Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@cecetka tak já to pořad beru jinak - nejsou moje rodina. Rodinu mám jinde. Nejsme manžele, nemáme dítě. Jsem v tomhle tvrdá a pinda, ale je to tak.
Navíc s jeho mámou nevychazim. Bereme jako Pražačku, mám jiné názory, jinak se oblekam a vadí mi, ze mě neustále srovnana s někým jiným. Nemám na to nervy. Nejhorší je pretvařovani, člověk cítí dusnou atmosféru.
No tak pokud nevycházíš ani s jeho mámou, tak není o čem. Ta určitě neprahne po tom, aby s tebou trávila vánoce. Buď tě pozvala jen ze slušnosti nebo se jen zeptala a přítel si to přebral trochu jinak.
@Barbucha3 my spolu budeme na Stedry den, prijedu před obědem jako vždy
. Takže ten den a par hodin bez sebe zvládneme 😁.
Slo mi jen o to, ze pokud jsme se pohádali, rok spolu nemluvili a nemluvíme, přítel dela prostředníka, tak není vhodné jet zrovna na Vánoce k nim. Přeci jen to nemáme vyřešené, bude to viset ve vzduchu, a to je přece zbytečně
. ![]()
Jela bych. Brala bych to jako “roztátí ledů”. Proč se hádat a komplikovat si život?
Nepřemýšlela jsi někdy nad tím, do jaké role stavíš svého přítele? Jak jsi ho postavila mezi dva mlýnské kameny?
Navíc, Vánoce jsou takový čas, kdy prostě člověk, evidentně pouze některý tedy, si myslí, že by o Vánocích na sebe lidi mohli být milejší a tak prostě tchyně po roce udělala první krok k nápravě vztahů a situace. Protože ten, kdo tohle vaše hašteřené odnáší jako jediný, to je právě tvůj přítel. A její syn. Tak si třeba řekla, jsou Vánoce, udělám vstřícný krok, kvůli synovi a vztahům v rodině. No jo, někdo je na takové výši, že to ocení a využije, někdo se dál nípe ve svých bolístkách a pokračuje v trucu. A kdo to odnese? Tvůj přítel. Je super, když člověk kterého miluješ, nenávistně bojuje s tvou nejbližší rodinou. To se máš tak nějak hezky.
@freeport píše:
Jela bych. Brala bych to jako “roztátí ledů”. Proč se hádat a komplikovat si život?
Protože je zakladatelka tvrdohlavá puberťačka. Očividně musí dát tvrdě rodině najevo že nemá zájem. ![]()
@Anonymní píše:
Jejda to je chytráku zase. Proč hned tak útočné
to není útočně, to je prostě fakt. Evidentně nejsi schopná ani číst jiné názory, než že je správně nikam nejet a tím jim to pěkně nandáš. Jsi zabejčená, tchyně udělala první vstřícný krok, jsou Vánoce, ideální čas pokusit se urovnat spory. Ale to ne, ty si v sobě budeš hýčkat rok starou křivdu a ani se nepokusíš. A kdo to odnese, tvůj přítel, nikdo jiný. Myslíš, že jeho tahle situace netrápí? Tvoje ego je nad ním. To je zase chytráků zde, to asi není útočné. Chudák tvůj chlap. Čím déle to necháš, tím hůře se ty vztahy budou napravovat. Alespoň trochu inteligentní člověk by se v rámci rodiny pokusil vednout hozenou rukavici ke smíru. Ale ne, ty napíšeš, moje rodina to není, nejsme manželé a nemáme děti. Takže s ním neplánuješ budoucnost? Nebo až tedy budete mít děti, tak najednou to bude rodina a budeš se chovat jinak?
@Arboretka píše:
Navíc, Vánoce jsou takový čas, kdy prostě člověk, evidentně pouze některý tedy, si myslí, že by o Vánocích na sebe lidi mohli být milejší a tak prostě tchyně po roce udělala první krok k nápravě vztahů a situace. Protože ten, kdo tohle vaše hašteřené odnáší jako jediný, to je právě tvůj přítel. A její syn. Tak si třeba řekla, jsou Vánoce, udělám vstřícný krok, kvůli synovi a vztahům v rodině. No jo, někdo je na takové výši, že to ocení a využije, někdo se dál nípe ve svých bolístkách a pokračuje v trucu. A kdo to odnese? Tvůj přítel. Je super, když člověk kterého miluješ, nenávistně bojuje s tvou nejbližší rodinou. To se máš tak nějak hezky.
nezlob se, ale tak dramaticky bych to fakt nevidela - jsou to jen pritel a pritelkyne, ani nevime jak dlouho jsou spolu a kolik jim je let. Jestli jsou spolu min nez rekneme pet let, nevidim zas extra duvod aby museli travit Vanoce na stridacku u rodicu, to vetsinou prichazi az s manzelstvim.
Jinak zakladatelka ma taky pravo travit Vanoce jak chce - ne ze vsichni kolem ni maji sve pozadavky, a ona muze jen sklapnout podpatky a plnit. Pokud nechce na Vanoce dusno, no to je jeji svate pravo. At posle darek a prijede nekdy jindy.
A to btw rikam jako clovek, co od druheho roku travil dobrovolne vsechny Vanoce s „tchany“. Ale ja chtela a dusno u nas nikdy nebylo, jinak bych si Vanoce nekazila.
Ne jen nemíním jezdit do rodiny, kde mě neberou, a neustále mě nepřímo urazí jak jsem jiná a mám jiné názory apod. Mám taky svůj život a nemusím se nikomu podřizovat. S přítelem budoucnost plánujeme, máme vlastní bydlení. Moje rodina s nim vychází, nedá se to srovnat. Nikdy nezazival to co já u nej doma, tady nejde o nějakou jednu krivdu, tady jde o opakované spory - proč si to mám nechat líbit, proč to mám tolerovat. Já se tady dojdu slušně zeptat a sleti se na mě hejno supu.
@Anonymní píše:
@terien také si to myslím, nenapsali mi několik měsíců a najednou mě zvát na Vánoce? Nechci nikomu kazit hezké svátky, to opravdu ne. Bude lepší nejet, já nikde nechci přijet nevítaná.
Nebo možná rodiče si řekli dost, že kvůli jedný třenici mezi jejich dcerou a tebou nebudou dalších deset let řešit, koho pozvat nebo ne a Vánoce jim přišla jako vhodná doba hodit spor za hlavu a bavit se jako dospělí.
Nikde přece není psáno, že s tou holkou musíš skončit v objetí, bude vás tam dost, abyste se eventuelně mohly „tiše ignorovat“.
@Anonymní píše:
Ne jen nemíním jezdit do rodiny, kde mě neberou, a neustále mě nepřímo urazí jak jsem jiná a mám jiné názory apod. Mám taky svůj život a nemusím se nikomu podřizovat. S přítelem budoucnost plánujeme, máme vlastní bydlení. Moje rodina s nim vychází, nedá se to srovnat. Nikdy nezazival to co já u nej doma, tady nejde o nějakou jednu krivdu, tady jde o opakované spory - proč si to mám nechat líbit, proč to mám tolerovat. Já se tady dojdu slušně zeptat a sleti se na mě hejno supu.
Tak proč to řešíš? Když to tak bereš, tak nejezdi a máš to.
Každej, kdo ti dal radu, aby jsi jela, že třeba chtějí spory urovnat, tak jsi je hned zavrhla s několika důvody, proč ne..
Já se tady přišla jen zeptat, jestli je vhodné někam po roce přijet, když jsme se rozešli ve zlem, a cely rok jsme spolu nijak nekomunikovali. Přítel je naopak s tím v pohodě, domu jezdí sám a neřeší jestli jedu nejedu.
Jsme spolu 3 roky on s moji rodinou vychází skvěle. Nejde popsat slovy. Ale oni mě snad už na první dobrou odsoudili a od té doby se ty návštěvy před hádkou nesly ve špatném duchu. Byla jsem vždy velmi milá, napomocna, stedra, ale taky si nenecham do nekonečna srat na hlavu. Ja mám ustoupit, já mám furt dělat kompromis? Dělala jsem dost a stejně to bylo malo
. Nakonec zjsitim, ze je mi lip tam nejezdit
@Anonymní píše:
tak proč si tedy tuhle diskusi založila, když jsi jasně rozhodnutá?
Jestli sis přišla jen pro podporu a rozhřešení, že tak je to správné, mohlas to rovnou napsat. A to nemyslím zle.
Prostě většina normálních lidí se v rámci klidu v rodině snaží nějak vycházet, více či méně, lépe či hůře, ale zabejčením se nikdy nic nevyřešilo.
Pokud to chceš takhle řešit dalších třicet let, s dětmi, až budou tchánojc starý a nemocný a budou potřebovat občas od svého syna pomoct, a ty budeš ta, která se bude stále točit na té „třicet let staré křivdě“, tak si to užij. Ale štěstí to povětšinou mnoho nepřinese.
Partnerka mého dědy z otcovy strany byla taky pěkná megera. Důležitá, egoistická, všichni se na ni postupně vykašlali, i my hodní a slušní, co jsme ji pořád respektovali jako partnerku dědy. Nakonec umře sama, no…
Ale asi pro ni bude navždy důležité, že „ona je v právu“, protože jí jednou někde někdo něco řekl, co už se ani pořádně neví co ![]()
@Anonymní píše:
Jejda to je chytráku zase. Proč hned tak útočné
A tchyne se jen zeptala, jestli dorazis taky, nebo te prostrednictvim sveho syna pozvala? ![]()