SMETISTE

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29535
17.2.09 17:53

Já bych spíše napsala, jakých věcí nelituji, že jsme koupili:
odsavačku na vysavač Baby-vac
digitální chůvičku Philips Avent
hrací dečku
houpací lehátko

Skoro zbytečně jsme koupili ohrádku. Teploměr na vodu jsme používali asi měsíc. A skutečně každé dítě je jiné. Dopředu bych koupila jen to nejnutnější a pak uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.09 18:11

Tak abych ti to jeste vic ulehcila :lol: : ja na detskou aromatherapy kosmetiku nedam dopustit - sampon, tekute mydlo, olej, krem na prdku, krem na „opalovani“ 50+; pudr, dale kulate nuzky mam naprosto perfektni, baby vak, cestovni postylku, jednorazove (jez podle me nejsou ve skutecnosti jednorazove) prebalovaci podlozky, desinfekcni tekutinu na dudliky a lahvicky a hracky, odsavacku hadickovou, 2 lahvicky od aventu- na vodu a pozdeji druhou na mleko, odtrikovacku avent + kyblicky na zamrazeni mleka, thermoobal na lahvicky chicco, vanicku zadnou specialni - pouzivali do cca 3let, teplomer na teplotu, fyziologicke kapky do nosu, prirodni zinky, trojkombinacni kocarek, golfky, vajicko do auta, sit na kocar, body, dupacky, nekolik latkovych velkych plen, mantinely do postylky+perinka+polstar,co se muze pribyrat ci ubyrat vypln, prenosne radio na odposlech ditete (pouzivam doted-mame 3,5let), mokre ubrousky, mokre ubrousky na dudliky, 2 dudliky, kryt na dudliky, jidelni sedacku, jidelni soupravu vcetne hrnku se zobackem a s brckem, kartac na vlasy+hrebinek na „lupy“, od 7 mesicu kartacek na zuby, zupanek k vode, detskou telocvicnu a pak uz uvidis sama podle rustu a potreb prcka.

Nemam a nepotrebovala bych: detskou ohradku, kojici polstar, prebalovaci pult, ohrivacku lahvi, videoradio, teplomer do vany, ventosni zidlicku do vany, lehatko do vany, fusak (ziju v teple 8) ), kos na pleny, houpaci kreslo.

Musim se priznat, ze nevlastnim ani jednu vec, jez bych nepotrebovala nebo naopak, ze by mi chybela. Je mozne, ze jsem na neco zapomnela, ale to podstatne, co me napadlo, jsem vypsala. Hodne zdaru pri nakupech a hromadnem kupeni!

• Citovat
  • Upravit
331
17.2.09 21:00

Tak ja jsem temer nepouzivala teplomer do vody(jen asi trikrat a pak vzdycky podle ruky),přebalovaci pult jsem mela ale pouzivala jen kdyz jsme prisli z porodnice a male musel lezet na svetle kvuli zloutence pak uz temer ne protoze je strasne zive dite a mela jsem strach aby mi nespadl,ohrivac lahvi jsem pouzila parkrat ale pak jsem prisla na to ze je rychlejsi ohrat vodu v konvici a nalit do hrnku,lehatko do vany jsem pouzila jen parkrat kdyz jsem koupala sama to same vanicka tu jen ze zacatku jinak se koupe malej s tatkou,ohradka taky nevyuzita protoze Danny se musel porad hybat a nekam lozit ted uz chodit(kdyz ho dam jen do postylky spusti se rev)

doporucuju odsavacku hlenu na vysavac(mela jsem jak balonkovou s tou to nejde vubec tak hadickovou se kterou to jde ale kdyz se dite vrti tak to neni zadna slava),kojici polstar jsem vyuzila maximalne rodila jsem cisarem a bez nej bych ho poradne nenakojila,perinku jsem pouzivala asi od druheho mesice sice se skoro vzdycky odkopal ale stejne jsem mu ji davala,polstar davam asi mesic protoze zacal spat na perince a vzydcky kdyz jsem ho z ni sundala zase se tam vratil,kosmetiku pouzivam od zacatku a bez problemu ne pri kazdem koupani ale skoro vzdy,nuzky s takovou tou kulatou spiskou jsem prestala brzo pouzivat protoze se s nima spatne striha ale objevila jsem nuzky ktere vypadaji jako normalni ale nemaji ostrou spicku ale zaoblenou,spaci pytel pouzivame do ted a to malej uz chodi mesic sam a stoji uz asi tri mesice bez nej je mu zima takhle se mu lip spinka takze taky doporucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
17.2.09 21:30

Ahoj,

u nas na „smetiste“ patri:

Teplomer v dudliku, dudliky a vsechny lahvicky s dudlikem - proste nevi, co s nim a nechce to v puse.

Vetsina kosmetiky koupena predem (mydla, peny, olejicky) - vetsinu jsem spotrebovala sama, aby se to nezkazilo.

Spousta obleceni na nejmensi miminko - tocili jsme oblibene prakticke veci, paradu ala dzinove saticky, kozackove capacky jsme nemeli ani jednou.

Lehatko do vany (pouzite asi trikrat). Miminko jsme koupali v kybliku a pak ve vanicce bez podlozky…

Latkove pliny asi 100ks. Nakoupeno pred porodem na MMB s dobrym predsevzetim, jak budu ekologicka matka a budu pouzivat jednorazovky jen vyjimecne :roll: Chacha.......

Nebesa na postylku. Byl to vanocni darek, ale sama bych je klidne ozelela.

Stahovaci pas po porodu. Nejdriv jsem si myslela, jak je to super, ze mi to podrzi povolene brisni svaly, aby se bricho nevyboulilo, jenze mi to zaroven tlacilo na mocak, ktery taky jeste nebyl co driv. Takze sel na smetak.....

Kombinezka s kozesinou kolem kapucky. Neustale ji to simralo na obliceji…

K jiz napsanemu:
Prebalovaci komoda je skladaci, takze od ctyr mesicu je slozena a pouziva se jen na ukladani veci, prebaluju na posteli.

Povleceni+perina - mame perovou perinu a je to pro nas nejlepsi. Je tepla a „tezka“ takze se Klara neodkopava. Do cca dvou mesicu byla v rychlozavinovacce + flisova decka.

Satek - nezbytnost na uspavani a konejseni.

Kojici polstar - pouzivali jsme, ale ne nezbytne…

Teplomer na vodu - jen parkrat pouzity, apk uz podle citu…

Lehatko - pouzivane do cca 4 mesice obcas na odpoledni spani nebo v nem lezela venku, kdyz jsem delala na zahrade. Na tu chvilku by ale stacilo vajicko. Nekupovala bych, jen pujcila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.2.09 22:29

blbosti podle mně,hlavně ty které jsme nikdy neměli a ani nám nechyběly:

• balonková odsávačka a odsávačka na vysavač… použila jsem parkrát tu hadičkovou
  • kosmetika… kromě bepanthenu ) ten je super
  • houpací lehátko …stačí autosedačka
  • super krmící židličky…nejlepší je ta nejlevnější z ikea
  • speciální koš na plenky(ani jsme neměli)… stejně se vyhazujou denně.
  • ohřívačka lahviček a sterilizátor(neměli jsme) …vše zvládne mikrovlnka
  • předražený kočárek co má vše v jednom (nemáme)… nakonec sedačka, trojkombinace a pak nějaké golfky výjdou dohromady o moc levněji a víc se užijou.
  • lahvička na pití stačí jedna nebo dvě.
  • chodítko… totální kravina spíš nebezpečná věc, co zabírá spoustu místa (nemáme)
  • ohrádka (nemáme a ani nechyběla)
  • super edukativní hračky pro nejmenší… mimina milujou plastové lahve, noviny, špunty z vany, hadici od nožní pumpy, vařečky…
  • riflové šatičky pro nesedící miminko… nepohodlné
  • nočník je nejlepší obyčejný…

… no prostě, chce to zdravý rozum a myslet především na praktickou stránku… obyčejné chrastíto za dvacku a mimi plyšák z ikea za patnáct udělají naprosto stejnou službu jako chrastítko lamaze za tři stovky. Navíc všechno je to jenom na chviličku, rok uteče jako voda a pak je z mimina už normální člověk, co potřebuje to co ty :D .

• dudlík - teploměr…blbost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.2.09 22:37

jo a šátek na nošení miminka originál ekologický nezávadný za dva litry :lol: :lol: :lol: to je vrchol!!! …
U syna bych nevyužila nic, ale dceru jsem nosila opravdu hodně v tzv. pouch …kouni na net - ušila jsem si to sama z látky z prioru a osvědčilo se to super!!! Je to pruh látky sešitý lehce dokulata… u malého miminka jsem používala jeden u většího dva. Taky se tím dalo mimino přikrýt, nezabíralo to žádné místo a ted z toho občas děláme houpačku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.2.09 10:02

My toho zas tolik nepotrebovali

Vanicka - koupali jsme ve velke vane, vodu jsem merila normalnim vodeodolnym teplomerem, kterym merim teplotu i normalne detem.

Prebalovak - taky jsme nemeli, prebalovala jsem na posteli, vedle ktere mam malou komodu s plinkama, mastickama atd., pod mimco jsem davala prebalovaci podlozky, prodavaji se ve zdravotnickych potrebach jako podlozky proti pomocovani, vyjdou levneji nez ty od Fixies apod. a maji je v ruznuch velikostech.

Masticky a kremy - stacil nam bepanthen a welleda olej na novorozence.

Jako houpacka nam poslouzila autosedacka

Hrazdicka nebo kolotoc nad postylku - pro nas nezbytnost, mrne si vyhraje a ja mela klid treba umyt nadobi.
Chrastitka jsme proipadne sundavali z hrazdicky.

Hraci deka - kolem 3 mesdicu, kdyz uz deti pasly konicky, davali jsme je na zem na normalni fleecovou deku a kolem nich rozlozili chrastitka.

Nositka - mela jsem vak a satek, syn se obcas svezl i v kocarku, ale dcera nikdy nezjistila co to vlastne ten hlubokej kocarek je. Pozdeji jsme presli na krosnicku a ted uz chodi po svych. Takze pro nas nezbytnost.

Obleceni - posbirala jsem oblecky po znamych a vytahla stare dupacky jeste po me, byly mekoucke a kvalitni, a ze nevypadaji super moderne a maji vybledly barvy? Tomu miminku je to jedno, hlavne ze je mu dobre. Jediny co jsme dokupovali byly bodycka. A pozdeji babicka usila par saticek nebo kalhot ze zbytku latek.

Vic me ted nenapada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.2.09 12:11

Holky, moc vam vsem dekuji za rady a vase zkusenosti!

Uz mam par tipu, co tedy rozhodne ne :-) Je videt, ze opravdu hodne zalezi na dispozicich bydleni a pak na diteti samotnem (ale to jaksi predem nemuzu vedet, co se z toho naseho vyklube, ze) :lol:

Jelikoz ziju v Italii (a tady je sortiment dooost odlisny, nehlede na ceny = vyssi) tak si chci nejake nezbytnosti poridit v CR kdyz mam ted prilezitost. No, bude to jeste legrace. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.2.09 13:56

Ahoj, kde bydlis? Ja jsem taky v Italii (jsem ta anonymni, co „ti to tak ulehcovala“ 8) ). Nicmene, ja jsem si spoustu veci porizovala v CR. Kdyz budes chtit, tak se klidne na neco dalsiho zeptej.

• Citovat
  • Upravit
191
18.2.09 15:00

Ahoj „kolegyne“ :-) Jsem v Turine - kde bydlis ty? To by me zajimalo, nakupovala jsi vybavicku tady, nebo v CR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.2.09 16:36

Ahoj, ja jsem v Rime - to jsme od sebe tedy dost daleko. :P Abych byla uprimna, vetsinu jsem nakoupila tady v IT, hluboky kocar a vajicko v CR. Nakupovala jsem predevsim v Prenatalu, Benettonu, Original marines, Rubacuori a Oviesse. Zeptej se v miste, kde budes rodit, zda maji specificke pozadavky na obleceni pro dite a hyg. potreby pro tebe. U nas to tak bylo, takze jsem musela dokoupit i urcite veci, ktere by me nikdy nenapadly. Doporucuji ti pro mimco a pouzitelne i na bradavky (pred kojenim nemusis umyvat!) Fibren olio z lekarny, byl nam doporucen na predporodnim kurzu a mam s nim uzasnou zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
18.2.09 18:58

Ahoj, vážně je to hodně individuální. My nepotřebovaly:

• postýlku včetně peřinky, povlečení, nebes, …
  • dudlík
  • flašku
  • nůžky s kulatou špičkou
  • aviváž
  • spoustu kosmetiky
  • rychlozavinovačky (sice jsme je používaly, ale moc nám nevyhovovaly, klasická zavinovačka co měla v porodnici je lepší)
  • nosítka
  • 150 plyšáků od babičky :twisted:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.2.09 20:06

Tech 150 plysaku me pobavilo :-)

Ad Italie - moc diky za tip na krem (je to krem, ze?), to jsem se teprv chystala vyzpovidat jednu znamou Italku, co ma mimco a know how. Ja o mistnich vecech z lekarny atd. zatim nic moc nevim - neco si necham dovezt z CR, ale casem bude treba obnovit, ze.. :roll:

Taky chodim na predporodni kurz, jeste nas cekaji 2 dopoledne, takze jsem zvedava, s cim na nas vytasi. Zatim se mi to zda dost podobne s CR, takze snad v pohode.

A kocar, ten bych taky byla radsi koupila v CR, zda se mi tam daleko lepsi vyber - ale nemeli jsme to jak prevezt, takze nakonec zvitezil mistni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.2.09 20:28

Ahoj, neni to krem, ale olej. Tedy, maji i krem, ale olej se lepe vstrebava. Nicmene, ja jsem detskou kosmetiku kupovala tady v lekarne ci v Bottega Verde a byla jsem nadmiru spokojena a hlavne jsem ji dost vyuzivala. V CR jsem koupila Bubchen, dobre. Pouzivala jsem i aromatherapii. Nevim jak u vas, ale my tady musely mit urcite oblecky a pro nas zeny stahovaci pas (nosila jsem ho jeste asi 5-6mesicu, osobne si ho nemuzu vynachvalit), intimni krem z lekarny! -oblibila jsem si zelenou Saugella a vlastni plastovou misu, jez jsme umistovaly na bidet a tak si provadely sedaci koupele (bylo to hyg. a ja tam byla snad kazdych 5 minut - do misy jsem dala gel se studenou vodou a rochnila se, mela jsem 2 stehy).
Co se tyce kocarku, chtela jsem 3kombinaci s nafukovacimi koly a prehazovaci rukojeti, pred 3-4 lety v IT nemozne (jak sis vsimla - tady jsou zatizene jeste hlavne na klasiku), dovezla jsem si ho letecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
19.2.09 12:40

Stahovaci pas?? 8O To je na co? O tom slysim prvne.
A jake oblecky? Napis prosim vic, to me velmi zajima!

S tou misou me to nenapadlo, ja bych tedy do „verejneho“ bydetu nesedla ani nahodou! A jestli bych fakt musela, tak pak asi rovnou do Sava :x
Ta Saugella je tedy int. gel (mydlo) a z toho jsi si delala tu sedaci lazen?

Jeste by me zajimalo, jestli u vas v Rime taky meli nadstandard za 5.000 EUR (10.000 pri cisari)? Z toho jsem tady tyden nespala, kolik to stoji - pro nas nepripada v uvahu, samozrejme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí