Složité vztahy

Anonymní
26.12.21 11:09

Složité vztahy.

Ahoj, poraďte, jak se chovat. Jedné osobě, se kterou se často v rodině vídáme se narodilo miminko, strašné tajnosti, abych o tom náhodou nevěděla snad až do pátého měsíce a přijde mi, že to se mnou vůbec nechce sdílet. Chápu, každý na to má právo na svoje soukromí, ale když jsem byla těhotná já, věděla to mezi prvními (před ukončenym 3m), dva dny za mnou byla v porodnici a pak u nás musela pořád být i v šestinedělí a vozila miminko v kočárku, pujcovala jsem ji ho i k ní domu. Takže mě to teď dost mrzí, že je tak odtazita a nesdílná. Nevím ani, jak se teď vlastně chovat, zda dostanu prcka třeba pochovat nebo mě bude dál ignorovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18658
26.12.21 11:16
@Anonymní píše:
Ahoj, poraďte, jak se chovat. Jedné osobě, se kterou se často v rodině vídáme se narodilo miminko, strašné tajnosti, abych o tom náhodou nevěděla snad až do pátého měsíce a přijde mi, že to se mnou vůbec nechce sdílet. Chápu, každý na to má právo na svoje soukromí, ale když jsem byla těhotná já, věděla to mezi prvními (před ukončenym 3m), dva dny za mnou byla v porodnici a pak u nás musela pořád být i v šestinedělí a vozila miminko v kočárku, pujcovala jsem ji ho i k ní domu. Takže mě to teď dost mrzí, že je tak odtazita a nesdílná. Nevím ani, jak se teď vlastně chovat, zda dostanu prcka třeba pochovat nebo mě bude dál ignorovat.

Jestli náhodou nejsi až moc vztahovacna. Já teda taky nerada těším svoje věci navenek a nevíš jestli nemá po potratech a chtěla si byt jistá ze je vše Ok. To ze ty mas k někomu tak vřelý vztah neznamená ze ona k tobě taky. :nevim: O mem těhotenství jsme i rodičům říkali až ve čtvrtém mesici a teď v pátém pomalu i okolo kamarádům. Nejste stejne, tak nemůžeš cekat ze bude mít stejný přístup. Možná čekala tak dlouho na svoje a chce si to užit sama, nemá tu potřebu sdílet a kamarádku má jinde. Jinak svagrove a babickam taky oznamujeme až v pátém mesici a něco jen říkal chlap po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
26.12.21 11:23

Hele, já rodině (a tím teď myslím mamku a otce, žádnou širokou rodinu) něco řekla až po velkém utz ve 20tt, takže také až v 5. měsíci. Vážně jsem za nikým natěšeně neběžela s mokrým testem a obecně jsem nic přehnaně nesdílela ani poté. A skutečně to nebylo tím, že jsem třeba chtěla vše utajit, prostě jsem neměla potřebu vše každému vykládat… Radost jsem sdílela s manželem a druhým dítětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
26.12.21 11:29

Asi čekala na velký ultrazvuk. Nevíš, jakou má těhotenskou historii :nevim:
A jestli ti bude mimino „půjčovat“ je věcí jen jich tří. Není povinná ti něco oplácet :nevim: Máš svý dítě, proč by ti dávala svoje do kočárku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
26.12.21 11:41

O mém těhotenství věděli jen moji nejbližší. Nikomu jsem nepotřebovala nic říkat. Pak nastaly problémy a byla jsem ráda, že o tom ví jen málo lidí..
Po narození malé mě pár lidí potkalo a byli úplně překvapení, že mám miminko, že ani nevěděli, že jsem těhotná.. (jako těhotná jsem je potkala třeba v 5. měsíci, ale nebylo to na mně vidět, maximálně si řekli, ze jsem trochu přibrala :lol: )
Pak jsem třeba byla na konci těhotenství a zjistila jsem, že moje nejlepší kamarádka potratila. Nebavily a nepsaly jsme si 3 měsíce. Když jsem jí psala před měsícem, tak mi ani neodepsala. No a teď máme jít příští týden ven na kafe skoro po 4 měsících.

Takže z vlastní zkušenosti - nevíš, co prožívá a dej jí čas. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
26.12.21 11:50
@Anonymní píše:

No a co je na tom komplikovanýho?
Bych ti povyprávěla o svých komplikovaných vztazích, ale když to řeknu, tak se pak každý zeptá, jestli bych to mohla zopakovat ještě jednou a pomaleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.12.21 11:52

No tak pro začátek se přestaň urážet kvůli tomu,,že se lidi chovají jinak než se chováš ty a že se chovají jinak, než jak ty bys chtěla.

Ty se taky nechováš tak, jak by oni chtěli.

Nečekej že novopečená matka začne řešit ještě nějaké tvoje křivdičky. Ve skutečnosti na tebe fakt nemyslí, protože řeší něco jiného. To je tak normální a příčetné kamarádky to berou a naopak se snaží pomoci - třeba tak jako se snažila ona, když tvoje dítě bylo malé. Pokud to tobě nevyhovovalo, tak si to měla říct. Stejně tak jako teď se prostě zeptej co by chtěla.

Chovej se jako příčetná dospělá, normálně jí zavolej, poptej se jak se má a co potřebuje a respektujt že holt je jiná než ty a má jiné potřeby. Je to tak nějak základ emoční zralosti a nějaké sociální inteligence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 11:53

@hospodki @Rosary @Fiducia @Wenn.Nox O mém těhotenství ji to vykecal můj partner a o jejím to věděli všichni, jen já a partner ne :nevim:. Jinak ano nemá právo mi svoje dítě půjčovat, ale jde o to, že ona si mé dítě chodila půjčovat dvakrát týdně, kolikrát i tak, abych o tom ja nevedla, ona domluvená s mých chlapem, přišla zazvonila…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.21 11:55

@Ou Dostala ode mě spoustu věcí, ptala jsem se jí, co potřebuje atd., ale bylo znát že se o tom se mnou bavit nechce. Tak já ti nevím, ona dva dny za mnou v porodnici a já ani nevím, kdy má termín.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.21 11:57
  • Citovat
  • Upravit
35415
26.12.21 12:00
@Anonymní píše:
@hospodki @Rosary @Fiducia @Wenn.Nox O mém těhotenství ji to vykecal můj partner a o jejím to věděli všichni, jen já a partner ne :nevim:. Jinak ano nemá právo mi svoje dítě půjčovat, ale jde o to, že ona si mé dítě chodila půjčovat dvakrát týdně, kolikrát i tak, abych o tom ja nevedla, ona domluvená s mých chlapem, přišla zazvonila…

No tak jsi to neměla dopustit :nevim: Není povinná ti cokoli oplácet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
26.12.21 12:06

Evidentne mezi vami neni vztah duvery, takze bych tuto osobu a jeji tehotenstvi neresila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.21 12:13

@cernaselma Důvěra mezi námi není. Všimla jsem si že jí dělá dobře, že prostě nevím, co se u nich v rodině děje. Na jednu stranu, nemám potřebu vědět, co se děje, ja taky nejsem sdílny člověk, ale ty její vyrazy, když o něčem mluví a podívá se na mě, že já to nevím… já jen nevím, jak se chovat, a takovýhle člověkem jsem ještě do styku nepřišla.

• Citovat
  • Upravit
408
26.12.21 12:13

Podle mě jsi příliš vztahovacna. Já nechtěla v porodnici nikoho, šestinedělí jsem si také chránila pro nás. Obě maminky se mi nabízeli že mi po porodu pomůžou, ale já nechtěla, chtěla jsem být jen s mužem ve třech. A přitom mám všechny hrozně ráda a oni to pochopili. Měla jsem po potratech a umělém oplodnění, takže o těhotenství se dozvěděli i rodiče až ve 4 měsíci. Ne každý má potřebu vše ze svého soukromí sdílet. Já mám vztahy výborné ale i tak mám ráda své soukromí. To, že to tak máš ty, neznamená že to tak mají všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.12.21 12:18

Anebo jsi někdy z jejího soukromí pustila něco dál. Mám takových pár lidí kolem sebe. Těm už neříkám skoro vůbec nic, protože vím že jsou drbny a rozebírají me soukromí s jinými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová