Nezve on, nezvu já

Anonymní
18.12.21 17:51

Nezve on, nezvu ja

Dobrý večer všem.
Holky v týdnu mi bylo předhozeno, že jsem ségru s přítelem nepozvala na narozeniny.

Jenže- ségra je s přítelem 6 let, za celé ty roky jsme byli pozvaní na jeho narozeniny jen jednou. Následující rok, když jsem oznámila, měsíc předem, že ségry přítel bude mít narozeniny, tak bylo celou dobu tiše po pěšině. Ani ségra, ani on se nezmínil o pozvání na narozeniny a my se tam sami tlačit nebudeme.
Když mi ségra přišla na narozeniny, tak vždy za doprovodu přítele. Než si sestra našla partnera, tak jsme si na narozeniny bez problémů chodili. Potom i první tři roky co už byla zadaná. Potom už nezvala. :nevim:
Tak jsem letos nepozvala taky. Jenže naše maminka se mě zeptala: a pozvala si Terku na narozeniny? Tak jsem ji řekla co a jak. Odpověděla mi, na jejího přítele se vykašli, hlavně když pozves sestru, když přijde s ním, tak si ho nevšímej.
Dále se o tom nechtěla bavit s tím, že začínám dělat dusno.

Tak když nepozve sestra, její přítel tak se to neřeší, když nepozvu já, tak jsem ta špatná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14727
18.12.21 18:00

Zvu na své narozeniny lidi, které tam chci a mám je ráda, ne „na oplátku“ a fakt si nedělám čárky, kdo mi pozvání oplatí a kdo ne. Tak si to přeber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
18.12.21 18:01

Tak snad na jeho narozeniny si od může pozvat koho chce a nemá povinnost zvát i tebe.
Ty jsi měla pozvat svou sestru, protože ji zřejmě máš ráda a máte to tak ve zvyku. Předpokládám, že ona tě na své narozeniny zve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.12.21 18:02
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem.
Holky v týdnu mi bylo předhozeno, že jsem ségru s přítelem nepozvala na narozeniny.

Jenže- ségra je s přítelem 6 let, za celé ty roky jsme byli pozvaní na jeho narozeniny jen jednou. Následující rok, když jsem oznámila, měsíc předem, že ségry přítel bude mít narozeniny, tak bylo celou dobu tiše po pěšině. Ani ségra, ani on se nezmínil o pozvání na narozeniny a my se tam sami tlačit nebudeme.
Když mi ségra přišla na narozeniny, tak vždy za doprovodu přítele. Než si sestra našla partnera, tak jsme si na narozeniny bez problémů chodili. Potom i první tři roky co už byla zadaná. Potom už nezvala. :nevim:
Tak jsem letos nepozvala taky. Jenže naše maminka se mě zeptala: a pozvala si Terku na narozeniny? Tak jsem ji řekla co a jak. Odpověděla mi, na jejího přítele se vykašli, hlavně když pozves sestru, když přijde s ním, tak si ho nevšímej.
Dále se o tom nechtěla bavit s tím, že začínám dělat dusno.

Tak když nepozve sestra, její přítel tak se to neřeší, když nepozvu já, tak jsem ta špatná.

Tys nepozvala ségru na naraozeniny, protože by s ní přišel její přítel? :roll: 8o

Já samozřejmě sovoji sestru zvu a samozřejmě přichází s manželem, ale jak slaví svoje narozeniny on, neřeším. Maximálně mu popřeju, když ho uvidím. A to se máme rádi.

Příspěvek upraven 18.12.21 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
18.12.21 18:02

Prijde mi zvlastni, nezvat svou sestru na sve narozeniny. Mamka ma pravdu, pozvi sestru a jestli prijde i s pritelem nebo bez neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
18.12.21 18:03

Tak jde o tvoje narozeniny, ne? Sestra tě na své zve? Pokud ano, pozvi ji také.

• Citovat
  • Upravit
2694
18.12.21 18:04

„Následující rok, když jsem oznámila, měsíc předem, že ségry přítel bude mít narozeniny, tak bylo celou dobu tiše po pěšině.“ Nerozumím. To jako oznamuješ, že někdo jiný bude mít narozeniny a čekáš, že tě na to konto bude zvát? To zní samo o sobě trošku jako nenápadné vynucování si pozvání… Nebo proč jsi jako oznamovala, že bude mít narozeniny? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:05
@Malineka píše:
Tak snad na jeho narozeniny si od může pozvat koho chce a nemá povinnost zvát i tebe.
Ty jsi měla pozvat svou sestru, protože ji zřejmě máš ráda a máte to tak ve zvyku. Předpokládám, že ona tě na své narozeniny zve.

Jiz tři roky nepozvala.Taky nemám povinnost zvát jejího přítele, se kterým by sestra přišla. Já bych jí pozvala, ale ona by sebou dotáhla i někoho, kdo mě nezve.

• Citovat
  • Upravit
19131
18.12.21 18:06

A na čí narozeniny nejsi zvaná, na sestřiny, nebo jejího přítele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.12.21 18:07
@Anonymní píše:
Jiz tři roky nepozvala.Taky nemám povinnost zvát jejího přítele, se kterým by sestra přišla. Já bych jí pozvala, ale ona by sebou dotáhla i někoho, kdo mě nezve.

Ona tě tři roky po sobě nepozvala na svoje narozky? A co ti na to řekla tvoje máma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
18.12.21 18:08
@Anonymní píše:
Jiz tři roky nepozvala.Taky nemám povinnost zvát jejího přítele, se kterým by sestra přišla. Já bych jí pozvala, ale ona by sebou dotáhla i někoho, kdo mě nezve.

A neni to jeji vec, koho si sebou vezme? Snad ji zves ze ji tam chces ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
18.12.21 18:08
@Anonymní píše:

Ty mas dost :D fakt to máš v hlavě hodně pomotane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:09
@Livi92 píše:
„Následující rok, když jsem oznámila, měsíc předem, že ségry přítel bude mít narozeniny, tak bylo celou dobu tiše po pěšině.“ Nerozumím. To jako oznamuješ, že někdo jiný bude mít narozeniny a čekáš, že tě na to konto bude zvát? To zní samo o sobě trošku jako nenápadné vynucování si pozvání… Nebo proč jsi jako oznamovala, že bude mít narozeniny? 8o

Řekla jsem to z důvodu, kdybych řekla, že její přítel nás na narozeniny neozval, je ségra schopna říct, však jste se nezmínili, že byste přišli. Otocila by to proti nám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.21 18:11
@Cenarius píše:
Ty mas dost :D fakt to máš v hlavě hodně pomotane

Podle čeho soudis, že to mám v hlavě domotane? Chodí spolu 6 let, první tři roky sestra na její narozeniny zvala, další roky už ne. V čem to mám domotane?

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
18.12.21 18:11

Pozvi ji, jestli chceš, nebo ji nezvi, pokud ji tam nechceš. Jednoduché… Přijde mi, že v tom hledáš zbytečné složitosti. Jo a mě taky zve na narozeniny kde kdo, je to milé, ale ty svoje si chci oslavit pouze s úzkou rodinnou, nechtěla bych velkou oslavu. Třeba to má sestra teď podobně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová