Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle dělá strašná spousta lidí, já bych s někým takovým žít nemohla, nesnáším to. Kecalové, slibotechny, co mě trvalo času, než jsem lidem přestala věřit ty jejich kecy ![]()
Ženský, míň čtěte ty články v Ona dnes, už z toho blbnete. Udělat ze slibotechny pasivního agresora, na to by neměl fantazii ani chudák Verne.
Na pasivní agresi bych to neviděla, to by to sám od sebe nenadhazoval. Ale výsledek je stejný, jen tak plácá a v podstatě je mu to jedno. Jak se říká - slibem nezarmoutíš, ale je pasivní a příliš líný na to, aby se vzmohl k nějaké aktivitě. Osobně takové lidi nemám ráda a rozhodně bych tohle doma nechtěla.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se tu zeptat na názor.S přítelem jsme sice krátce, ale od počátku se děje to, že něco naslibuje, ale - jak se říká - skutek utekl.
Měl narozky, dostal od sestry nějaké speciální hovězí maso na steak, říkal, přivezu, uděláme. Už je to 4 měsíce a nic. Chci si koupit nové kolo, tak slíbil, že se zeptá u nich v práci nějakých cyklistů - je to 3 měsíce a nic. Pil u nás kafe a nechutnalo mu. prý jejich šéf kupuje nějak výhodně dobré a chlapi prý si to od něj kupují za nákupku - říkal - koupím - a nic. Opravit nějakou drobnost v koupelně (bylo třeba koupit 1 díl) mu trvalo 1,5 měsíce a stejně to není dobré. Některé další věci, které slíbil, jsem mu připomínala, dokonce si to napsal na papír, aby nezapomněl - a nic.
Co si o tom myslíte?
Kámoška mi říkala, že to může být prý pasivní agrese - pak to prý člověka donutí si všechno zařídit sám a on má pohodu, klídek, zatímco ženská lítá.
Myslím si o tom to, že nechápu, co tě u něj drží. Jako tohle mi někdo takhle udělat víckrát, můj zájem spadne na nulu.
Tohle nesnáším, ale abych našla nějaké vysvětlení (kromě toho očividného, totiž že je to lenoch a slibotechna), tak od známých co mají ADHD vím, že s tímto mají všichni problém.
Dospělý to navíc kolikrát nemá diagnostikované, protože když byl mladý, tak se to ještě neumělo tak poznat. Takže i tohle je variant, a jsou pak strategie, jak to ty lidi zvládají (fakt za to nemůžou).
Tyhle typy lidí nesnáším, takže dlouhodobý vztah by u mě byl nereálný ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se tu zeptat na názor.S přítelem jsme sice krátce, ale od počátku se děje to, že něco naslibuje, ale - jak se říká - skutek utekl.
Měl narozky, dostal od sestry nějaké speciální hovězí maso na steak, říkal, přivezu, uděláme. Už je to 4 měsíce a nic.Chci si koupit nové kolo, tak slíbil, že se zeptá u nich v práci nějakých cyklistů - je to 3 měsíce a nic. Pil u nás kafe a nechutnalo mu. prý jejich šéf kupuje nějak výhodně dobré a chlapi prý si to od něj kupují za nákupku - říkal - koupím - a nic. Opravit nějakou drobnost v koupelně (bylo třeba koupit 1 díl) mu trvalo 1,5 měsíce a stejně to není dobré. Některé další věci, které slíbil, jsem mu připomínala, dokonce si to napsal na papír, aby nezapomněl - a nic.
Co si o tom myslíte?
Kámoška mi říkala, že to může být prý pasivní agrese - pak to prý člověka donutí si všechno zařídit sám a on má pohodu, klídek, zatímco ženská lítá.
Tak buď ho už snědl a nebo třeba přijde časem to maso naproti samo..
Prostě líný jak veš a vycurany jak beruška.
Jinak dobré téma. Zrovna jsem nad tím tuhle přemýšlela. Jednáme kvůli prodeji pozemku se starostou a on neustále posouvá termíny schůzek. Včera chudák zase onemocněl. Mě to šíleně vytáčí, protože takové to slibovani a neustále meneni termínu na poslední chvíli je podle mě nevychovanost na². Dřív, když lidi neměli mobily, víceméně platilo, co se dopředu domluvilo, ne že změna 10 minut předem. Slibovani a neplnění závazků svědčí o neucte k lidem. A nadto jak už dlouho stavíme, toto zažíváme imrvere, pořád se něco slibuje, oddaluje.
Já bych za partnera takového člověka nechtěla.
@Liberalissima píše:
Tohle nesnáším, ale abych našla nějaké vysvětlení (kromě toho očividného, totiž že je to lenoch a slibotechna), tak od známých co mají ADHD vím, že s tímto mají všichni problém.Dospělý to navíc kolikrát nemá diagnostikované, protože když byl mladý, tak se to ještě neumělo tak poznat. Takže i tohle je variant, a jsou pak strategie, jak to ty lidi zvládají (fakt za to nemůžou).
Aha, než si přiznat, že je slibotechna a lenoch, tak budu raději tvrdit, že je chudinka nemocná, jo? To je šílenost.
@Anonymní píše:
Měl narozky, dostal od sestry nějaké speciální hovězí maso na steak, říkal, přivezu, uděláme. Už je to 4 měsíce a nic. Chci si koupit nové kolo, tak slíbil, že se zeptá u nich v práci nějakých cyklistů - je to 3 měsíce a nic. Pil u nás kafe a nechutnalo mu. prý jejich šéf kupuje nějak výhodně dobré a chlapi prý si to od něj kupují za nákupku - říkal - koupím - a nic. Opravit nějakou drobnost v koupelně (bylo třeba koupit 1 díl) mu trvalo 1,5 měsíce a stejně to není dobré. Některé další věci, které slíbil, jsem mu připomínala, dokonce si to napsal na papír, aby nezapomněl - a nic.
Co si o tom myslíte?
Pak se ho nezeptáš kde je ta káva a další věci? Necháš to vyšumět? Pro mě by to nebylo.
U nás se říká, že slíbené platí 30 let.
Neboj, dočkáš se. ![]()
A teď vážně. Proč mu to nepřipomeneš? Někteří lidi jsou extrémně zapomnětliví…
@inkakřivák píše:
Aha, než si přiznat, že je slibotechna a lenoch, tak budu raději tvrdit, že je chudinka nemocná, jo? To je šílenost.
Prosimtě ty konkrétně na mě radši vůbec nemluv, ty jsi z generace, kde dyslektiky ještě mlátili za chyby, minimálně mentálně. Z celého emimi neznám nepříjemnější, zakyslejší a míň tolerantní osobu než jsi ty, fakt ti radím si mě nevšímat (jako to dělám já, když někde vidím ty tvoje řeči).
Pro ostatní, na dovysvětlení: Tady jsou dvě možnosti. Jedná pravděpodobnějsí, že je to slibotechna. Druhá sice méně pravděpodobná, ale totálně možná, že má ADHD a protoze ho vychoval někdo jako tady paní Křivák, kdo mu radši flákl než aby řešil PROČ nefunguje, tak se na to nepřišlo.
Co z toho to bude, a jestli jí to vůbec zajímá, a jestli je ochotná to snášet (já bych nebyla) - to si musí zakladatelka rozhodnout sama.
@Liberalissima Bodejť že jo. Ještě jsi zapomela, že jsem pracovala jako bacharka! Takže jo. Trefila to. Omlouvám dál lenost nemocí. On je to totiž příznak spousty chorob, absolutní nechuť k práci. To věděl už Jerome Klapka Jerome.
A mimochodem reagovat budu kdy chci, jak chci a na koho chci. I kdybys měla vyletět z kůže a puknout vzteky. To já umím, naučila jsem se to při práci na Mírově! ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se tu zeptat na názor.
S přítelem jsme sice krátce, ale od počátku se děje to, že něco naslibuje, ale - jak se říká - skutek utekl.
Co si o tom myslíte?