Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim maminky,vyrasily nam dva zoubky dole,zatim takove male spicky,,maly je vcelku hodny,me spis ten jeho plac vic drasa nervy,nez ze by plakal moc,ale je videt,ze neklid s nim clouma,obcas nechce pit,v noci mrci,zuri,spi neklidne hlavne po 5hod rano,to je vykon ho jeste uspat,do osme hod. nekdy neotevre oci,ale porad se vrti,nekdy vstava v tech 5.
Mudr.mi dala na zoubky chamomilla vulgaris-30ch,rekla mi 5kulicek rozpustit a popijet pres den,mate s tim zkusenosti,jak nejlip davkovani uzpusobit pulrocnimu mimi?Muzu je rozpustit i v MM,ci UM,nebo jen ve vode?Davat pred,po jidle?Netusim co obsahuji,jake maji ucinky,jak dlouho pusobi,pry je zakazano davat k homeopatikum navod-mi rekla lekarnice.DEKUJU:
Chamonilla je heřmánek, pro informaci.
Nejsem homeopat ani příznivec cucání antiperlí.
A ty chceš opravdu dát půlročnímu dítěti něco k čemu ti v lékárně nedají ani příbalový leták s návodem?
Já bych si raději uvařila třezalkový čaj (pro sebe) nebo otevřela láhev vína. A na neklidné spaní bych ordinovala mláděti fyzickou zátěž, zuby nezuby a do koupele levanduli.
Ahoj,
tak já si myslím, že homeo není nic špatného.
Rozpouští se pouze ve vodě, nesmí se podávat kovovou lžičkou… Nejlepší je to rozpustit do nějaké nádobky (já používám uzavíratelnej via kelímek od Aventu) a nechávám v ledničce, tam vydrží týden… Dávala bych max. 2 lžičky denně, z kelímku nenabírám, ale nalévám na lžičku. Podává se nejlépe mezi jídlem min. 30min před nebo po. A jinak nesmí být homeo poblíž mikrovlnky, mobilu atd…
My jsme Chamomillu dávali jen rozpustit na plastovou lžičku - stačí trocha vody, pouze vložit kuličky s 3 hodinovým předstihem (aby se stihly kuličky rozpustit bez násilí) a pak vložit (vlít) do pusinky. Je to sladké, tak dětičky většinou neprotestují. Obecně pro homeopatika platí, minimálně 20 min před a 20 min po nepodávat žádné jídlo (ani mlíčko) - cokoliv by mohlo účinek homeopatik rušit.
ako napisala BARAF, chamomilla je harmancek, hermanek, rumancek.. istejsie to budes mat.ked si v lekarni kupis klasika harmancekovy caj a tam mas k tomu aj nejaky ten popis..
(ale ja zas nie som zastankynou homeopatik,tak preto mam aj taky nazor..)
nejaky cas som robila v cajovni a tam sa harmancek hlavne vyuzival na kozmeticke ucely..dobre posobi na pokozku..dokonca sa dava aj ked byva zapareny zadocek..tak sa v tom zadocek umyva..byva z neho aj detske mydlo..
da sa pouzit ako pletova voda pre dospelych, na popraskane paty, pokozku,
na poranenia, na slnkom spalenu pokozku
ako zabal na vlasy
alebo ako relaxacny kupel..pokozna je potom fakt hebulinka
ALE pit?? to tak pri zapalenom hrdle..alebo ked vytrhnu zub..aby sa nezapalil..na bolest z rastu zubkov by som to detom asi nedavala..ono je na pitie harmancek dost velky alergen…
to sa uz na zuby moze davat rovno aj repik..aj s tym by som pockala tak do roka..
vseobecne sa bylinky malym detickam moc neodporucaju kvoli moznej alergii ![]()
Homeopatika pracují trochu na jiné bázi než klasické bylinky. Ano, jsou to také bylinky, ale pouze ve stopovém množství, které je vypočítáno tak, aby účinnost byla maximální (právě proto, že obsahují pouze stopové množství, nesmí být po dobu vstřebatelnosti do sliznice kombinována s žádným jídlem/ pitím). Takže rozhodně bych se alergické reakce nebála. Nám homeopatika dost pomohla - jak pro miminko, tak i pro mě, když jsem byla těhotná nebo při kojení. Léčba je o něco pomalejší než s klasickou medicínou, ale je šetrná. V každém případě neexistují žádné vedlejší účinky (pokud není člověk diabetik a nesmí cukr) - rozhodně se tím nic nezkazí a účinnost si může vyzkoušet každý.
BaraF píše:Baro,to me taky prekvapilo i trochu nastvali,jak muze byt u neceho zakazany navod,ci informae o obsahu,dle nazvu me napadlo,ze jde o hermanek,ale trochu slaba informace,jinak me to doporucila nase pediatricka-primarka.Nejdriv jsem to vyzkousela na sobe
Chamonilla je heřmánek, pro informaci.
Nejsem homeopat ani příznivec cucání antiperlí.
A ty chceš opravdu dát půlročnímu dítěti něco k čemu ti v lékárně nedají ani příbalový leták s návodem?
Já bych si raději uvařila třezalkový čaj (pro sebe) nebo otevřela láhev vína. A na neklidné spaní bych ordinovala mláděti fyzickou zátěž, zuby nezuby a do koupele levanduli.
Ja mu davam i sve mleko a hodne piji bylinkove caje i hermanek,oplachuji ho take v hermanku,alergii nema.
Zastance homeopatik taky nejsem,spis prirody samotne a osvedcenych lekaru,ale pokud nam to doporucil pediatr,tak to snad nemuze mimi udelat neplechu.Dekuji za prispevky,vsem diky.
Pokud je Chamomilla indikovaný lék, tak zabírá náádherně. Z ubrečenýho protivnýho dítěte je rázem klidný spokojený dítě. Ale pozor, na obtížnou dentici je víc homeopatik, takže pokud Cham nezabere, je potřeba pohledat jinej lék.
Culikata: jak zkoušela na sobě? Tys byla ve stavu, kdy Tě něco bolí, jsi přecitlivělá na bolest, takže jsi vzteklá, nevíš co by? Jinak Ti nemá co zabrat…
No zkousela na sobe-tak presne ten stav mam,jsem nevrla,precitlivela na bolest,vrrrrrrrrrrrrrrrr,tak si na me dej Lasicko bacha,ale ted uz ne,indikace zabrala
,co na Tvuj odkaz dodat-nic mi nedal.