Šly byste do vztahu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
meduzka23
2.8.21 09:06

Zas na druhou stranu… Tchýně může být naprosto super, nebude se plést do chodu domácnosti, výchovy dětí apod., ale bude jak klíště. My to také takhle měli, babička bydlela pod námi a byla u nás 24/7. Dle mého to má své plusy a mínusy, tak jako vše.

• Citovat
  • Upravit
11786
2.8.21 09:08

Pokud je vše zvlášť tak proč ne…určitě by ale bylo dobré hned od začátku nastavit jasná pravidla o dodržování soukromí.
Chodila sem s klukem který bydlel v domě s rodiči, měl samostatně 2 pokoje, vchod teda společný..a kuchyň taky ale já tam vyloženě nebydlela, jen prespavala tak 2×3× tydne…ale dost mi vadilo že panímáma se na mě chodila dívat během mého spánku po noční směně když přitel byl v práci… Ani po xtem upozorneni že mi to vadí a že mě to budí a tím pádem si neodpočinu a nevyspim se na další šichtu s tím nepřestala..
ona teda za mnou lezla i jindy ať jdu za ní do kuchyně si povidat :roll:…ale když sem měla volno tak mi to až tak nevadilo i když bych raději měla svůj klid a raději si četla..paní zas byla spíš na drby :roll:… Tohle narušování soukromí byl jeden z hlavních důvodu ukončení vztahu. Druhý byl teda to že chlapec byl o 8 let mladší a i když plánoval naší šťastnou a skvělou budoucnost s budoucími dětmi v podkroví onoho baráčku byl jinak dost nevyzrálý a hodně pubertalni…a já sem si to nějak s jeho máti pod jednou střechou nedovedla představit

Na druhou stranu švagrová bydlí v baráku se svou maminkou - mou tchyni- v baráku, maminka má v přízemí 2 místnosti, zbytek domu obývá švagrová s rodinou. Sklep kde je vybudována soukromá hospůdka pro rodinné oslavy užívají společně a dávají k dispozici po domluve k všem možným rodinným trachtacim i nám ostatnim, zvlášť když my třeba máme byt a nemáme kde oslavu moc uspořádat tak abysme se vlezli. S celou rodinou švagrové mají super vztah a celkově jsou si v rodinné hodně blízcí..mají to tak že kdykoli se tam kdokoli z nás může zastavit na kafe, oběd apod. A tchýně velmi ochotně hlida nejmladší vnouce vyzvedává ze školy a je ráda že není sama :-) už teď se hlásí že bude hlídat i nám kdykoli bude potřeba…mám ji ráda a sem ráda že ji máme kousek..asi by mi nevadilo ani s ní bydlet s ní je to tak že co řeknu to platí…je to prostě kus od kusu…

Příspěvek upraven 02.08.21 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
2.8.21 09:12

Ještě rozdělit zahradu a paní může na návštěvu, jen pokud ji pozvou. Klidně bych do toho šla. Ale nemám zkušenost, ani příklad v rodině. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105581
2.8.21 09:17
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat na názory. Příbuzný 32 let, nejmladší ze tří sourozenců, zůstal na baráku. Ostatní se už odstěhovali a mají své rodiny. Celý dům prošel rekonstrukcí, vnější hotová, dodělává vnitřní prostory pomalu, co výplata a hypotéka jednoho člověka dovolí. Samozřejmě je tu to ale…v přízemí domu žije jeho mamka, důchodkyně. Byl by pro vás problém jít do vztahu s takovým klukem jen proto, že dole žije tchýně??? Žádná sekýrnice, s partnery starších dětí vychází v naprosté pohodě…
Díky za názory, jen zjišťuji nakolik by ho tento fakt mohl omezit v získání životní partnerky.

do vztahu klidně, do bydleni ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
2.8.21 09:23

Já bych to zkusila. Kluk snaží a má svou část bydlení spravenou, lepší než kdyby měl jen svůj pokojíček. A taky on každý nemá na to, aby si sám pořídil vlastní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105581
2.8.21 09:25
@Anonymní píše: Často tady čtu, jak vadí, když chlap nemá nic, žádný majetek…to pomalu nemá nárok na žádnou partnerku.
Tenhle má ve třiceti opravený barák-vnitřek samozřejmě voda, elektrika, topení, obklady, omítky vše nové už je, jen to není celé dovybavené…a stejně je to špatně.
Fakt jsem nečekala tolik negativních odpovědí :( zakladatelka.

tam je problem zase v tom, ze se z mista bydliste nehne, takže je odkázán jen na blízké okolí a kromě bydleni s tchyni, ta žena jde někam, kde ji nic nepatří..coz je podle mne horsi než podnájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
2.8.21 09:27

Já bych do toho klidně šla, ale já jsem celkem splachovací člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
2.8.21 09:29
@Anonymní píše: Často tady čtu, jak vadí, když chlap nemá nic, žádný majetek…to pomalu nemá nárok na žádnou partnerku.
Tenhle má ve třiceti opravený barák-vnitřek samozřejmě voda, elektrika, topení, obklady, omítky vše nové už je, jen to není celé dovybavené…a stejně je to špatně.
Fakt jsem nečekala tolik negativních odpovědí :( zakladatelka.

Budu předpokládat, že ten dotyčný kluk jsi ty a dám ti jednu dobrou radu. Nezjišťuj to. Pokud se ti bude nějaká líbit, tak to řeš přímo s ní. Každej je jinej a je dost pravděpodobný, že najdeš nějakou, které to vadit nebude. Odpovědi tady se vůbec nedají brát jako směroplatný, protože žádná z těch, který ti tady napíšou s tebou žít ani bydlet nebude a ve většině diskusí chybí objektivita, protože každej to obvykle posuzuje poměrně černobíle (tchyně = zlo, bez tchyně = ráj). Ty z toho budeš akorát zblbej a nešťastnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
2.8.21 09:31

My tak bydlíme 5 let u mých rodičů, vztahy dobrý a stejně jdeme do svyho. Na chvilu možná dobrý, ale nastálo fakt ne. Taky jsem si ten dům zrekonstruovala za nemalý peníze a znovu bych to už neudelala. Stejně sme mohli bydlet teď i u tchýně, jen menší rekonstrukce bez hypo, ale radši jsme se zadluzili a budeme mít svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
2.8.21 09:32

Nikdy bych už nešla bydlet k žádnýmu chlapovi, bydlení mám svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
2.8.21 09:36

Jeste je otazka, jestli je barak v uplne dire nebo na slusnem miste. V dire by to mohl byt pro nektere problem, ikdyby tam bydlel sam.
Ale kdyz nekoho potkam, tak neutecu jen kvuli tomuhle, pokud je to jinak fajn chlap.
Na seznamku bych to asi nepsala, tam jsou vyssi pozadavky :)
Jaky je jinak clovek? Nebo proc se ptas? Nemuze zadnou najit nebo kazda utece, kdyz zjisti, kde bydli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
2.8.21 10:08

Manžel bydlel ve spodním patře nezrekonstruovaném, jeho mamka nahoře. Bylo mu 27, mně 22. A jak jsme byli rádi, že máme kde bydlet. S tchyní vycházím, máme se rády, respektujeme svoje soukromí, je skvělá babička. Už jsme tu deset let, mezitím jsme zrekonstruovali (vč oddělení měřáků všeho, ale ani předtím nebyl problém), jsme spokojení. Je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.8.21 10:17

Do vztahu bych šla, do společného bydlení s tchýní ani kdyby byla milionová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
2.8.21 10:20

Do toho bydleni bych nesla. Ani s tchyni ani s rodici. Me zkusenosti s timto jsou dosti spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
2.8.21 10:31

Do vztahu ano, bydlet ne. Takove to „navstevy jen ohlasene“ je sice velmi pekna predstava, ale zkus vysvetlit matce, ze si musi rezervovat termin, pokud chce videt sveho syna, kdyz s nim bydli v jenom baraku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová