Složení materiálu dámské mikiny

6945
28.4.15 08:09

Složení materiálu dámské mikiny

Ahojky holky,
potřebuji se zeptat,
chci si koupit značkovou bundu, ale na všech bundách je napsáno takovéto složení: 60% bavlna 40% polysteren. A já mám strach jak je tam ten polysteren, že to zežmolkovatí (tzv. zchlupatí, je to pravda, nebo je to jen můj blbý úsudek? Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
28.4.15 08:26

Žmolkovatí jak bavlna tak polyester, záleží, v jaké úpravě ten materiál je. U některých se to dá odhadnout na omak, ale u většiny bohužel ne, natož po internetu. Spíš se zeptat někoho, kdo takovou má, jak vypadá po několika praních. Popř. pokud je to něco dražšího, tak kontaktovat prodejce (nebo se zeptat v obchodě), zda by se na žmolkovatění vztahovala reklamace. Třeba i v drahých buticích koupíš věc, která je ze špatného materiálu, je to tím, že ten, kdo materiál nakupuje, ví také maximálně to složení, ale už netuší, jak se ten materiál bude chovat při požívání. Dokonce i když bere od stejného výrobce (či dovozce), se kterým už má dobrou zkušenost, oni najednou změní technologii výroby, a člověk je nahraný:-( Šiju, a s materiály je to opravdu oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
28.4.15 08:36

@tumpach
Já bych se spíš bála, že při takovém procentu polyesteru se budu v té mikině potit. Většinou kupuju tak maximálně 25-30%, a to ještě spíš u košilí nebo blůzek, abych nemusela žehlit. :mrgreen:
Bohužel u kombinací bavlna / polyester mám zkušenosti, že to žmolkovatí ještě rychleji, než samotná (kvalitnější) bavlna. Navíc ty žmolky i dobře drží, u bavlny se alespoň dají oškubat nebo odstranit žmolkovačem, v kombinaci to drží jak přibité. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat