Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jako já vždy zvala, ségra přestala zvát. To jsem ji řekla, neřeší to. Tak, že ona už delší dobu nezve, na to neříká nic, že jsem nepozvala já, tak už byly připomínky.
No ale uz jsi jak kolovratek. Precetla jsem diskuzi a napsala jsi to asi 17×.
Proto pisu - nezvi je. Proste si nesedite, segra evidentne vladne v cele rodine, tak si nenechej vladnout i ve svem. K rodicum bych vztah a navstevy nemenila.
@Yorkmut píše:
Tak bych se obrnila proti tem pripominkam. Proste jen posedis u vasich. Ale u vas asi jde o to, ze segre se nevytkne nic a tobe je predhazovano vsechno.
Přesně tak. A potom když já se ozvu, nenechám si něco líbit, tak to ségra otočí proti mě. V tom je fakt výborná. Ty se ozveš a nakonec si stejně ta špatná ty, protože tě umí usadit.
@Šarlota4 a bylo tomu tak vždy, že vládla. K rodičům nic neměnim 🙂
Proto jsem psala, lehké je tady napsat ozvi se, ale kdo s ní nepřišel do styku, neví, že to není tak jednoduché.
@Anonymní píše:
Ano zval, jemu to nedělalo problém. Přišli k nám naši i ségra. On to neřeší, on ji pozval mě s větou, tak je to tvá ségra, proč bych ju měl vyčlenovat? Přišel sem k vám já do rodiny, ne ona. Proč bych ji nemel zvát? on má takový přístup.
Takže přítel slaví SVOJE narozeniny tak, že pozve tvou rodinu? Ten je dobře zpracovanej, pěkně pod pantoflem nebo spíš pod nějakou ocelovou botou.
A nebo to dělá pro klid v rodině, jelikož kdyby to neudělal, tak to má u tebe nadosmrti na talíři
Já nějak nemůžu pobrat ty zmínky o tom, jak maminka určuje, kdo má komu jít na narozeniny ![]()
@dedrichov píše:
Já nějak nemůžu pobrat ty zmínky o tom, jak maminka určuje, kdo má komu jít na narozeniny
Neurčuje, jen ktomu měla připomínky.
@Cenarius píše:
Takže přítel slaví SVOJE narozeniny tak, že pozve tvou rodinu? Ten je dobře zpracovanej, pěkně pod pantoflem nebo spíš pod nějakou ocelovou botou.A nebo to dělá pro klid v rodině, jelikož kdyby to neudělal, tak to má u tebe nadosmrti na talíři
Ano děje se to v jiných rodinách a děje se to i u nás v domácnosti. Co je na tom špatného? Tvůj manžel, přítel tvou rodinu nezve k vám nanarozeniny?
On v tom nic špatného nevidí, to víš no, kdo miluje svého psa, miluje i jeho blechy. ![]()
@Anonymní píše:
Ano děje se to v jiných rodinách a děje se to i u nás v domácnosti. Co je na tom špatného? Tvůj manžel, přítel tvou rodinu nezve k vám nanarozeniny?
On v tom nic špatného nevidí, to víš no, kdo miluje svého psa, miluje i jeho blechy.
Hele už tady konečně pochop, že se bavíš s chlapem a né se ženskou. Nějak ti nejde pochopit mužský a ženský rod?
Nevidím důvod, proč bych měl na svou oslavu zvát tchýni
Je to MOJE oslava a pozvu si koho já chci.
@Cenarius píše:
Hele už tady konečně pochop, že se bavíš s chlapem a né se ženskou. Nějak ti nejde pochopit mužský a ženský rod?Nevidím důvod, proč bych měl na svou oslavu zvát tchýniJe to MOJE oslava a pozvu si koho já chci.
A když jde tvá manželka popřát mamince, tak to už ti nevadí, tam přijít s ní, že?
@Anonymní píše:
Neurčuje, jen ktomu měla připomínky.
Mě přijde fascinující se k tomu jako třetí osoba vyjadřovat.
@Anonymní píše:
A když jde tvá manželka popřát mamince, tak to už ti nevadí, tam přijít s ní, že?
Protože jsme pozvaní jako rodina. A občas je lepší pro veřejné blaho držet hubu a krok.
@Cenarius píše:
Hele už tady konečně pochop, že se bavíš s chlapem a né se ženskou. Nějak ti nejde pochopit mužský a ženský rod?Nevidím důvod, proč bych měl na svou oslavu zvát tchýniJe to MOJE oslava a pozvu si koho já chci.
Asi tak, na svou oslavu zvu sveho bratra a logicky prijede i s manzelkoua dítětem. On zve na sve narozeniny me a ja tez dorazims partnerem a detmi. No a jeho manzelka na sve narozeniny zve sveho bratra a nejal nevidim duvod, proc by ona mela zvat me, jen protoze ja na svoje pozvala sveho bratra.
A ano, když slavi narozeniny jejich dite, tak pozvou jak me, tak jejiho bratra s rodinami…
@Anonymní píše:
Ano zval, jemu to nedělalo problém. Přišli k nám naši i ségra. On to neřeší, on ji pozval mě s větou, tak je to tvá ségra, proč bych ju měl vyčlenovat? Přišel sem k vám já do rodiny, ne ona. Proč bych ji nemel zvát? on má takový přístup.
Tvůj partner tedy zval na svoje narozeniny i tvou sestru, a to přišla taky s doprovodem skorošvagrem?
Hele já bych to udělala tak, že už bych ségru taky nezvala, na máminy připomínky bych hodila bobek, tyhle manévry bych neměla zapotřebí.
@Cenarius píše:
Protože jsme pozvaní jako rodina. A občas je lepší pro veřejné blaho držet hubu a krok.
Já myslím, že rodinnou politiku se člověk naučí až věkem a časem. A někdo možná nikdy.
Dokud ségra byla sama, tak jsme si na narozeniny chodily, nikdy ohledně narozenin problém nebyl, až po třech letech v jejím vztahu. Kdy přestala zvát a místo toho začala chodit k našim okolo narozenin.
Když byla sama bývala veselá, v pohodě klidná. Teď bývá podrážděná, bez nálady, urypaná, premoudřelá.