Vánoce u rodičů mého přítele

Anonymní
20.12.21 06:19

Vánoce u rodičů mého přítele

Ahoj holky :),

:lol: před cca rokem jsem se pohadala s rodinou mého přítele a od té doby jsme se neviděli, nepsali si, nic žádný kontakt. Včera přítel se svoji mámou volal a ona se ptala, zda na Vánoce prijedu taky. Přítel mě premlouva x měsíců, abych s nim jela, jelikož s některými členy rodiny vychazim víc než dobre. Problém je sestra přítele, ta byla zdroj velké hádky. Takže si teď nedokážu moc představit po roce dojet k rodině. Mám dělat, ze se nic nestalo, zapomenout zla slova. Nebudu a nechci kazit Vánoce sobě a ani jim, tohle se nedela. Taky mám samozřejmě možnost sebrat hrdost, přijet a pokud budou mít problém, tak těch 100 km zpátky domu nějak dojedu. Jen nevím jestli jet, risknout tu cestu, po roce se najednou vidět je pro mě divné. Původně jsem rekla, ze nechci. Jenze já rok neviděla i některé členy rodiny mého přítele, které rada mam.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
20.12.21 06:45

A není na čase přestat odepisovat celou rodinu kvůli jedné hádce a začít se chovat jako dospělá?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.21 06:52

@Janli tak já jsem na tom ještě dobre, strýc mého přítele se s rodinou nebavi 10 let - ten je spis odepsal 😃

• Citovat
  • Upravit
10680
20.12.21 07:03

No já bych jela, ale jestli nechceš nikomu nic kazit, tak jed s tím, že prostě se nad nějaké třenice povzneses…jakmile vyrazis s tím, že se když tak seberes a pojedeš dom, tak to nedopadne dobře…buď rozumnější než oni a nekaz příteli Vánoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.12.21 07:18

Bohužel jakmile se lidi na nějaké řešení nesporu vykaslou, ta nenávist vůči osobě se akorát časem zbytečně prohlubuje. Kup kvalitní víno, a jed s nim.

• Citovat
  • Upravit
34473
20.12.21 07:20

Na vánoce bych tam nejela, po roce mlčení bych se tam necítila dobře a i oni tě zřejmě pozvali jen ze slušnosti, jinak by nečekali rok, že. Ale pokud se chceš usmířit, tak bych odmítla s díky, že Vánoce strávíš se svou rodinou a jela tam popřát na Nový rok. Není to tak citlivý den, kdyby se něco nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.21 07:22

@terien také si to myslím, nenapsali mi několik měsíců a najednou mě zvát na Vánoce? Nechci nikomu kazit hezké svátky, to opravdu ne. Bude lepší nejet, já nikde nechci přijet nevítaná.

• Citovat
  • Upravit
34473
20.12.21 07:27
@Anonymní píše:
@terien také si to myslím, nenapsali mi několik měsíců a najednou mě zvát na Vánoce? Nechci nikomu kazit hezké svátky, to opravdu ne. Bude lepší nejet, já nikde nechci přijet nevítaná.

Kdyby to byla oslava narozenin, tak ano, ale zrovna Vánoce, to bych žádné faux pas neriskovala, to by ty vztahy mohlo pohřbít nadobro. Ale neodmítala bych s dlouhým nosem, poslala bych dárek a omluvila se s tím, že rodina už s tebou počítá a ráda přijedeš po svátcích nebo na Nový rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.21 07:31

@terien no já už u své rodiny byla, každý rok a já přítel navatevujeme moji rodinu z daleka v Ostravě na víkend. Takže já mám už moji rodinu za sebou. Přítel jezdí ke své rodině 23.12 a 24.12 se vrací, jelikož slavime sami dva spolu. Takže zřejmě pošlu jen pozdravy a klidně svátky😂.

• Citovat
  • Upravit
34473
20.12.21 07:34
@Anonymní píše:
@terien no já už u své rodiny byla, každý rok a já přítel navatevujeme moji rodinu z daleka v Ostravě na víkend. Takže já mám už moji rodinu za sebou. Přítel jezdí ke své rodině 23.12 a 24.12 se vrací, jelikož slavime sami dva spolu. Takže zřejmě pošlu jen pozdravy a klidně svátky😂.

Ale to oni neví, takže to nebudou brát jako odmítnutí natažené ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.21 07:37

@terien:). Protože přítel jim neustále posila naše fotografie. Takže oni ví o každém našem kroku. Každopádně je pravda, ze je třeba se vyhnout nejakemu trapasu, konfliktu - je zbytečně někomu kazit den. Ja si alespoň doma uklidim a nachystam svoje věci 💙 😁.

• Citovat
  • Upravit
26864
20.12.21 07:37
@Anonymní píše:

Je otazka, jestli te zvou, nebo se mama jen zeptala, jestli prijedes taky a maji s tebou pocitat :nevim:
Jinak te chapu. Ja se dostala do hodne oskliveho sporu se svagrem a videt se s nim opravdu nechci. Rodina-nerodina, v zajmu zachovani sveho dusevniho zdravi jsem tohoto cloveka odepsala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.12.21 07:39
@Anonymní píše:
@terien:). Protože přítel jim neustále posila naše fotografie. Takže oni ví o každém našem kroku. Každopádně je pravda, ze je třeba se vyhnout nejakemu trapasu, konfliktu - je zbytečně někomu kazit den. Ja si alespoň doma uklidim a nachystam svoje věci 💙 😁.

Ježíš tak ať jim přítel řekne, žes odjela za rodinou a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.21 07:40

@cecetka tak já to pořad beru jinak - nejsou moje rodina. Rodinu mám jinde. Nejsme manžele, nemáme dítě. Jsem v tomhle tvrdá a pinda, ale je to tak.
Navíc s jeho mámou nevychazim. Bereme jako Pražačku, mám jiné názory, jinak se oblekam a vadí mi, ze mě neustále srovnana s někým jiným. Nemám na to nervy. Nejhorší je pretvařovani, člověk cítí dusnou atmosféru.

• Citovat
  • Upravit
3837
20.12.21 07:49

Záleží jak moc špatný ten konflikt byl, ale já bych jela. Chtěla bych být s přítelem na Štědrý den, když nebudu s rodinou. A zvládnu se chovat normálně i mezi lidmi, které nemusím. Zvládnou to i oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová