Nezve on, nezvu já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.12.21 18:13
@Bábrdl píše:
Ona tě tři roky po sobě nepozvala na svoje narozky? A co ti na to řekla tvoje máma?

Ne, nepozvala, to mamka neřešila.

• Citovat
  • Upravit
42959
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem.
Holky v týdnu mi bylo předhozeno, že jsem ségru s přítelem nepozvala na narozeniny.

Jenže- ségra je s přítelem 6 let, za celé ty roky jsme byli pozvaní na jeho narozeniny jen jednou. Následující rok, když jsem oznámila, měsíc předem, že ségry přítel bude mít narozeniny, tak bylo celou dobu tiše po pěšině. Ani ségra, ani on se nezmínil o pozvání na narozeniny a my se tam sami tlačit nebudeme.
Když mi ségra přišla na narozeniny, tak vždy za doprovodu přítele. Než si sestra našla partnera, tak jsme si na narozeniny bez problémů chodili. Potom i první tři roky co už byla zadaná. Potom už nezvala. :nevim:
Tak jsem letos nepozvala taky. Jenže naše maminka se mě zeptala: a pozvala si Terku na narozeniny? Tak jsem ji řekla co a jak. Odpověděla mi, na jejího přítele se vykašli, hlavně když pozves sestru, když přijde s ním, tak si ho nevšímej.
Dále se o tom nechtěla bavit s tím, že začínám dělat dusno.

Tak když nepozve sestra, její přítel tak se to neřeší, když nepozvu já, tak jsem ta špatná.

Tak to je mazec.

Jen nadhodím… Nejzásadnější jsou vazby vytvořené v raném dětství. Sestra, bratr, rodiče, prarodiče, hodná tetička z pátýho kolena.

Děti jednou odejdou, partner může odejít kdykoliv. Vztahy s rodinou mohou být rázem ve 40 důležitější než ve 20.
A samozřejmě nepíšu o chorobnych vztazích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
@Anonymní píše: Řekla jsem to z důvodu, kdybych řekla, že její přítel nás na narozeniny neozval, je ségra schopna říct, však jste se nezmínili, že byste přišli. Otocila by to proti nám.

Proč by to měla otáčet proti vám? Na narozeniny zve oslavenec toho, koho chce, pokud je vůbec chce slavit ve více lidech. Není to nároková věc na základě nějakého oplácení, protože není povinnost něco slavit s širší rodinou. A nefunguje to tak, že host hlásí, že by chtěl na narozeniny přijít, pokud nebyl před tím pozván. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:15
@Dendiss píše:
Prijde mi zvlastni, nezvat svou sestru na sve narozeniny. Mamka ma pravdu, pozvi sestru a jestli prijde i s pritelem nebo bez neres.

Proč jako? On mi na narozeniny chodit může a já jemu ne? Já si můžu pozvat koho chci, stejne jako on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.21 18:22
@Livi92 píše:
Proč by to měla otáčet proti vám? Na narozeniny zve oslavenec toho, koho chce, pokud je vůbec chce slavit ve více lidech. Není to nároková věc na základě nějakého oplácení, protože není povinnost něco slavit s širší rodinou. A nefunguje to tak, že host hlásí, že by chtěl na narozeniny přijít, pokud nebyl před tím pozván. :nevim:

Protože ji neznáš. Místo omluvy uznání chyby, vždy umí otočit věci proti tobě. Neznáš ji. Za chyby se nikdy neomlouvá, vždy je chyba toho druhého, podle ní.
Přesně jak píšeš. Nefunguje to tak.
Proto když není někdo zvaný a přijde, tak vlastně přijde aniž by byl zvaný, to je v pořádku?
On mě zvát nemusí a já jeho jo? Může klidně ségra přijít sama, ale to by zase byl problém, proc by nemohl přijít i její přítel.
Já si snad mohu zvát koho chci a přijde mi sprosté, že přijde na narozeniny někdo, kdo nebyl zvaný.
Já taky nezaklepu v den jeho narozenin na dveře, ahoj, já ti jdu popřát.

• Citovat
  • Upravit
14727
18.12.21 18:22
@Anonymní píše:
Proč jako? On mi na narozeniny chodit může a já jemu ne? Já si můžu pozvat koho chci, stejne jako on.

Ty jsi fakt zvláštní… Proč tu oslavu narozenin pořádáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:25
@Livi92 píše:
Proč by to měla otáčet proti vám? Na narozeniny zve oslavenec toho, koho chce, pokud je vůbec chce slavit ve více lidech. Není to nároková věc na základě nějakého oplácení, protože není povinnost něco slavit s širší rodinou. A nefunguje to tak, že host hlásí, že by chtěl na narozeniny přijít, pokud nebyl před tím pozván. :nevim: [/citace

Jenže on ani nehlásil, že přijde, on se pozval za doprovodu sestry sám. Já ho nezvala, ségra si ho sebou vzala automaticky. Já si snad mohu mít na narozeninách koho chci. O tom si snad můžu rozhodnout já, ne ségra.

• Citovat
  • Upravit
14727
18.12.21 18:28
@Anonymní píše:
@Livi92 píše:
Proč by to měla otáčet proti vám? Na narozeniny zve oslavenec toho, koho chce, pokud je vůbec chce slavit ve více lidech. Není to nároková věc na základě nějakého oplácení, protože není povinnost něco slavit s širší rodinou. A nefunguje to tak, že host hlásí, že by chtěl na narozeniny přijít, pokud nebyl před tím pozván. :nevim: [/citaceJenže on ani nehlásil, že přijde, on se pozval za doprovodu sestry sám. Já ho nezvala, ségra si ho sebou vzala automaticky. Já si snad mohu mít na narozeninách koho chci. O tom si snad můžu rozhodnout já, ne ségra.

Tak v naší rodině taky platí pozvání automaticky i pro partnery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:28
@Michelle_M píše:
Ty jsi fakt zvláštní… Proč tu oslavu narozenin pořádáš?

Já sem tento rok oslavu narozenin nepořádala. A pokud bych pořádala, tak si snad mohu pozvat koho chci. Jenže to se zase nelíbí ségře, že bych pozvala jen ji. Ale to je snad moje věc, tak stejně jako jejího přítele.

• Citovat
  • Upravit
2694
18.12.21 18:32
@Anonymní píše:
Já sem tento rok oslavu narozenin nepořádala. A pokud bych pořádala, tak si snad mohu pozvat koho chci. Jenže to se zase nelíbí ségře, že bych pozvala jen ji. Ale to je snad moje věc, tak stejně jako jejího přítele.

Když ty se tu na jednu stranu rozčiluješ, že je to tvoje věc, koho pozveš. Ale na stranu druhou je ta diskuze postavená na tom, že ti vadí, že oni tebe nezvou a na to konto ty nechceš zvát je. Uvědomuješ si, že to jde proti sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:32
@Michelle_M píše:
Tak v naší rodině taky platí pozvání automaticky i pro partnery.

Ano, ale ti partneři zvou i vás. Nebo oni vás nezvou, a zvete jen vy je?
Jakože vy jim na narozeniny nepřejete a oni vám ano? Na vaše narozeniny chodí automaticky se samozřejmostí, mezitím co vy jim se vší samozřejmostí nechodite?

• Citovat
  • Upravit
14727
18.12.21 18:33
@Anonymní píše:

Tak samozřejmě že se jí to nelíbí, když jí řekneš „Terko přijď, ale Karla nech prosím tě doma“, tobě by se to snad líbilo? :D Já prostě nechápu ten tvůj přístup… Můj bratr má přítelkyni asi pět let, na narozeninách mi byla několikrát a hádej, kolikrát pozvala ona mě? :jazyk: Ani nevím, jestli nějaké oslavy pořádá a je mi to celkem fuk, já jí vždy popřeju, pokud se zrovna máme potkat, tak dám malou pozornost. Na mých narozeninách je s bráchou vždy vítaná. Ale zásadní rozdíl mezi námi asi bude, že já mám bratra i ji ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:37
@Livi92 píše:
Když ty se tu na jednu stranu rozčiluješ, že je to tvoje věc, koho pozveš. Ale na stranu druhou je ta diskuze postavená na tom, že ti vadí, že oni tebe nezvou a na to konto ty nechceš zvát je. Uvědomuješ si, že to jde proti sobě?

Ano, protoze jsem si vzala příklad tady z uživatelek. Když mi tady uživatelky napsaly, že je to jeho věc koho si na narozeniny pozve, tím pádem jsem si vzala příklad z komentářů a píšu, že tím pádem je to i moje věc, koho na narozeniny pozvu.
Já mu na narozeniny automaticky nechodím, on mě ano.
Když řeknu ségře, přijď sama, tak se mě zeptá co máš proti mému příteli? Nic. To stejné se mohu zeptat i já, co on má proti mě, když nezve. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14727
18.12.21 18:39
@Anonymní píše:
Ano, ale ti partneři zvou i vás. Nebo oni vás nezvou, a zvete jen vy je?
Jakože vy jim na narozeniny nepřejete a oni vám ano? Na vaše narozeniny chodí automaticky se samozřejmostí, mezitím co vy jim se vší samozřejmostí nechodite?

Viz výše… Narozeniny s manželem sestry slavíme vzájemně, bratrova přítelkyně pouze chodí na naše oslavy, ne tedy na všechny, ale pozvání pro bráchu platí automaticky i pro ni. Manželovi sourozenci slaví minimálně, většinou jen kulatiny. My je zveme vždy, včetně partnerů a dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
18.12.21 18:41

Zakladatelko a sestra s partnerem slaví narozeniny jak? Zvou Vaše rodiče a širší rodinu?
To by pro mne bylo dost podstatné…
Jsou lidi, kteří svoje narozeniny neslaví, ale pokud je někdo pozve na svoji oslavu pozvání přijímají. To nemám vůbec problém respektovat a „neslaviče“ zvát, pokud jsou to lidi, se kterými se chci pobavit, trávit s nimi čas a fakt nepotřebuju, aby mi to opláceli.
Ale když je to tak, že někdo se zvát nechá, svoje narozeniny potom slaví normálně, ale mě nepozve, tak to považuju za jasný projev toho, že dotyčný o mou společnost nestojí, jenom je vych. caný jako díra do sněhu a přijít se ke mně najíst a napít na to jsem mu dobrá a příště ho prostě nepozvu taky.
Tady není podle mne co řešit :think:
Taky jsem dost alergická na rodiče, kteří jedno dítě, tak nějak nechávají žít a všechno se toleruje a od druhého dítěte očekávají, že pro tzv. klid v rodině se bude neustále
přizpůsobovat a nic neřešit.
Pokud sestra s partnerem svoje narozeniny slaví, zbytek rodiny zvou a Vás ne, už bych je nezvala a mamce řekla, že to tak prostě bude a nebudu o tom debatovat. :kytka:

Příspěvek upraven 18.12.21 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová