Smrad z úst

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.10.24 22:50

Smrad z úst

Dobrý večer,
už přes patnáct let trpím zápachem z úst. Snazim se tento “stav”překrývat jídlem, bonbony a nejčastěji žvejkačkou.
K zubaři chodím pravidelně, zuby mám zcela bez kazu.Byla jsem i na gastru(i tam bez problému)podle lékařky se s tím mám naučit žít. ALE jsem zoufalá-omezujeme mne to při komunikaci mezi přáteli, v práci-s klienty. Nemohu s nikým mluvit na blízko. Ráno si zuby vyčistím a do chvilky cítím tu pachuť:(Když si prstem po dásních projedu-smrdí to.
Uplne se za sebe stydím ale nevím, co dělat…
Není někdo v podobné situaci a zázrakem se toho nějak zbavil?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.10.24 23:05

A opravdu jsou ty zuby v poradku? Kazy totiž nejsou příčinou zápachu z úst, tím je většinou paradontoza, kterou někteří zubari bohuzel moc neresi. Na dentální hygienu chodíte? Jinak další moznosti jsou jicnove divertikly nebo mandlove kameny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 23:14

@Hankatatranka
Chodila jsem na dentální hygienu ale bohužel ani toto.Ani žádné “zázračné”tablety, ústní vody. Pokud dlouho nejím, uplne ten smrad cítím. Pokud vypiji kafe, sním sladké je ta pachuť a smrad hned.
Pracuji v jedné bance, často mluvím s klienty a tohle je tak trapná situace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 23:19

Jsem ve stejné situaci a bohužel zázrak se nekonal… Ale vím že mi to 100% zhoršují některé potraviny i když reflux není znatelný - tohle vám lékař prostě neřekne, protože to jsem vyzkoušela sama a pro doktory je to „dojmologie“

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 23:21

Teda jen když si přejedu po dásních, tak to cítit není..
V tom vidím až trochu naději, že by to u Vás mohlo být od dásní..? Dříve jsem zkoušla orální probiotika, v recenzích bylo hdoně uspěšných příběhu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 23:32
@Anonymní píše: Více

A jak to teda řešíte? žvejkou?
Tolik závidím těm, se kterýma mluvím a dech jim cítit neni ničím…
Ty probouzíš uz jsem mela několikrát v košíku, nakonec jsem vždy ustoupila.
Zrovna ted mi dásně nesmrdí, obávám se, že je to jinde než v zubech.

• Citovat
  • Upravit
1742
26.10.24 23:46

A není nějaký problém na mandlích? Nebo povlak na jazyku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 23:51

no redukuju ty potraviny co to zhorušjí, prostě mám takovej „vybíravej“ reflux. Jako ve Vaší situaci bych tomu taky dala šanci. U mě třeba olejnaté - hummus, nedělá mi nic špatného, nepálí žáha, neříhám, ale mám ověřené že to je horší. No a mléčné výrobky, mám laktozovou intoleranci, ale ten dech je zhoršený i těmi bezlkatozovymi..a td
No a pak mám blbé období, kdy mi to ujede, dám si 5 kafí a čokoládu

• Citovat
  • Upravit
27.10.24 00:33

15 járů ti smrdí z huby a řešíš to teď??? A jako sorry, nemyslím si, že někdo je v podobné situaci¨, snad nikdo není takový prase,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 00:40
@charlie.sarah píše: Více

zakladatelko, z těchle lidí si nic nedělej :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 05:16

@milwinka povlak na jazyku mívám-čistím. Mandle nikdo nezkoumal. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 05:17

@charlie.sarah je ti lépe?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 05:18

Já jen nechápu, kde byli když se rozdávala empatie.Ale víc se vyjadřovat nebudu. ;)

• Citovat
  • Upravit
Asta135
27.10.24 06:12

A čistíš si zuby opravdu důkladně? Chodíš pravidelně na odstraňování zubního kamene? Používáš mezizubní kartáčky? Problémy s bolestí či krvácením dásní při čištění nemáš?
Nejčastěji smrdí lidem z pusy protože si nečistí mezizubní prostory a ty zbytky jídla a plak tam hnijou a hnijou. Chce to fakt čistit… 🙈 🙈

• Citovat
  • Upravit
9994
27.10.24 08:07

Píšeš, že jsi na dentálku chodila..ale to musíš chodit stále. Hele, někdo se třeba víc potí, někdo má zase horší dech, Ale vždycky se dá něco dělat. Zubní hygiena je naprostý základ. Mezizubní prostory a jazyk musíš udržovat čisté. Úplně bych vynechala kafe a potraviny, které ti problém zhorší. Doplňuj probiotika. Na tohle přeci nemůžeš rezignovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí