Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A tomu se řika život. Nic neni jednoduche. Žit z mužem je sakra dřina.6 roku vdana a ještě ted bych občas nejraději utekla k mamince. Kdybych mohla. Kdyby mi bylo třeba 20.Byt tak svobodna.Na tyden by mi to stačilo. Pak bych se rada vratila.
Bezvýhradně rovnocenný vztah podle mne neexistuje. A zvlášť pak s dětmi je to utopie… Tedy pokud jsi to myslela tak, že budeš moct ve vztahu dělat vše, jako bys byla svobodná… ale zase pokud by to mělo být tak, že ty se všeho vzdáš (koníčků i kariéry) a chlap se nijak neomezí, tak to by mě taky štvalo.
Viete co prekvapuje mna?! Ze su rozne zeny, rozne povahy;maju roznych manzelov, kazda ma rozdielny pristup-ale v konecnom dosledku riesime vsetky tie iste a dokola sa opakujuce problemy…
Ze nie je rozdiel ci je zena Xantipa alebo puťka;ci muz je podnikatel alebo uctovnik-furt len to iste…
Nechapem.
A pritom by stacilo tak malo a vacsina by mohla spokojne nazivat bez hadok:-(
Edit: Black Orchids-dobra rada… Uz som aj uvazovala… Len ci by to potom tiez nedopadlo rovnako?
Přečti si Proč muži milují potvory od Agrovové - tam je mužské uvažování celkem přehledně vysvětlené ![]()
@elišška píše: Čím dál tím víc si říkám, že asi vůbec nechápu mužské uvažování a povaha se k nim vůbec nehodí. Možná chlapa vedle sebe prostě nesnesu. Už mám averzi na některé aspekty jejich chování. Vždy jsem si myslela, že stoprocentně budu mít rovnocenný vztah a nesklouznu k nějakým stereotypům a budu mít rovnou možnost věnovat se profesi i koníčkům a teď tyto sny jen v klusu chytám za ocas zatímco muž je s modelem spokojen. Asi se dostávám do totální večerní skepse…![]()
A máš děti?
Ze stejných důvodů jsem žila se ženou. Bylo to sice krásné, ale v konečném důsledku stejné. Vždycky bude něco blbě ![]()
Ze stejnych duvodu ziju se zenou i muzem
…a je to idealni
..a nas chlapecek ma 3 milujici rodice…nekdy to pravda skripne, to ne ze ne, ale prioritou nas 3ech je stastny dite, takze ostatni moc neresime…
Koukám, že ani s ženskou to není růžový a ani model ž ž m taky není dokonalý. Zakladatelko, tak holt žij sama, nikdo ti nebude kecat do života a ani nebudeš za podivínku, dneska jsou singles in ![]()
@lajovka píše:
Ze stejnych duvodu ziju se zenou i muzem…a je to idealni
..a nas chlapecek ma 3 milujici rodice…nekdy to pravda skripne, to ne ze ne, ale prioritou nas 3ech je stastny dite, takze ostatni moc neresime…
Cože?
@Aknyt píše:
Bezvýhradně rovnocenný vztah podle mne neexistuje. A zvlášť pak s dětmi je to utopie… Tedy pokud jsi to myslela tak, že budeš moct ve vztahu dělat vše, jako bys byla svobodná… ale zase pokud by to mělo být tak, že ty se všeho vzdáš (koníčků i kariéry) a chlap se nijak neomezí, tak to by mě taky štvalo.
Já si myslím, že existuje
No jak to tak tady kolem vsechno procitam(nemyslim tuhle diskuzi, spis ty okolo) a vidim, jsem stasna ze muzu zit s chlapem.ja bych zas nesnesla zit s zenskou, mozna ani sama se sebou, natoz s jinou ![]()
Aknyt- tak jsem to myslela
Ad někteří- poradit na postesk o nerovnosti postavení v leckterém heterosexuálním vztahu, ať si najdu ženu… nechápu, proč vůbec ztrácíte čas psaním hloupých rad
@elišška tak ono je to celkem logické, když si stěžuješ na mužské pokolení
druhá věc, že by to bylo totéž - něco je o kompromisech, zbytek líbí/nelíbí, nikdo tě nenutí, můžeš jít (platí pro obě strany) ![]()
Čím dál tím víc si říkám, že asi vůbec nechápu mužské uvažování a povaha se k nim vůbec nehodí. Možná chlapa vedle sebe prostě nesnesu. Už mám averzi na některé aspekty jejich chování. Vždy jsem si myslela, že stoprocentně budu mít rovnocenný vztah a nesklouznu k nějakým stereotypům a budu mít rovnou možnost věnovat se profesi i koníčkům a teď tyto sny jen v klusu chytám za ocas zatímco muž je s modelem spokojen. Asi se dostávám do totální večerní skepse…