Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Já netuším, ale chodí k lidem hodně blízko, nebo se naklání, a z toho usuzuji, že si toho není vědoma. V tomhle případě je bohužel každému hloupé jí to říct, ale všichni o tom mluví. Už jsem i po pátku přemýšlela, jak jí to šetrně sdělit, ale bohužel taky jsem na to asi srab ![]()
Tak to máš zánět jak vyšitý. To krvácení fakt přejde, ale musíš být důsledná. S nikým se nesrovnávej. Každý kuřák taky nedostane rakovinu..
To je právě ono, kdybys měla dásně zdravé, krev neteče. To by ti ale na hygieně řekli.
Musíš to čistit tak dlouho (nemyslím v kuse, ale každý den), až to krvácet přestane. A pak zamozžejmě pokračovat.
Když si sáhneš na mandle a pak čichněš k prstu, nesmrdí? Nebo to zkus takto očichávat pomocí vatové tyčky, třeba zjistíš, kde „nasmrádne“ nejvíc.
@navy blue roky jsem di čistila elektrickým kartáčkem, žádná zmena. Obavam se, ze sprcha bude totéž
@Petra Star zkoušela jsem ten test se lžičkou-ocucnes-očicháš. Mandle se mi jeví na pohled úplně v pohodě. Mam ale hrozně dáveni-kdyz si čistím jazyk, kdybych tam mela sahat, tak se ![]()
@Paoloska mam právě pocit, ze pak je to ještě horší. Ale na chvíli to pomuze. Takovy bonbon po docucani
![]()
promin ted nerozumím otázce- jako jestli denně, tj pořád vynechávám tyto potraviny? Jo, pořád. Hodně lidem to dělají i citrusy, ty teda nejím taky.
Ale často selžu s kafem…
Když jsem dala vylučovací dietu tak asi po týdnu jsem najednou začla mít o mnoho lepší pocit v puse, fakt velký rozdíl.. zkus to, ja to vubec nečekala obrzvlášt když mi to jde ze žaludku
Myslela jsem tím, jestli denně cítíš pachuť/smrad. Dnes jsem si mimo pečiva nedala nic sladkého a taky mám pocit, že je to lepší. Cukry máš teda taky vyražené? Ja jsem strašný sladkomil:(
jo aha rozumím, jo stále.
jo, ale hele já mám metabolickou poruchu. upřímně myslela jsem že právě k těmhle trampotám tato i kompenzovaná porucha příspívá (i je mi strašně cítit pot, ale fakt hodně špatně)…ale evidentně je to různé:(
ale jako pokud bys měla povolený ten „svěrač žaludku“(?) nebo žaludeční kýlu tak samotné sladké vyřadit nebude stačit…ale jako sama asi víš nejlíp co ti dělá špatně, ejn to tak říkám…
nebo ěm napadají nějaké léky které to mužou zhoršovat
@Paoloska píše: Více
Tak kéž by cukr. Spíš aspartam či jiné srágory, ne?
Psalas, žes neřešila mandle. Jestli to tu nebylo, ověřila bych na ORL mandlové kameny. Hrozná věc, smrdí jak tchoř. Plus tedy čistit jazyk škrabkou denně.