Sluneční brýle - kojenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1853
27.3.10 07:11

A mít oči ve stínu úplně nestačí ,ono paradoxně ja často UV záření silnější v zimě než v létě a ani nemusí být extra slunečno .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.3.10 09:15

To je vše pravda, ale byli jsme například dva prodloužené víkendy na horách. Na Šumavě, žádné výšky, žádne velehory. Všude samý sníh, od kterého se sluníčko odráží. Slunečník, kšilt nepomůže proti sluníčku, které se odráží ze všech stran. Myslím, že za dvakrát čtyři dny, kdy měl kluk brýle na hlavě cca 2-3 hodiny denně se mu zrak nepoškodil. Rozhodně lepší než zánět spojivek. Samozřejmě jsme si mohli hory odpustit, ale co je leší - pobyt na horách se slunečními brýlemi nebo pobyt v Pražském ovzduší bez brýlí?

• Citovat
  • Upravit
29730
27.3.10 11:29

Nase prte bylo letos na horach v kocaru. Hlubokym. Pred rokem jsem mela dvouletacku bez bryli, byla taky vicemene v kocaru, protoze odmitala v tom marastu chodit..a slunicko pravda moc nesvitilo. Rok predtim byla jako rocni taky v kocaru, sice sportaku, ale spis spala a byla ve stinu.
Ja jsem ani na horach nenarazila na situaci, kdy bych musela dat kojenci bryle… zvlast kojenci, ktery je v tom kocaru. Horsi je to u batolat, tam to rozhodovani neni jednoduchy a jeden se musi zaridit podle momentalni situace.Ale davat bryle 4 mesicnimu miminu, to mi prijde fakt jako zbytecny extrem. Pod boudu u kocaru slunicko prece nesviti, a kdyz jo, tak se tomu da celkem snadno zabranit :nevim:

Proste si vyberte, co myslite, ze je mensi riziko…tomu se nevyhnete skoro v nicem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
27.3.10 12:30
asha píše:
Nase prte bylo letos na horach v kocaru. Hlubokym. Pred rokem jsem mela dvouletacku bez bryli, byla taky vicemene v kocaru, protoze odmitala v tom marastu chodit..a slunicko pravda moc nesvitilo. Rok predtim byla jako rocni taky v kocaru, sice sportaku, ale spis spala a byla ve stinu.
Ja jsem ani na horach nenarazila na situaci, kdy bych musela dat kojenci bryle… zvlast kojenci, ktery je v tom kocaru. Horsi je to u batolat, tam to rozhodovani neni jednoduchy a jeden se musi zaridit podle momentalni situace.Ale davat bryle 4 mesicnimu miminu, to mi prijde fakt jako zbytecny extrem. Pod boudu u kocaru slunicko prece nesviti, a kdyz jo, tak se tomu da celkem snadno zabranit :nevim:Proste si vyberte, co myslite, ze je mensi riziko…tomu se nevyhnete skoro v nicem.

No ja ti rozumim, ale me dite je noseno v satku, jelikoz v kocaru proste velmi velmi place. Proto ma ksilt i bryle i ochranny faktor 50. Posledni dny tu bylo velmi ostre slunce a bez bryli ji bolela ocicka, prestoze jsem vyrazela nejdrive kolem 15.00. Cili kdyby byla v kocare a de facto nepotrebovala videt, pak bryle nejsou potreba. Pokud se dite rado zvedave rozhlizi z ergonositek ci satku, pak je treba pro ostre slunce i bryli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.3.10 12:43

Souhlasím s Ginche. POkud zkrátka kšilt, sluneční, klobouček nebo cokoli nestačí k průniku slunce do očí miminka, jsou brýle potřeba. Jak pro spokojenost miminka, tak pro prevenci zánětu spojivek nebo poškození očí UV paprsky. Vždyť to mají miminka na očičkách minimálně. Také se to s létem zlepší, protože sluníčko bude výš a pak už lépe poslouží ony „stínítka“. Myslím, že je v životě vystavujeme větším rizikům, než zrovna brýlím.

• Citovat
  • Upravit
29730
27.3.10 15:40

Ja mam skoro 100%niho nosence ;)
Dalsi vec, ktera treba mne vadi je, ze dite si ty bryle skoro okamzite opatla. Moje deti zasadne sahaji na skla. Vase ne? Takze pak nekouka skrz ciry sklo… a to taky vadi :-?
Proste ocari asi vi, proc to nedoporucujou.
Ja proste stinim jinak. Snazim se vedome pokud mozno rizikum nevystavovat, tyhle argumenty nemam moc rada… Kdyz delam blbe jednu vec prece neznamena, ze uz na nicem nezalezi a muzu tak delat vsechno (spousta lidi to tak dela a je to jejich vec ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
28.3.10 22:51

Ahoj,
ja jen k tematu, popremyslela jsem nad dovolenyma a:

• v 6 mesicich byl Domca v Turecku, bryle nemel a ani by si je nenechal, slunce mu nevadilo, byl porad jen ve stinu pod slunecnikem nebo pod plachtou (krem mel ale 50)
  • v 10 mesicich byl v Alpach v Rakousku, bryle nemel a nechtel je, mel cepice a kapuce nebo byl v kocaru, slunce mu nejak zvlast nevadilo
  • ve 14,5 mesicich byl v Chorvatsku a to uz jsme mu bryle poridili, sice rad nosi kloboucek s sirokou krempou nebo latkovy ksilt, ale stejne jsme mu je dali. Musim rict, ze si je zacal nechavat na ocich, asi mu to slunce uz vadilo, ale to uz lezl po pisku a sedel tam, takze byl skoro porad na slunicku.
  • jinak cele jaro a leto cca od 1 roku tyhle bryle ve slunecnych dnech nosil, hlavne kdyz jel ve sportaku proti slunci a s vetsim ci mensim uspechem si je nechaval na ocich..

Meli jsme (a mame) taky od Chicca asi za 400 Kc, s pruznyma nozkama, ale je fakt, ze je ma silene zamatlany porad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
28.3.10 23:31

no tak já si nedovedu představit synovi ted nebo v léte dávat brýle na nos :-) okamřitě by si je sundala a nevydrželi by mu ani minutu :-) jak to děláte vy maminky mladší ch dětí pokud jste to v dskusi už psali omlouvám se ale jsem nějaká líná na ni koukat :-)

• Citovat
  • Upravit
7240
26.3.12 04:42

Omlouvám se za oživení diskuze, ale zrovna řeším, co se sluníčkem, protože prtě před ním zavírá oči a vzteká se a prostě si nemůže zvyknout. Kšilt si strhne, tak jsem hledala a našla brýle Baby Banz. Jenže - upřímně řečeno - pro nás jsou momentálně děsně drahé. :(
Tak se chci zeptat - jak to řešíte vy? Dáte kšilt a vracíte zpátky? Jinak v hlubokém kočáře už nejezdíme, nemám tedy čím zastínit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
26.3.12 05:56

Hmm…my zijeme na jihu a krome opalovaciho kremu diteti nic nedavam.Rada bych kloboucek nebo satek, coz si bohuzel strhne.To same mistni maminky i ty „evropske“.Samozrejme pres ty nejhorsi hodiny , od 12 cca do 16 v lete nikdo na slunce nechodi, navic s malymi detmi, jen turisti a blazni… :mrgreen: Chtela jsem napsat, ze to moc resite,ale chapu, ze mate starost o sve deti, tak nemejte, kloboucek nebo cepice by uplne mely stacit. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7240
26.3.12 06:02
@LouLou píše:
Hmm…my zijeme na jihu a krome opalovaciho kremu diteti nic nedavam.Rada bych kloboucek nebo satek, coz si bohuzel strhne.To same mistni maminky i ty „evropske“.Samozrejme pres ty nejhorsi hodiny , od 12 cca do 16 v lete nikdo na slunce nechodi, navic s malymi detmi, jen turisti a blazni… :mrgreen: Chtela jsem napsat, ze to moc resite,ale chapu, ze mate starost o sve deti, tak nemejte, kloboucek nebo cepice by uplne mely stacit. :mavam:

A zvykne si dítě časem dívat se do slunce? Já osobně totiž taky celé léto mžourám a prostě s tím mám problém, tak bych nerada, aby se malá trápila jako já. - Sluneční brýle nenosím, špatně vidím a s nimi je to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
26.3.12 06:09

Rejzicka, teprv ted se divam, ze pisete „u kojence“…tak ja tedy psala o svem diteti, uz dvouletem.Ale myslim, ze ti kojenci jsou bud v kocaru, kde to lze stinit,anebo, konkretne tady, je opravdu v tom nejhorsim slunci ven vubec netahaji.Takze nevim, jak ty male deti do slunce mzouraji nebo ne…ja slunecni bryle taky nenosim, stejne jako ty si nemuzu zvyknout na to omezene videni s nimi a taky mzouram, coz mi dela vrasky :) S ditetem asi nezbyde nez zkusit, jak reaguje, a podle toho se zaridit

• Citovat
  • Upravit
3905
26.3.12 06:57

Co treba slunecnik :think: , jinak moje holcicky maji tenoucke cepicky s ksiltem v lete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.3.12 08:06

Bezva diskuze, chvalim zakladatelku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
26.3.12 08:10

syn nosí sluneční brýle tak od roku, nekupujeme v optice, ale různé frajerské, co mají v obchodech s oblečením jako doplňky. má jich tak 10 a střídá je k oblečení. když svítí slunce, tak je nesundá :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure