Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jiz tři roky nepozvala.Taky nemám povinnost zvát jejího přítele, se kterým by sestra přišla. Já bych jí pozvala, ale ona by sebou dotáhla i někoho, kdo mě nezve.
Pokud tě 3 roky na své narozeniny nepozvala, nepozvala bych ji taky
@Karolína13210 píše:
A co si o tom v klidu promluvit se segrou? Říct, že tě mrzí, že poslední 3 roky jsi nebyla poznávaná apod.
Upřímný rozhovor by nešel? My ti tu docela tezko poradímePříspěvek upraven 18.12.21 v 19:27
Ji neznáš
otočila by to proti tobě, chybu si nikdy neuznala, vždy vše otočila proti mě. Udělala to chytře tak, že ona pak na svoje narozeniny přišla k našim rodičům. Tím bylo pozvání vyřešeno.
@ZustanSeMnou píše:
Pokud tě 3 roky na své narozeniny nepozvala, nepozvala bych ji taky
Nepozvala. Vyřešila to potom tak, že přišla k našim, okolo jejich narozenin, tím pádem se nemusela zmiňovat přijď.
@prokr píše:
No a na sestřinu oslavu narozenin k nim Tvoji rodiče chodí, nebo taky ne?
Ne, ségra to vyřešila potom tak, že začala okolo svých narozenin chodit k našim. Takže tím pádem naší k nim nešli protože ségra přišla k nim.
Upřímně, po tom všem, co tady píšeš, bych tě asi taky přestala zvát. Nemám ráda lidi, kterým chybí nadhled a všechno ublíženecky dokola podrobně rozpitvávají. Je to strašně otravné.
@Anonymní píše:
Na svagra kontakt nemám. A tady už by ses se sestrou dostalas do křížku s otázkou, co máš proti jejímu partnerovi, když zves jen ji ségru a ne i jeho. Co jako proti němu máš? Že on proti tobě nemá vůbec nic. Řekla bys to narovinu a byla by si špatná. Protože oni si mohou dovolit vše a ty nic a pokud bys udělala něco stylem jako on nebo oni, tak by to bylo špatně.
Pisu ze zkušenosti.
Ale to je jenom Tvoje chyba, že se nedokážeš jasně, razantně a důsledně vymezit.
Lidi se k Tobě chovají jenom tak, jak jim to dovolíš. A o rodině to bohužel často platí dvojnásob.
Prostě k nám švagr na oslavy chodit nebude, protože se nemusíme a já na jeho oslavy taky nelezu bez pozvání a tečka.
To, že budeš „špatná“ a bude to špatně Ti může/musí být úplně jedno.
A nebo ne a potom tancuj jak ségra a rodiče pískají.
Hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše:
Já bych ti odpověděla, no tak nechoď. Já si můžu mít na narozeninách jen koho chci, kdo je mi blízký. Pro mě je to jen švagr ne můj sourozenec. To by ses jako vážně nafoukla jak malé dítě, jen proto, že bych tvému muži nevěnovala pozornost? To bys byla jak malé dítě, které nedostane to co chce?
Byla by jako normální manželka, která stojí za svým mužem, je normální v páru vystupovat jednotně. Je normální pár brát jednotně. Pokud si švagři nejsou sympatičtí a nemusí se, je normální najít nějakou slušnou výmluvu, proč na oslavu nejít a nekazit atmosféru.
@Yorkmut píše:
Tak znova-co ti teda vadi? Ze prijde?
Opakuji, přijde mi neferove, že on mi na narozeniny přijde a já jemu ne. Že když zvu na narozeniny, tak on si řekne jdu na narozeniny od mojí přítelkyně její sestře. Ale už si neřekne, na moje narozeniny zvu i ségru moji partnerky.
To už najednou nejsu ta nejbližší. Je to neferove.
Když pozvu jen ségru bez něj, tak je to špatně ale když on nepozve ségru své partnerky, tak je to v pořádku. Dvojí metr, neferove
@Anonymní píše:
Já bych ti odpověděla, no tak nechoď. Já si můžu mít na narozeninách jen koho chci, kdo je mi blízký. Pro mě je to jen švagr ne můj sourozenec. To by ses jako vážně nafoukla jak malé dítě, jen proto, že bych tvému muži nevěnovala pozornost? To bys byla jak malé dítě, které nedostane to co chce?
Nevim, jakeho vychovani se ti dostalo, ale ocividne to za moc nestalo. Ja pokud nekoho zvu, automaticky pocitam, ze prijde se svym partnerem, je to totiz takova zakladni slusnost, vis. Absolutne neresim, jak casto se s tim partnerem vidam, ci jak moc si s nim rozumim a rozhodne by me nenapadlo nekomu rict „Hele prijd, ale Pepu nech doma“, protoze tim davas jasne najevo neuctu a to, ze dotycneho absolutne neberes jako soucast sveho hosta. Proto kdyby mi nekdo rekl, ze mam prijit bez manzela, tak neprijdu ani ja, protoze je to fakt hruby projev neucty a to bych odmitla trpet. Jako male rozmazlene dite se chovas pouze ty ![]()
Teď jsem to dočetla…a víš co?
Přestala bych zvát i sestru. Nějak pro to nevidím důvod. Rozhodně není potřeba s ní nějak utínat kontakt, nebo na sebe úplně zanevřít, ale pořádat nějaké společné veselice za těchto okolností a stavu vztahů mi přijde pokrytecký a úplně zbytečný…
@Kolicek95 píše:
Byla by jako normální manželka, která stojí za svým mužem, je normální v páru vystupovat jednotně. Je normální pár brát jednotně. Pokud si švagři nejsou sympatičtí a nemusí se, je normální najít nějakou slušnou výmluvu, proč na oslavu nejít a nekazit atmosféru.
Ano je normální brát pár jednotně. Potom nechápu proč jedné půlce z celku na narozeniny jít a druhé půlce z celku nejít. Když jdu jednomu, tak už je třeba jít i druhému, protože ti dva už tvoří jeden celek. A když přeji k narozeninám jedné půlce, tak je třeba popřát i druhé půlce z celku, protože oni dva jsou jedno. Jako pár. Tudíž nejde přát na narozeniny jen jednomu a druhemu ne.
@Ernais píše:
Nevim, jakeho vychovani se ti dostalo, ale ocividne to za moc nestalo. Ja pokud nekoho zvu, automaticky pocitam, ze prijde se svym partnerem, je to totiz takova zakladni slusnost, vis. Absolutne neresim, jak casto se s tim partnerem vidam, ci jak moc si s nim rozumim a rozhodne by me nenapadlo nekomu rict „Hele prijd, ale Pepu nech doma“, protoze tim davas jasne najevo neuctu a to, ze dotycneho absolutne neberes jako soucast sveho hosta. Proto kdyby mi nekdo rekl, ze mam prijit bez manzela, tak neprijdu ani ja, protoze je to fakt hruby projev neucty a to bych odmitla trpet. Jako male rozmazlene dite se chovas pouze ty
První se jako malé rozmazlené dítě začal chovat partner zakladatelčiny sestry a následně v jeho vleku i sestra zakladatelky…podle mého názoru ![]()
@prokr píše:
Teď jsem to dočetla…a víš co?
Přestala bych zvát i sestru. Nějak pro to nevidím důvod. Rozhodně není potřeba s ní nějak utínat kontakt, nebo na sebe úplně zanevřít, ale pořádat nějaké společné veselice za těchto okolností a stavu vztahů mi přijde pokrytecký a úplně zbytečný…
Děkuji za pochopení.
![]()
Na svagra kontakt nemám. A tady už by ses se sestrou dostalas do křížku s otázkou, co máš proti jejímu partnerovi, když zves jen ji ségru a ne i jeho. Co jako proti němu máš? Že on proti tobě nemá vůbec nic. Řekla bys to narovinu a byla by si špatná. Protože oni si mohou dovolit vše a ty nic a pokud bys udělala něco stylem jako on nebo oni, tak by to bylo špatně.
Pisu ze zkušenosti.