Nezve on, nezvu já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.21 18:04
@Karamba2020 píše:
Tvůj partner tedy zval na svoje narozeniny i tvou sestru, a to přišla taky s doprovodem skorošvagrem?Hele já bych to udělala tak, že už bych ségru taky nezvala, na máminy připomínky bych hodila bobek, tyhle manévry bych neměla zapotřebí.

Jo, sestra přišla s přítelem. No však, já tyhle manýry nemám zapotřebí. Dokud byla sama, tak tyhle nesmysly se neřešily.
Ale někdo si něco vymyslí a já bych to měla řešit? To mám řešit každý nápad, který on nebo ona vymysli? :think:
Unavuje mě to a nebaví. Mám důležitější věci na řešení, než ty jejich psycho nápady.

• Citovat
  • Upravit
102087
19.12.21 18:21
@Anonymní píše:
Jo, sestra přišla s přítelem. No však, já tyhle manýry nemám zapotřebí. Dokud byla sama, tak tyhle nesmysly se neřešily.
Ale někdo si něco vymyslí a já bych to měla řešit? To mám řešit každý nápad, který on nebo ona vymysli? :think:
Unavuje mě to a nebaví. Mám důležitější věci na řešení, než ty jejich psycho nápady.

Myslis zakladat psycho diskuze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 18:21

@j.a.n.i1 teď jsem si přečetla na internetu etiketa společenského chování. Píšou tam: pozvání by se mělo vždy oplatit. Je to etiketa slušného společenského chování.

Takže si něco nastuduj o etiketě společenského slušného chování a potom mi tady piš. Že se partner sestry cpe na narozeniny a sám přitom nepozve je neohrabané a nespolečenské.

• Citovat
  • Upravit
102087
19.12.21 18:23
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 teď jsem si přečetla na internetu etiketa společenského chování. Píšou tam: pozvání by se mělo vždy oplatit. Je to etiketa slušného společenského chování.Takže si něco nastuduj o etiketě společenského slušného chování a potom mi tady piš. Že se partner sestry cpe na narozeniny a sám přitom nepozve je neohrabané a nespolečenské.

Ano, tys pozvala sestru, sestra by mela pozvat tebe. Tecka. Jejiho partnera si nezvala, tedy on ti nema co oplacet, ale to koukam nejsi schopna pobrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 18:24

@j.a.n.i1 přečti si etiketa, základy slušného chování. Potom tady hazej moudra. Přečetla jsem teď etiketu společenského chování.
Slušnost je pozvání oplatit.

• Citovat
  • Upravit
102087
19.12.21 18:25
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 přečti si etiketa, základy slušného chování. Potom tady hazej moudra. Přečetla jsem teď etiketu společenského chování.
Slušnost je pozvání oplatit.

Ja na rozdil od tebe cist umim. A uz asi 20× jsem si tu od tebe precetla, zes zvala sestru, takze ON ti nema co oplacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 18:30
@j.a.n.i1 píše:
Ano, tys pozvala sestru, sestra by mela pozvat tebe. Tecka. Jejiho partnera si nezvala, tedy on ti nema co oplacet, ale to koukam nejsi schopna pobrat.

Takže znovu. První rok jejich vztahu pozval na narozeniny, další roky už ne. Já pozvala je první, druhý třetí, čtvrtý rok sestru i jeho. Když jsem viděla, že on jako první nezve i přes to, že jsem další tři roky zvala já, řekla jsem sestře ať přijde tehdy a tehdy, dorazila i s ním.
Jeho slušnost by měla být, když zvala ona, zvu i já-jako on.
Zvala jsem 5 let, sestra 3 roky. Takže já zvala déle než on a ona.
Základy slušného společenského chování praví, pozvání by se mělo oplatit.

Takže já je zvala první 4 roky, 5 ty rok jen sestru a 6 ty rok už ani jednoho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.21 18:36
@j.a.n.i1 píše:
Ja na rozdil od tebe cist umim. A uz asi 20× jsem si tu od tebe precetla, zes zvala sestru, takze ON ti nema co oplacet.

Když jsem 5 tým rokem zvala sestru, tak slušnost byla přijít ten kdo je pozvany.Kdo pozvany nebyl, tak kam šel? Přesto, že pozvany nebyl.
Když nejsem někam zvaná, tak tam logicky nejdu, ne?
On pozval první rok, druhý, třetí a víc nepozval. Já zvala oba 4 roky. Takže když viděl, že jsem pozvala, slušnost z jeho strany měla být pozvat taky. Což neudělal. To už nebylo od něj slušné a bylo to nespolečenské. Etiketa společenského slušného chování.

• Citovat
  • Upravit
14727
19.12.21 18:37

Ty jsi jak kolovrátek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
19.12.21 18:39
@Anonymní píše:
Když jsem 5 tým rokem zvala sestru, tak slušnost byla přijít ten kdo je pozvany.Kdo pozvany nebyl, tak kam šel? Přesto, že pozvany nebyl.
Když nejsem někam zvaná, tak tam logicky nejdu, ne?
On pozval první rok, druhý, třetí a víc nepozval. Já zvala oba 4 roky. Takže když viděl, že jsem pozvala, slušnost z jeho strany měla být pozvat taky. Což neudělal. To už nebylo od něj slušné a bylo to nespolečenské. Etiketa společenského slušného chování.

Jako myslis, ze ty je pozves jednou ročně a oni maji povinnost ti to oplacet 2× ročně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
19.12.21 18:42

Já už jsem tak vypsychlá, že vůbec nevím, koho vlastně mám pozvat na vánoční oslavy. Že se to u nás nikdy extra neřešilo bude asi moje nezodpovednost. Tak jsem si dovolila občas pozvat lidi, a nijak jsem nekontrolovala, zda dorazili sami nebo s doprovodem. A už vůbec nemám přehled pár let zpětně, budu si to muset začít zapisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 18:43
@j.a.n.i1 píše:
Jako myslis, ze ty je pozves jednou ročně a oni maji povinnost ti to oplacet 2× ročně :think:

Jaké 2 krát ročně? On nemá narozeniny 2 krát ročně.
On jednou ročně na jeho narozeniny
Ona jednou ročně na její narozeniny.
Můj partner jednou ročně jeho narozeniny
Já jednou ročně moje narozeniny.

Takže proč 2krat ročně? Máš to už nějaké dopletene :lol:
Ja pořád nevím co si tady obhajuješ dvakrát ročně. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.21 18:47
@Betty MacDonald píše:
Já už jsem tak vypsychlá, že vůbec nevím, koho vlastně mám pozvat na vánoční oslavy. Že se to u nás nikdy extra neřešilo bude asi moje nezodpovednost. Tak jsem si dovolila občas pozvat lidi, a nijak jsem nekontrolovala, zda dorazili sami nebo s doprovodem. A už vůbec nemám přehled pár let zpětně, budu si to muset začít zapisovat.

Že? Já to taky nikdy neřešila. Ale ségry partner si postavil hlavu koho jo a koho ne.
Tak moje rodiče sourozence pozvu, její rodiče a sestru nepozvu. Asi si to značí do deníčku :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
102087
19.12.21 18:56
@Anonymní píše:
Jaké 2 krát ročně? On nemá narozeniny 2 krát ročně.
On jednou ročně na jeho narozeniny
Ona jednou ročně na její narozeniny.
Můj partner jednou ročně jeho narozeniny
Já jednou ročně moje narozeniny.Takže proč 2krat ročně? Máš to už nějaké dopletene :lol:
Ja pořád nevím co si tady obhajuješ dvakrát ročně. :lol:

Tys pozvala sestru na jedny svoje narpzeniny, takze ona na oplatku pozve tebe. Hotovka, finito. Co budou delaz vasi partneri je jejich vec a tvoje zbytecna starost. To, ze si sestra vzala jeho jako doprovod jeho nijak nezavazuje tebe zvat. Co na tom nechces pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
19.12.21 18:57
@Betty MacDonald píše:

A já jsem zase zjistila, že když mě někdo pozve na narozeniny, tak z toho pro mě vyplývá povinnost dělat oslavu nebo ho minimálně pozvat i na slavnostní oběd s mou rodinou. Od teď už radši budu vynechávat ty oslavy, kam zavítám čistě ze slušnosti, abych neodmítala pozvání. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová