Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak řešíte sluneční brýle u kojence. Jde mi hlavně o to, že bychom chtěli v září jet do Chorvatska a to mu bude 10 měsíců, kupovali jste nějaké sluneční brýle? Viděla jsem že se prodávají nějaké spešl pro děti od 0-3 let.
Ahojky taky jsem o brýlích uvažovala hlavně na kolo ale dočetla jsem se že pro děti do 3 let nejsou vhodné. Oči se jim ještě vyvíjí a používáním brýlí se prý můžou poškodit. ![]()
Takže za sebe na to prdím a pořídím šátek s kšiltem nebo něco podobného aby byla malá chráněná. ![]()
Já právě zatím taky nejsem stopro přesvědčená
zamluvené je máme, ale zda koupíme…nevím
Zajímají mě taky názory ostatních..
Mi mala bez bryli odmita vylizt ven, pokud sviti slunicko… A na snehu kdyz sviti se ji ani nedivim, to ja taky nevylizam
Brejlicky mame od tech 10M.
me je taky nechtela nosit ale kdyz videla ze je ma maminka tak si je vzala taky..Nosi je cca od 11mesicu
Panuška píše:
Ahojky taky jsem o brýlích uvažovala hlavně na kolo ale dočetla jsem se že pro děti do 3 let nejsou vhodné. Oči se jim ještě vyvíjí a používáním brýlí se prý můžou poškodit.Takže za sebe na to prdím a pořídím šátek s kšiltem nebo něco podobného aby byla malá chráněná.
to je blud, vhodné jsou ,akorát ,že je některé děti nechtějí nosit,kšilt je samozřejmě bezva ,miminu nesvítí tolik do obličeje.Až budete brýle pro malý vybírat tak určitě do optiky a připravit si aspon 500kč a vybrat nějaké z pružného materiálu až s nima bude dítě lomcovat ,aby je nezlomilo.
Mi meli slun.brýle už od 1 roku ,ale pořádně je malej začal nosit/sám přišel na to ,že je to v nich leší až kolem 2.narozenin.A taky jsme mu šli poctivě příkladem.
Ahojky,mi koupili v roce brýlečky Uvex,ty jsou fakt parádní a kvalita zaručena,myslím že jso uaž do 5let,jsou moderní,mají krásné barvy a parádně sednou,myslím že mají i nejlepší ochranu na hory i k moři…
![]()
no tak třeba v zimě na sněhu bych to ještě pochopila ale v létě bych 10 měsíčního prcka stejnak schovala někam do stínu ![]()
mně v optice řekli, že do roku brýdel nepoužívat, tak jsem mu je šla pořídit další sezonu a měli ty spešl pro děti, jsou takové–ne z trvdého plastu, ale takové měkké, že ty nožičky se i ohýbají, takže je dítko nepoláme, když se mu náhodou dostanou do ručiček
Mám tušení, že stály asi 120,– no max. do dvou stovek
Idi my máme slun.brýle už asi od 6 měsíců,momentálně máme jedny ze sportu,jsem max. spokojená a malý když je sluníčko,tak bez nich nevyjde ven a v autě je musí mít taky-jako tatínek ![]()
Taky je používáme asi od roka. Kupuju jedině v optice, takže ne zrovna malá investice (kolem 500 i víc). První léto je moc nechtěla a několik jsme jich ztratili (hlavně na kole
), ale letos bez nich nechce vyjít ven. Chce být „jako maminka“
Jen mi teda odmítá kšiltovku ![]()
ahojky,
přidám svoji zkušenost. jezdíme s kočárem hodně na procházky kolem řeky takovou otevřenou slunnou jižní cestou, takže sluníčko pere do očí o 106, hlavně když dítko sedí v kočárku po směru jízdy. v létě to jde, to si dá kloubouček a do očí nesvítí, ale teď na jaře ještě chci aby měla čepku přes uši. pro starší jsem kupovala takové ty měkké brýle v optice cca za 200,– kč. byly úplně na nic, malá si je furt sundavala a jak jsou měkké tak je děsně tahala, až ve finále urvala jednu nožičku
takže zbytek sezony nosila kloubouček a bylo:) teď jsem to samé řešila s mladší a koupila jsem brýlky baby banz, pravda stály přes 400,– kč
. ty nemají nožičky ale neoprénový pásek přes hlavičku, takže si je nebude snad tak moc tahat. zatím je měla jen jednou a OK, nic netahala. navíc v září jedeme na týden k moři, tak je užije i tam. no a doufám, že za ty prachy jí vydrží i příští rok. pokud jeteda někde neztratíme ![]()