Vánoce u rodičů mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26873
20.12.21 10:00
@mackA159 píše:
Protože je zakladatelka tvrdohlavá puberťačka. Očividně musí dát tvrdě rodině najevo že nemá zájem. :roll:

Jasne. Nevis, jaka je situace v rodine, nevis, jaka je sestra, ale vis, ze je zakladatelka tvrdohlava pubertacka :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
20.12.21 10:03
@Anonymní píše:
Ne jen nemíním jezdit do rodiny, kde mě neberou, a neustále mě nepřímo urazí jak jsem jiná a mám jiné názory apod. Mám taky svůj život a nemusím se nikomu podřizovat. S přítelem budoucnost plánujeme, máme vlastní bydlení. Moje rodina s nim vychází, nedá se to srovnat. Nikdy nezazival to co já u nej doma, tady nejde o nějakou jednu krivdu, tady jde o opakované spory - proč si to mám nechat líbit, proč to mám tolerovat. Já se tady dojdu slušně zeptat a sleti se na mě hejno supu.

Tak v tom pripade bych se tam taky nehrnula, pokud byly svary opakovane a opakovane na tebe delaly nejaky narazky atd.
Jako proc ty by sis mela nechavat kakat na hlavu a oni honit na tobe ego..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
20.12.21 10:11
@Anonymní píše:
@cecetka tak já to pořad beru jinak - nejsou moje rodina. Rodinu mám jinde. Nejsme manžele, nemáme dítě. Jsem v tomhle tvrdá a pinda, ale je to tak.
Navíc s jeho mámou nevychazim. Bereme jako Pražačku, mám jiné názory, jinak se oblekam a vadí mi, ze mě neustále srovnana s někým jiným. Nemám na to nervy. Nejhorší je pretvařovani, člověk cítí dusnou atmosféru.

Myslím, že ses nazvala docela výstižně…
„Tchyně“ nejspíš pozváním natahuje ruku ke smíru, ten den bys to tam přežila, kousnout se do jazyka zvládneš, v případě, že by na Tebe hnusně útočili, odjedeš. Ale zkusila bys to…
Ono je hezký být uražená, hrdá, tvrdá a kdesi cosi, ale pokud to s přítelem myslíte vážně, k čemu myslíš, že to povede? Budete si všichni navzájem otravovat život a nejhůř na tom bude právě Tvůj partner. Takže v zájmu slušných vztahů do budoucna a z lásky k partnerovi bych jela a zkusila to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106987
20.12.21 10:12
@Janli píše:
A není na čase přestat odepisovat celou rodinu kvůli jedné hádce a začít se chovat jako dospělá?

ne každý si nechá všechno libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
20.12.21 10:12

Mně by reálně zajímal ten konflikt. Pak se dá lépe poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106987
20.12.21 10:18
@Anonymní píše:
@terien také si to myslím, nenapsali mi několik měsíců a najednou mě zvát na Vánoce? Nechci nikomu kazit hezké svátky, to opravdu ne. Bude lepší nejet, já nikde nechci přijet nevítaná.
nebylo by lepší strávit vanoce spolu a tam zajet jen na kratší navstevu ?
@Anonymní píše:
@terien no já už u své rodiny byla, každý rok a já přítel navatevujeme moji rodinu z daleka v Ostravě na víkend. Takže já mám už moji rodinu za sebou. Přítel jezdí ke své rodině 23.12 a 24.12 se vrací, jelikož slavime sami dva spolu. Takže zřejmě pošlu jen pozdravy a klidně svátky😂.

ja myslela, ze tam mate byt na vanoce.
Takhle bych vzkázala, ze nestíhám a je to vyresene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
20.12.21 10:23

Asi záleží jak moc drsný ten konflikt byl… Docela by mně zajímalo, jak to třeba chceš do budoucna. Už je nikdy nevidět? Co třeba svatba? Nebude na ní mít partner sestru nebo matku? Co když přijde dítě a budeš ho rok kojit, takže 100km tam s ním určitě nepojede jenom partner. Takže své vnouče neuvidí? :nevim: a to nemyslím urýpaně, jen si to promysli jak ten vztah vidíš do budoucna… Pokud je to nabídka ke smíření (co z toho, co píšeš nelze jednoznačně určit), asi bych ji úplně nezavrhovala. Říkáš, že tam přítel jezdí 23.12. takže by to nebylo úplně na ty Vánoce. Ale jak říkám, záleží i co tak strašného ti provedli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106987
20.12.21 10:28
@mackA159 píše:
Protože je zakladatelka tvrdohlavá puberťačka. Očividně musí dát tvrdě rodině najevo že nemá zájem. :roll:
A ty vis co se stalo ? co ji řekli ?
@Anonymní píše:
Ne jen nemíním jezdit do rodiny, kde mě neberou, a neustále mě nepřímo urazí jak jsem jiná a mám jiné názory apod. Mám taky svůj život a nemusím se nikomu podřizovat. S přítelem budoucnost plánujeme, máme vlastní bydlení. Moje rodina s nim vychází, nedá se to srovnat. Nikdy nezazival to co já u nej doma, tady nejde o nějakou jednu krivdu, tady jde o opakované spory - proč si to mám nechat líbit, proč to mám tolerovat. Já se tady dojdu slušně zeptat a sleti se na mě hejno supu.
nemusíš si to nechat libit , nejela bych někam , kde nejsem vitana .
proc se vůbec ptají, jestli přijedeš , oni si toho nejsou vědomi ?
@Mar__tanka1983 píše:
Nebo možná rodiče si řekli dost, že kvůli jedný třenici mezi jejich dcerou a tebou nebudou dalších deset let řešit, koho pozvat nebo ne a Vánoce jim přišla jako vhodná doba hodit spor za hlavu a bavit se jako dospělí.
Nikde přece není psáno, že s tou holkou musíš skončit v objetí, bude vás tam dost, abyste se eventuelně mohly „tiše ignorovat“.

a proc trait cas nekde, kde se tise ignorujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
20.12.21 10:33
@Rosary píše:
Asi záleží jak moc drsný ten konflikt byl… Docela by mně zajímalo, jak to třeba chceš do budoucna. Už je nikdy nevidět? Co třeba svatba? Nebude na ní mít partner sestru nebo matku? Co když přijde dítě a budeš ho rok kojit, takže 100km tam s ním určitě nepojede jenom partner. Takže své vnouče neuvidí? :nevim: a to nemyslím urýpaně, jen si to promysli jak ten vztah vidíš do budoucna… Pokud je to nabídka ke smíření (co z toho, co píšeš nelze jednoznačně určit), asi bych ji úplně nezavrhovala. Říkáš, že tam přítel jezdí 23.12. takže by to nebylo úplně na ty Vánoce. Ale jak říkám, záleží i co tak strašného ti provedli :)

Tak, tak… Já žiju v něčem podobném. Nevyřešené spory se zakuklily, nenávist prohloubila. Jenže jsme už manželé se dvěma dětmi a stojí to pěkně za h…o. Nejvíc tím trpí manžel, ale i náš vztah. Je to v podstatě náš jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
20.12.21 10:36
@mackA159 píše:

hele chytrolinko, ty vis, jakym tonem to rekla? ty jsi u toho byla, ze musis autorku urazet? treba se mamka pritele optala jizlivym tonem „A Ona prijede taky? ", jestli chapes? nebo se mohla hezky optat " A prijede Maruska s tebou taky?“… chapes ten rozdil?… fakt nechapu tyhle soudy, hlavne ze si mohu zastekat, ze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
20.12.21 10:42
@markytka3 píše:
hele chytrolinko, ty vis, jakym tonem to rekla? ty jsi u toho byla, ze musis autorku urazet? treba se mamka pritele optala jizlivym tonem „A Ona prijede taky? ", jestli chapes? nebo se mohla hezky optat " A prijede Maruska s tebou taky?“… chapes ten rozdil?… fakt nechapu tyhle soudy, hlavne ze si mohu zastekat, ze :-)

Máš pravdu, mohli se zeptat i s úplně jiným úmyslem… Každopádně bych to zkusila, i kdyby naposledy. Minimálně bude za tu „moudřejší“. Ono to do budoucna má fakt blbé výhledy…
Pro „pobavení“. Manžela se jeho matka vždy dotazuje: „Přijedeš na Vánoce? Co Ti uvařím? Co Ti mám koupit za dárek?“ O mně ani slovo, a to jsme byli už manželé, s rodiči tehdy bez konfliktů.. Já vzduch, který neexistuje. Ale prý je to normální :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.12.21 10:45
@Anonymní píše:
Jejda to je chytráku zase :). Proč hned tak útočné

Je to na tobě. Možná bys to mohla brát jako zkousku. Když si představíš, že s těmito lidmi budeš trávit více času, jednou, se svým dítětem… Tak tam jed a uvidíš, jestli si to dokážeš jednou představit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3589
20.12.21 10:49

Já hlavně otázku „Přijede i Katka?“ neberu jako pozvání. Tím bych začala. Tu Katku jsem si samozřejmě vymyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
20.12.21 11:23
@Venetia píše:
a proc trait cas nekde, kde se tise ignorujete?

protože je tam deset členů rodiny a s jedním jsem si před rokem něco řekla? Zakladatelka sama napsala, že jiné členy rodiny má ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
20.12.21 11:51
@Anik píše:
Já hlavně otázku „Přijede i Katka?“ neberu jako pozvání. Tím bych začala. Tu Katku jsem si samozřejmě vymyslela.

a ty jsi u toho byla, ze vis, ze se tak zeptala? mohla klidne pronest „A Ona prijede s tebou?“… ja osobne, co bych udelala… misto vypisovani na epipi, kde presne kazdy hned vi, jak to bylo a co mam delat :) bych zvedla telefon, potlacila sve urazene ego a zavolala, ze dekuji za pozvani a bud se slusne omluvila, ze neprijedu a nebo klidne sdelila sve obavy, tak jako to napsala sem… opravdu neni nic snazsiho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová