Sliby na webu porodnice a skutek utek?

30
26.8.15 00:42

Sliby na webu porodnice a

Setkala jste se některá s tím, že porodnice něco slibuje nebo hlásá a pak skutek utek? Mě fascinuje, že například klatovská nemocnice inzeruje, jak je k maminkám vstřícná, doslova uvádí: Poskytujeme maminkám alternativní možnosti v I. a II. době porodní, přizpůsobujeme se i případnému individuálnímu porodnímu plánu rodiček, respektujeme porodní plány… A pak najednou neexistuje nic než lékařské vedení porodu a když nechcete preventivní nástřih nebo vážení a měření miminka okamžitě po narození, tak je obrovský problém :cert: a vesele vás ignorují a jednají proti vašemu přání :nevim: Já jsem ochotná pochopit, že chtějí vést porod lékařsky se všemi „nezbytnými“ procedurami nebo že někteří lékaři tam prostě vedou porod podle svého bez ohledu na legitimní přání ženy, ale tak ať si na něco nehrají a na rovinu přiznají, že u nich se přirozeného porodu nedočkáte (nebo možná podle toho, na koho natrefíte, všechny doktory jsem nepotkala, tak třeba má někdo štěstí). Kdyby mi na rovinu řekli, třeba při předporodní návštěvě, kdy byli hrozně milí a tvrdili, jak se na všem krásně domluvíme a že nic nedělají rutinně, že přes něco u nich prostě nejede vlak, tak řeknu fajn a jdu hledat jinou porodnici… ale tohle mě vážně štve, zůstaly mi rány na těle i na duši a stačilo jen trochu upřímnosti z jejich strany a mohla jsem si to ušetřit. Zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
26.8.15 00:52

@Skalaminka To je mi líto. :( Ale tipuji, že to u nás bude běžné. :( Obrátila bych se na vedení nemocnice. A třeba i na organizace a iniciativy, které se porodnictvím a férovým jednáním zabývají. A kvůli sobě asi i na dobrou psychoterapeutku, trauma z porodu bývá hodně silné a je fajn si o tom popovídat s někým, kdo poradí, jak ho překonat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
26.8.15 01:03

Litto, děkuji :) Snažím se trauma řešit, chce to ale asi hlavně čas a přetrvávající fyzické problémy mi zrovna nepomáhají v tom vše hodit za hlavu… Na vedení jsem si stěžovala, ale tam problém nevidí, myslím, že je to i tím, že velká část žen je stále spokojená s lékařsky vedeným porodem a pak pochopitelně nic takového neřeší :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.15 01:06

Nojo, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.8.15 01:07

I naše porodnice se zapojila do projektu Desatero přirozeného porodu v porodnici, ale přirozené tam nebylo snad nic.
Když se člověk ozve, je sejmut označením „nespolupracující rodička“ a je mu vysvětleno, že to jde jen u nekomplikovaných porodů (rodit vsedě je tuze nebezpečné).

• Citovat
  • Upravit
1281
26.8.15 02:57

V tomhle je nejlepsi dat na reference, a ne na weby porodnic. Nikdo tam nenapise „porod je u nas veden lege artis s ohledem na bezpecnost rodicky a plodu“, protoze to matky slyset nechteji, ac podle meho mineni by mnohe - ne vsechny - mely; napisi proste to, co zeny chteji slyset a u porodu se improvizuje nebo se jede rutina.
Nerikam, ze s tim souhlasim, ale napsat „provadime rutinni nastrih hraze“ rodicky odradi.
Je v porodnictvi par veci prekonanych, treba ten rutinni nastrih, ale taky spousta veci, co smysl ma a zbytecne se hnutim za prirozene porody demonizuji a nemocnice se pak tvari, ze jedou s timhle proudem, ale ve skutecnosti je to jinak.
Myslim si, ze racionalni kompromis a rozum misto emoci je vetsinou cesta, jak uspokojit obe strany, ale obcas chybi na jedne, nebo na obou stranach. :nevim:
Je mi lito, ze nemate pozitivni zazitek, ale treba by pomohlo si o tom popovidat s porodnikem a videt taky jeho stranu mince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.8.15 05:56

@umea tohle je zdravy pohled na vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
26.8.15 06:46

Ahoj, porodnice, ve ktere jsem rodila se na svych webovkach chlubi vanou ci bondingem, ovsem kdyz ja rodila a mela jsem na pokoji vanu, tak mi ji vubec nenabidly, tak jsem se ptala zda ji mohou napustit a bylo mi receno, ze uz dlouho trva jeji napusteni 8o Bonding nepribehl, i kdyz syn byl zcela ok, dodnes me to mrzi, ze jsem se neozvala a vic za nas nebojovala. Zpetne mi to prijde, ze nam ukradly cas, ktery je ohromne dulezity pro vztah matka dite…jeste jsem se s tim nesrovnala…
kazdopadne pokud budu priste rodit, jiz do te stejne porodnice nepujdu avse si ohlidam…

• Citovat
  • Upravit
69235
26.8.15 07:09

Ahoj, co krom preventivního nástřihu, který třeba vyhodnotili jako nezbytný, ona taková ruptura je med, a ty těžko víš, jak to tam vypadalo, a měření a vážení dítěte po porodu, což je naprosto bežná standardní věc ještě dělali proti tvé vůli a špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
26.8.15 07:52

Ja chapu, ze prirozeny porod je ted velmi moderni, na druhou stranu chapu, ze se v porodnicicch setkavaji i se spoustou tak alternativnich rodicek, ze by mohlo dojit k prusvihu…
vzdycky tvrdim, ze pokud clovek musi prijmout zodpovednost za svoje rozhodnuti- kdyby doslo k rupture hraze, prtz rodicka odmitla nastrih- kdo by byl zodpovedny? ha? kolik z nas je OPRAVDU pripraveno nest zodpovednost za sva rozhodnuti?

a vyjadreni typu „ja jsem se s tim nevyrovnala“- to je tak silena masaz p. Mrowetz a dalsich, az je mi mdlo…
neni lepsi si uzivat miminecka, spolecnych chvil, prvnich usmevu a doteku namisto toho, ze se budu porad rypat v tom, ze mi ho nekdo hned po narozeni na 5 minut odnesl? tech 5 minut zmeni vas vztah k diteti? proboha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
26.8.15 07:58
@Zuziky píše:
Ja chapu, ze prirozeny porod je ted velmi moderni, na druhou stranu chapu, ze se v porodnicicch setkavaji i se spoustou tak alternativnich rodicek, ze by mohlo dojit k prusvihu…
vzdycky tvrdim, ze pokud clovek musi prijmout zodpovednost za svoje rozhodnuti- kdyby doslo k rupture hraze, prtz rodicka odmitla nastrih- kdo by byl zodpovedny? ha? kolik z nas je OPRAVDU pripraveno nest zodpovednost za sva rozhodnuti?a vyjadreni typu „ja jsem se s tim nevyrovnala“- to je tak silena masaz p. Mrowetz a dalsich, az je mi mdlo…
neni lepsi si uzivat miminecka, spolecnych chvil, prvnich usmevu a doteku namisto toho, ze se budu porad rypat v tom, ze mi ho nekdo hned po narozeni na 5 minut odnesl? tech 5 minut zmeni vas vztah k diteti? proboha…

A hlavne, kolik z nas ma takove znalosti, aby mohl clovek delat podobna rozhodnuti. Je pekne si neco nacist na google, ale tim clovek ziska maximalne povrchni prehled o problematice a dal neni schopen videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.8.15 08:01
@Zuziky píše:
vzdycky tvrdim, ze pokud clovek musi prijmout zodpovednost za svoje rozhodnuti- kdyby doslo k rupture hraze, prtz rodicka odmitla nastrih- kdo by byl zodpovedny? ha? kolik z nas je OPRAVDU pripraveno nest zodpovednost za sva rozhodnuti?a vyjadreni typu „ja jsem se s tim nevyrovnala“- to je tak silena masaz p. Mrowetz a dalsich, az je mi mdlo…

No ne asi. Co máme potom asi dělat my, kterým se děti narodily v narkóze a neviděly jsme ho po narození vůbec, ale až potom, co jsme se probraly z limbu. My už si asi můžeme klidně hodit mašli :roll:
Jinak s tou vanou, jak se tady psalo.. Moje sestřenka rodila ve vaně a vím, že o to musela žádat už před porodem, musela kvůli tomu ještě absolvovat závěrečný ultrazvuk a musela splňovat dost celkem i přísných požadavků na polohu dítěte, váhové limity, mírové limity..

• Citovat
  • Upravit
17878
26.8.15 08:14

@RadkaCh bud v klidu, hodim s masli s tebou, starsi syn je narozeny klestema- videla jsem ho asi 2 minuty, jen ho pohladila po tvari, pak mi ho dali az druhy den rano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
26.8.15 08:21
@Zuziky píše:

asi se budes divit, ale hledala jsem cestu k synovi dele nez bych ocekavala, az po sestinedeli jsem ho zacala milovat, do te doby jen nutnost a povinnost se o nej starat..
sice nevim, kdo je p. Mrowetz kterou zminujes, ale rada bych znala tve pocity bezprostredne po porodu kdyz ti odnesli dite? ja ho dostala umyte a v zavinovacce za vice jak 10 minut…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.8.15 08:23

@Skalaminka možná bys měla vyhledat odbornoz pomoc, když nejsi schopna se vyrovnat s porodem, který nebyl přesně podle tvého plánu ani po víc jak roce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková