Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Všem lidem, co pijí kafe, smrdí z huby, ani o tom kolikrát nevědí - takže nepít kafe. Sladkosti bych taky vyřadila - můžeš mít v ústní dutině nějaké bakterie, co produkují zápach a ty se cukrem živí… Stěry ti stomatolog dělal? Jestli máš potvrzené z gastra, že to není reflux (s tím se totiž nic moc dělat nedá), tak by to mělo být odstranitelné…
Já to mám třeba od mandlí. Teda zatím to není potvrzené od lékaře, ale já jsem si tím jistá. Mám je děravé a tvoří se mi tam mandlové kameny. Vždycky když se nějaký udělá, tak je zápach silnější a cítím to v puse i po vyčištění zubů. Podotýkám, že si zuby čistím velmi pečlivě a kameny se netvoří kvůli zanedbané dentální hygiene. Tak mám v plánu časem zajít na vytrhnutí krčních mandlí, jen si teď nemůžu dovolit být tak dlouho mimo. A taky mám z toho strach.
@Anonymní píše: Více
Přesně tak. Já chodím taky pravidelně, zuby v pořádku, ale čas od času se udělá ten kámen. Kolikrát je schovaný vzadu na mandli, tak při zběžném pohledu není vidět. Naštěstí jsem se je naučila sama odstranit, ale je to nepříjemná záležitost. Předejít tomu nijak nejde, mandle si vytrhnout kvůli tomu nenechám. Zakladatelko, nech si mandle zkontrolovat na ORL, třeba něco zjistí. Mohl by pomoci i ústní spray, ten je o hodně silnější než žvýkačky.
@Asta135
Zuby si myji pravidelně, používám ústní vodu. Mezizubni prostory si čistím cca 2× v týdnu, taktéž škrabku na jazyk.
Na hygienu jsem chodidla pravidelně nejakou dobu, zuby mám bez kazu defakto cely život. Chodim na pravidelní prohlídky včetně rentgenu.
@Paoloska rezignovat? celou tu dobu, ty roky studuji kde co, šla jsem na gastro. Zvykam vlastně pořád, nemluvím na lidi z blizka.
@bloklimiucet stěry mi nedělali-na co?
Mam takový pocit, ze cokoliv s obsahem cukru udělá v puse tenhle hnus.Uz jsem uvazovala i nad nějakými ústními probio.
Děravé mandle? cepy si tam vůbec nevidí, nateklé nejsou.Stav je neměnný at jsem nemocna nebo ne.
Uplne závidím všem, kteří mají v puse zcela bez pachutě…
Tak já bych si pro jistotu zašla ještě na ORL vyšetření.
@charlie.sarah píše: Více
Dobrý den,
ráda bych vás informovala, že jsem zablokovala profil uživatelky za urážlivé komentáře a porušení pravidel na našem portálu. Na eMimino se snažíme vytvářet prostředí, kde si všichni mohou vyměňovat názory a zkušenosti s respektem. Děkujeme za pochopení a prosíme, abyste i vy dodržovali pravidla slušné komunikace.
S pozdravem,
Viktorie
No, pokud si čistíš mezizubní prostory 2× týdně a nechodíš na dentálku, tak to se fakt snažíš málo. Zubní hygiena je naprostý základ.
Příčinu sama píšeš, je to o cukru.
Vyřadit. Ale ne jen kokina a čokoládu. Všechno co cukr obsahuje. I bílé pečivo. Alkohol.
Po měsíci bys měla pocítit rozdíl. Držím palce.
@Paoloska znám plno lidi, kteří si mezizubni prostor vůbec nečistí a z pusy jim cítit nejde. Zacnu čistit pravidelně každý den.
Mam zuby hodně u sebe a pokaždé mi dásně krvácí, proto jsem to začlenila do hygieny alespoň 2× do týdne.
@Awea musela bych naprosto překopat jídelníček. Stravuji se ne úplně optimálně a cukr je mi drogou.Ale rozhodně i tam může být problém. Dekuji