla jsem nikam.
Podle me ale jen zlomeny malicek nejspis nema. Nemela by modriny vsude tam, kde je ma. Rtg si to rozhodne zaslouzi.
Mmch, jaky byl mechanismus urazu?
@alisekR píše: Šla, tohle může být zlomená i záprstní kůstka.
A mimo to jsem pojištěná a je to úraz, takže už proto bych šla.
Myslim si totez. A klidne u dvou prstu.
Jako nactileta jsem mela neco podobneho, moje mamka (sestra na chirurgii) mi prst privazala k vedlejsimu se slovy, ze s tim stejne nikdo nic vic neudela
. Stat se mi to ted, tak bych (pro klid duse) sla.