Nezve on, nezvu já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20975
19.12.21 09:32
@Anonymní píše:
@Cenarius kdyby znal základy slušného chování, tak nejde tam, kde není zvaný.
Etiketa říká jasně, kde nejsi zvaný, tam se necpi.

No jo, ale když jim to neřekneš, že není zvanej, tak na to mají přijít jak? Číst ti myšlenky? Jelikož v normální společnosti to funguje jinak než ve tvém světě.

Já i manželka tohle neřešíme. Jdeme vždycky oba i s dětma. Pokud SE NEREKNE JINAK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 09:42

@Cenarius ale ty nechápeš, že nejde říct, bude to rodinná oslava, zvu tě. U nás ne.
Proč by to nešlo?
Protože by z toho dělala kovbojku.
A proč mám přijít jen já? Co proti němu máš? On proti tobě nic nemá.
Tak raději držíš pusu a krok, pro klid rodiny.
U vas je to, tak jak v jiných rodinách. Švagři jdou k vám, vy jdete potom ke svagrům.
U nas je to tak, ze je dle těch dvou normalni přijít mě, ale svagrovi a teď už poslední tři roky ségře ne.
A nedej bože, pokud se tak zachovám já stejně jako ségra nebo švagr. Tak už je oheň na střeše, že já proti svagrovi něco mám.
Ale ségře nic říct nemůžeš, protože když se ozveš a nedržíš pusu a krok, tak konflikt podle nich vyvoláváš ty, že si dovolíš se ozvat a ne si kalit na hlavu.
Tohle si mohou dovolit jen oni, ale ty ne. Už chápeš? Když se ozveš, nenecháš si to líbit, tak ty si ta konfliktní, ne oni.

• Citovat
  • Upravit
1557
19.12.21 09:43

Ježíš tak sestru na oslavu prostě nezvi stejně jako ona tebe a je vyřešeno.
Svagra z toho vynech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
19.12.21 09:48
@Anonymní píše:
@Cenarius ale ty nechápeš, že nejde říct, bude to rodinná oslava, zvu tě. U nás ne.
Proč by to nešlo?
U vas je to, tak jak v jiných rodinách. Švagři jdou k vám, vy jdete potom ke svagrům.
U nas je to tak, ze je dle těch dvou normalni přijít mě, ale svagrovi a teď už poslední tři roky ségře ne.
A nedej bože, pokud se tak zachovám já stejně jako ségra nebo švagr. Tak už je oheň na střeše, že já proti svagrovi něco mám.
Ale ségře nic říct nemůžeš, protože když se ozveš a nedržíš pusu a krok, tak konflikt podle nich vyvoláváš ty, že si dovolíš se ozvat a ne si kalit na hlavu.
Tohle si mohou dovolit jen oni, ale ty ne. Už chápeš? Když se ozveš, nenecháš si to líbit, tak ty si ta konfliktní, ne oni.

No a co, tak budeš mít po rodině nálepku, že jsi konfliktní, ale konečně se vymezíš a pak i ta ségra uvidí, že nebude až tak jednoduché s tebou manipulovat. Proč máš takové nutkání se všem zavděčit??? I když ti to evidentně nedělá dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 10:00
@Magical-eyes píše:
No a co, tak budeš mít po rodině nálepku, že jsi konfliktní, ale konečně se vymezíš a pak i ta ségra uvidí, že nebude až tak jednoduché s tebou manipulovat. Proč máš takové nutkání se všem zavděčit??? I když ti to evidentně nedělá dobře…

Pro klid rodiny. Je lepší se neozývat a jen to dělat, tak jako její přítel a ségra. Nikdy jsme tohle se ségrou neřešily když byla sama. Tohle se řeší až teď co je zadaná.
První rok v pohodě, pozval její přítel na narozeniny, potom neozval-jeho věc s vizitka. Po třech letech jejich vztahu už přestala zvát na narozeniny i ségra. Já ve zváni pokračovala, řekla jsem si, je to přece moje sestra, tak ji zvu. Vždy přišla i s ním. Pak měli narozeniny první on-nepozval, potom segra, ta to vyřešila tak, že šla okolo narozenin k našim i s přítelem. Tak jsem tam přišla, popřála jsem ji, na to si na mě za 15min v něčem otevřela pusu. a začala mě drzkovat. Její přítel se jen na mě spokojeně díval. Ano dodnes mě mrzí-jeji pristup že jsem sestře popřála, byla přátelská a ona na me v určité situaci vyjela.Ja sem mlcela, nechala jsem ji se vydrzkovat, pro klid rodiny. Nechtela jsem hádku. Když šla, ségra poslední tři roky k našim, nenapsala, nezavolala přijď, přišla jsem tam ke svým rodičům sestře popřát.
Tak jsem tento rok se zachovala jak ona s přítelem.

• Citovat
  • Upravit
42959
19.12.21 10:13

Kdy a kde bude ta oslava roku?

Zakladatelko, myslím, že nejde jen o oslavu, jde o všechny křivdy tvého života. Hoď to za hlavu, jinak z oslavy bude fraška.
Furt to říkám, trochu nadhledu, lidi, fakt je ten život pak jednodušší. Nebrat se smrtelně vážně a trocha smyslu pro humor nikdy neuškodí.

Příspěvek upraven 19.12.21 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
19.12.21 10:13

Nezvi je ani jednoho. Evidentne se nemusite ani se segrou. A matce bych vysvetlila, ze ustupovat az nebudu. A vlastne ani ne proto, ze neoplaci pozvani, ale proto, ze jich mas plny zuby. Evidentne i rodice pro klid v rodine Terce nic nereknou a chteji to i po tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
19.12.21 10:17

Nechci, aby můj příspěvek vyzněl posměšně. Jen, že už jsem v životě zažila tolik vážných věcí, že problém zakladatelky mi přijde kulantně řečeno mírně malicherný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
19.12.21 10:19
@Anonymní píše:
Proč by to nešlo?
Tohle si mohou dovolit jen oni, ale ty ne. Už chápeš? Když se ozveš, nenecháš si to líbit, tak ty si ta konfliktní, ne oni.

A zve teda tvuj parner na svou oslavu natozenin i tvoji segru?
Jinak nechapu, ze tak strasne hrajes na „oplaceni“. Pozvu ty kamardy, ktere pozvali me apod.

• Citovat
  • Upravit
14727
19.12.21 10:29
@Betty MacDonald píše:
Kdy a kde bude ta oslava roku?

Zakladatelko, myslím, že nejde jen o oslavu, jde o všechny křivdy tvého života. Hoď to za hlavu, jinak z oslavy bude fraška.
Furt to říkám, trochu nadhledu, lidi, fakt je ten život pak jednodušší. Nebrat se smrtelně vážně a trocha smyslu pro humor nikdy neuškodí.

Před dvěma týdny, tebe taky nepozvali? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
19.12.21 10:32
@Michelle_M píše:
Před dvěma týdny, tebe taky nepozvali? :mrgreen:

Asi jsem nečetla úplně pozorně. Jdu do kouta na hanbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 10:34
@Betty MacDonald píše:
Kdy a kde bude ta oslava roku?

Byla dnes už před 14ti dny. Už to proběhlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.21 10:38
@Yorkmut píše:
A zve teda tvuj parner na svou oslavu natozenin i tvoji segru?
Jinak nechapu, ze tak strasne hrajes na „oplaceni“. Pozvu ty kamardy, ktere pozvali me apod.

Ano zval, jemu to nedělalo problém. Přišli k nám naši i ségra. On to neřeší, on ji pozval mě s větou, tak je to tvá ségra, proč bych ju měl vyčlenovat? Přišel sem k vám já do rodiny, ne ona. Proč bych ji nemel zvát? on má takový přístup.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.21 10:42
@Šarlota4 píše:
Nezvi je ani jednoho. Evidentne se nemusite ani se segrou. A matce bych vysvetlila, ze ustupovat az nebudu. A vlastne ani ne proto, ze neoplaci pozvani, ale proto, ze jich mas plny zuby. Evidentne i rodice pro klid v rodine Terce nic nereknou a chteji to i po tobe.

Jako já vždy zvala, ségra přestala zvát. To jsem ji řekla, neřeší to. Tak, že ona už delší dobu nezve, na to neříká nic, že jsem nepozvala já, tak už byly připomínky.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
19.12.21 10:57
@Anonymní píše:
Jako já vždy zvala, ségra přestala zvát. To jsem ji řekla, neřeší to. Tak, že ona už delší dobu nezve, na to neříká nic, že jsem nepozvala já, tak už byly připomínky.

Tak bych se obrnila proti tem pripominkam. Proste jen posedis u vasich. Ale u vas asi jde o to, ze segre se nevytkne nic a tobe je predhazovano vsechno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová