Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Se nejak ztracim. Segra s chlapem sest let. Tri roky zvala segra i partner anonymni. Posledni tri roky nezva ani skorosvagr, ani segra zakladatelku. Ona proto ani nechce pozvat segru, ale to vadi mamince. Resi to vsak jen u zakladatelky, u segry to je ok. Ale vubec nechapu, co vadi.
1. Ze nezve skorosvagr?
2. Ze nezve segra?
3. Ze mama domlouva jen zakladatelce?
@Livi92 píše:
Třeba proto, že mu zase nejste tak blízcí? Hele, já každý rok mám tak 15-20 oslav narozenin, kam mě někdo zve. Když mám narozeniny já, tak bych musela pokaždé pozvat tak 100 lidí, kdybych zvala každého, kdo na narozeniny zve mě. Takže prostě vždycky zvu ty, kteří jsou mi nejbližší a neřeším, jestli z těch, co zvu, někdo zve nebo nezve mě. Rozhoduju se podle toho, s kým ty narozeniny slavit chci. Když mám kulatiny, pak udělám třeba větší akci, kam pozvu celou ves. Sama píšeš, že se nepotkáváte… to má mít vážně povinnost vás zvát, protože jsi sestra jeho partnerky? Vždyť to je hrozně umělé.
Ano přesně, on mi neni tolik blízký jako já jemu. Proto ho na narozeniny zvát nemusím. On je jen švagr, nic víc. To mám mít vážně povinnost ho zvát jen proto, že je partner moji ségry? On je pro mě cizí člověk. A proč mám mít na narozeninách někoho s kým se po celý rok nevidím? Můžeš mi na to odpovědět?
Další rodina, kde se řeší kraviny. Miluji zapoměnlivý lidi, kteří na všechno dlabou, jako já.
@Pudloslava píše:
Další rodina, kde se řeší kraviny. Miluji zapoměnlivý lidi, kteří na všechno dlabou, jako já.
A to máš velikej recht ![]()
@Pudloslava píše:
Jj. A dalsi kolo pak byva, ze prisli, ale nedali adekvatni dar.
@Yorkmut píše:
Se nejak ztracim. Segra s chlapem sest let. Tri roky zvala segra i partner anonymni. Posledni tri roky nezva ani skorosvagr, ani segra zakladatelku. Ona proto ani nechce pozvat segru, ale to vadi mamince. Resi to vsak jen u zakladatelky, u segry to je ok. Ale vubec nechapu, co vadi.
1. Ze nezve skorosvagr?
2. Ze nezve segra?
3. Ze mama domlouva jen zakladatelce?
Segra chodí s partnerem 6 let, on pozval na narozeniny jen jednou za celých 6 let.
Ségra zvala na narozeniny první 3 roky jejich vztahu, potom už ne.
Já zvala každý rok.
On zve svoji rodinu rodiče sourozence. Nás ne. Ale mým rodičům i mě partner ségry na narozeniny chodí.
Zakladatelka
A co si o tom v klidu promluvit se segrou? Říct, že tě mrzí, že poslední 3 roky jsi nebyla poznávaná apod.
Upřímný rozhovor by nešel? My ti tu docela tezko poradíme
Příspěvek upraven 18.12.21 v 19:27
@Anonymní píše:
Nezve naše rodiče. Ale sám na jejich narozeniny v doprovodu chodí.
No a na sestřinu oslavu narozenin k nim Tvoji rodiče chodí, nebo taky ne?
@Anonymní píše:
Ano přesně, on mi neni tolik blízký jako já jemu. Proto ho na narozeniny zvát nemusím. On je jen švagr, nic víc. To mám mít vážně povinnost ho zvát jen proto, že je partner moji ségry? On je pro mě cizí člověk. A proč mám mít na narozeninách někoho s kým se po celý rok nevidím? Můžeš mi na to odpovědět?
No hele rict mi nekdo, ze ja prijit muzu, ale manzela at necham doma, tak hadej co, neprijdu ani ja. Promin, ale prijde mi, ze celym problemem jsi ty a resis totalni chujoviny.
@Livi92 píše:
Třeba proto, že mu zase nejste tak blízcí? Hele, já každý rok mám tak 15-20 oslav narozenin, kam mě někdo zve. Když mám narozeniny já, tak bych musela pokaždé pozvat tak 100 lidí, kdybych zvala každého, kdo na narozeniny zve mě. Takže prostě vždycky zvu ty, kteří jsou mi nejbližší a neřeším, jestli z těch, co zvu, někdo zve nebo nezve mě. Rozhoduju se podle toho, s kým ty narozeniny slavit chci. Když mám kulatiny, pak udělám třeba větší akci, kam pozvu celou ves. Sama píšeš, že se nepotkáváte… to má mít vážně povinnost vás zvát, protože jsi sestra jeho partnerky? Vždyť to je hrozně umělé.
Přesně tak, zvu ty, kteří jsou mi nejbližší. Partner ségry, kterého rok nevidím mi nejbližší není. Přesto koho budu mít na narozeninách tím pádem rozhodne ségra, když si jejího partnera vezme sebou. A můžu se rozhodnout s kym narozeniny slavit chci. Pokud je ségry partner pro mě vzdálenější, tak se ségra nemůže zlobit že zvu jen ji. On pro mě není blízký člověk, stejně jako já pro něj. To mám mít vážně povinnost ho mít na narozeninách jen proto že je to partner moji ségry? Rok ho nevidím a vůbec ho osobně neznám, proč bych takoveho člověka měla mít na svých narozeninách?
@Anonymní píše:
Přesně tak, zvu ty, kteří jsou mi nejbližší. Partner ségry, kterého rok nevidím mi nejbližší není. Přesto koho budu mít na narozeninách tím pádem rozhodne ségra, když si jejího partnera vezme sebou. A můžu se rozhodnout s kym narozeniny slavit chci. Pokud je ségry partner pro mě vzdálenější, tak se ségra nemůže zlobit že zvu jen ji. On pro mě není blízký člověk, stejně jako já pro něj. To mám mít vážně povinnost ho mít na narozeninách jen proto že je to partner moji ségry? Rok ho nevidím a vůbec ho osobně neznám, proč bych takoveho člověka měla mít na svých narozeninách?
A az budou mit deti, tak deti prijit muzou a jejich tatinek ne?
Ja tedy zvu vzdy i s partnery a detmi. Tedy spise je ani nevyjmenovavam, proste automaticky je pozvani pro všechny.
@Anonymní píše:
Jak to víš, kdo k nim chodí na narozeniny? Píšu přijedou rodiče a sourozenci. Podle čeho soudis, že jich přijede 10?Cele je to o tom, že on mě prostě rád nemá a nechce mě tam.
No a od toho bych se odpíchla.
Sestru bych pozvala a na rovinu jí řekla, ať přijde bez něj a aby nedošlo k nedorozumnění jemu, bych před oslavou slušně napsala ať nechodí.
Nechceš ho zvát, tak se prostě musíš razantně postarat o to, aby to on i sestra vzali na vědomí, když jim to není samotným blbý…
Na co furt tyhle unavující tanečky a trpění věcí, který trpět nechci, protože…
@Ernais píše:
No hele rict mi nekdo, ze ja prijit muzu, ale manzela at necham doma, tak hadej co, neprijdu ani ja. Promin, ale prijde mi, ze celym problemem jsi ty a resis totalni chujoviny.
Já bych ti odpověděla, no tak nechoď. Já si můžu mít na narozeninách jen koho chci, kdo je mi blízký. Pro mě je to jen švagr ne můj sourozenec. To by ses jako vážně nafoukla jak malé dítě, jen proto, že bych tvému muži nevěnovala pozornost? To bys byla jak malé dítě, které nedostane to co chce?
@Anonymní píše:
Segra chodí s partnerem 6 let, on pozval na narozeniny jen jednou za celých 6 let.
Ségra zvala na narozeniny první 3 roky jejich vztahu, potom už ne.
Já zvala každý rok.
On zve svoji rodinu rodiče sourozence. Nás ne. Ale mým rodičům i mě partner ségry na narozeniny chodí.
Zakladatelka
Tak znova-co ti teda vadi? Ze prijde?
No dobře, ale já mám taky právo se sejít jen s nejbližšími. Což její partner pro mě nejbližší není. Nevím proč bych mu měla věnovat tolik pozornosti.