Sluneční brýle - kojenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
891
26.3.10 09:40
Panuška píše:
no tak třeba v zimě na sněhu bych to ještě pochopila ale v létě bych 10 měsíčního prcka stejnak schovala někam do stínu :wink:

Já ho nechci vystavovat na sluníčku. Sama nemám ráda celodenní vyvalování se na pláži. Ale rádi bychom i chodili a jezdili na výlety a tam se tomu sluníčku neubráníme. Sice taková kšiltovka mu ty oči zastíní, ale neochrání je. Sami nosíme v létě sluneční brýle s UV filtrem a tak jsem si říkala, že by bylo dobré chránit i jeho oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
26.3.10 11:03

Jak pise Saja1 take mam babybanz za 430, ochrana proti UVA i UVB, vyvinute v Australii. Dcera ma 4 mesice a nosi je hrde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.3.10 14:04
ginche píše:
Jak pise Saja1 take mam babybanz za 430, ochrana proti UVA i UVB, vyvinute v Australii. Dcera ma 4 mesice a nosi je hrde :wink:

Ginche: Tak už nosíte?

Taky máme babybanz. Podle mě lepší „škodlivé“ brýle, než slunížko do očí. někdy schovat dítě před sluníčkem nejde. Samozřejmě ho nevyložím na pláč a nebudu opékat. To je jako spekulovat o vhodnosti krému s UV faktorem. Asi to pleti dítěte 2× neprospěje, ale když už na sluníčku bude, lepší než nic.

• Citovat
  • Upravit
3201
26.3.10 14:22

neczuz nosime a opravdu hrde :palec: diky za tip :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
26.3.10 15:09

Našemu jsou právě taky 4 měsíce a taky o nich už vážně uvažujeme, schovali nám právě přímo v optice dvoje..teď jen zaplatit :-D

Asi do toho půjdu, když jsem přečetla vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
26.3.10 17:03
BettyB. píše:
Našemu jsou právě taky 4 měsíce a taky o nich už vážně uvažujeme, schovali nám právě přímo v optice dvoje..teď jen zaplatit :-DAsi do toho půjdu, když jsem přečetla vaše zkušenosti

jojo ocicka se musi chranit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.3.10 17:51

No nevim, je to spis i modni trend, mne to dva ocari durazne nedoporucili minimalne do dvou let :-? Takze jsme chranili ksiltem, klobouckem a pod. a to jsme v kritickou dobu zili v Italii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.3.10 20:08
asha píše:
No nevim, je to spis i modni trend, mne to dva ocari durazne nedoporucili minimalne do dvou let :-? Takze jsme chranili ksiltem, klobouckem a pod. a to jsme v kritickou dobu zili v Italii.

A vysvětlili ti jak brýle škodí? Docela by mě to zajímalo. Má to nějak podložené. Škodí brýle nebo sluníčko? Možná je skutečně lepší kšilt, než brýle, ale pokud kšilt neochrání (třeba je sluníčko nízko, nebo kšilt zavazí například v šátku nebo nosítku) - je pak skutečně leší nedát brýle, než dát?

• Citovat
  • Upravit
29730
26.3.10 20:26

Vysvetlili mi to tak, ze do cca 2-3 let se oko vyviji a potrebuje videt prirozene. Bryle jsou zakriveny, navic jsou i zbarveny, takze to nuti oko koukat trochu jinak…urcite neco najdes i na netu, je tam toho dost, to je jen to, co si pamatuju ja. Vsude se doporucuje do dvou let chranit deti jinak, mam pocit, ze tohle ti nereknou jen v optikach, kde ty bryle prodavaji.
Ja po tom nejak vic nepatrala, protoze sama je nemam moc rada, vadi mi, ze nevidim barvy takovy, jaky jsou…ale kdyz je nejhur, tak je vezmu.
Ksilt a kloboucek v pohode ochrani, staci mit oci ve stinu (ovsem druha vec je, jestli si to necha broucek na hlave, ze jo, jenze to i ty bryle 8-) )
A jak by kloboucek vadil v satku nebo nositku? Ja nosila porad a nevadil. Nosila jsem vicemene jen na brise. Maly mimino stejne nemuzes nechat prazit na slunci a kratka doba nevadi.

Nicmene je to kazdyho volba. A jak tu nekdo psal o kremech s UV filtrem…i tady je na vyber: bud filtr chemicky a beznou kosmetiku, nebo si priplatit, koupit s mineralnim a prirodni kosmetiku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.3.10 20:35

Ok, dík za vysvětlení, něco si vyhledám. Klobouček asi nevadí, zatím jsem nezkoušela. Kšiltem mi šmrdlá o krk, jak se rozhlíží napravo, nalevo a kšiltovka padá. Navíc teď už někdy svítí sluníčko a má ještě vlněnou čepici.
Jinak nemám ráda rozdělování na chemické a přírodní, jako kdyby všechno přírodní bylo OK a chemické zlo. I přírodní může škodit. Mimochodem co považuješ už za chemické a co je ještě přírodní? Ona i ropa je původně z plavuní a přesliček. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
26.3.10 20:59

No to uz je hodne OT.. :D Jestli te to fakt zajima, tak pohledej. Ropa je sice prirodni, jenze na nase zdravi nema zrovna nejlepsi vliv. To nejmensi zlo, co dela je, ze vysusuje.
Jinak se rozdelujou UV filtry na chemicky a mineralni. Ruzne blokujou UV zareni.
Za mne: dokud jsem pouzivala normalni „chemickou“ kosmetiku, mela jsem neustale problem se suchou kuzi a ekzemy. 4 roky pouzivam prirodni a kuzi mam jako mimino :palec:

Je to jako se vsim, bud te to zajima a informace si sezenes (treba seznam vsech sajrajtu, ktery obsahuje „obycejna“ Nivea), nebo nezajima a stejne tak si sezenes duvody, proc ne (I prirodni muze skodit..SAMOZREJME) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.3.10 21:05
asha píše:
No to uz je hodne OT.. :D Jestli te to fakt zajima, tak pohledej. Ropa je sice prirodni, jenze na nase zdravi nema zrovna nejlepsi vliv. To nejmensi zlo, co dela je, ze vysusuje.
Jinak se rozdelujou UV filtry na chemicky a mineralni. Ruzne blokujou UV zareni.
Za mne: dokud jsem pouzivala normalni „chemickou“ kosmetiku, mela jsem neustale problem se suchou kuzi a ekzemy. 4 roky pouzivam prirodni a kuzi mam jako mimino :palec:Je to jako se vsim, bud te to zajima a informace si sezenes (treba seznam vsech sajrajtu, ktery obsahuje „obycejna“ Nivea), nebo nezajima a stejne tak si sezenes duvody, proc ne (I prirodni muze skodit..SAMOZREJME) :nevim:

S tím samozřejmě souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
1853
26.3.10 21:44

Tak s těmi zkreslenými barvami (přes šedou i hnědou čočku -na tom asi něco bude),ale dítě ty brýle nenosí celý den ,tak bych se problémů nebála :lol: pokud pořídíš i s antireflexem dítě neuvidí ani odlesky svého vlastního oka(ale to už jsme v jiné cenové kategorii)Ony ty čočky jsou zabarvený spíš proto ,aby člověk za nima nemhouřil oči .I čirá plastová čočka má UV filtr .Jinak s tím zakřivením -u kvalitních brýlí by být nemělo.Vyskytuje se spíš u velikých vrtaných modních ,ale ne každému to vadí-mě teda jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.3.10 22:02
pavlak5 píše:
Tak s těmi zkreslenými barvami (přes šedou i hnědou čočku -na tom asi něco bude),ale dítě ty brýle nenosí celý den ,tak bych se problémů nebála :lol: pokud pořídíš i s antireflexem dítě neuvidí ani odlesky svého vlastního oka(ale to už jsme v jiné cenové kategorii)Ony ty čočky jsou zabarvený spíš proto ,aby člověk za nima nemhouřil oči .I čirá plastová čočka má UV filtr .Jinak s tím zakřivením -u kvalitních brýlí by být nemělo.Vyskytuje se spíš u velikých vrtaných modních ,ale ne každému to vadí-mě teda jo.

No jo, jenze tady je prave rec o kojencich, ktery jeste nemaji oko dovyvinuty. Navic pro deti bezi cas jinak, nez pro nas. Co je pro nas chvile, je pro ne podstatna cast zivota ;) Pro mne je rozhodujici vyjadreni ocare, ne prodejce. :nevim:
Ale ja to tak mam se vsim, eliminuju jakykoliv rizika :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
27.3.10 06:57

To jistě :think: . Ikdyž,když mluvíme o kojencích ,pravda je taková ,že by na sluníčku u moře ani na horách být neměli -tam jsou rizika největší(třeba zánět rohovky-ale to už je extrém v extrémních podmínkách) .V našich podmínkách se jistě bez slun.brýlí obejdou ,zvlášt .když mají slunečníčky na kočárku ,čepičky a kdovíco ještě .
Ale jak koukám víš to už jsi vlastně psala :-D

Příspěvek upraven 27.03.10 v 07:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí