Smrad z úst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.10.24 17:20
@Anonymní píše: Více

sprcha má strašně vysoký tlak, uplně ti vyčisti ty prostory, taky ji mám, je to uplně jiné než karátček

• Citovat
  • Upravit
2775
27.10.24 18:07

Myslím, že to nezaznělo jasně. Krvácení při čištění mezizubních prostor=zánět =zápach. Však si čuchni k tomu kartáčku hned, jak ho vyndáš.
To, že se ti to zdá každý den jinak (teď dásně nesmrdí), je dáno i ms cyklem, i druhem jídla.
Pokud to bude stejné i po vyléčení dásní (díky čištění mezizubních prostor, na to je ta zubní sprcha, to je něco jiného než elektrický kartáček, který mezizubní prostory nečistí), potom vyzkoušej ta probiotika a vynech problémové potraviny.
A rozhodně nechat na ORL zkontrolovat ty čepy, ty nemusí být vůbec vidět a bohužel teda ani ORL doktor je nemusí vidět, bývají schované v záhybech mandlí a jdou pak ven jen vytlačením (často je třeba speciální postup, vědět kam zatlačit, aby byl vidět). Určitě zkusit přejet prstem po mandlích a očuchat, jestli cítíš zápach nebo ne.
Držím palce, ať na to přijdeš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 18:13

Ahoj, první pomoc za mě je škrabka na jazyk.. všimla jsem si, že ten zápach u mě vychází právě z povlaku na jazyku. Dále určitě často střídej zubní kartáčky.
No a z dlouhodobého hlediska bych zkusila protikvasinkovou dietu. Vysaď na nějakou dobu sacharidy, nepij kafe.. obecně mi to nejvíce zhoršuje častá konzumace sladkého a káva. Pij taky hodně vody..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 20:11
@safina píše: Více

Mně dásně taky krvácí, dokonce mam náběh na paradontózu, ale z úst mi nesmrdí vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 21:38

Panebože :roll:

• Citovat
  • Upravit
ta_holka_co_pise
27.10.24 21:58

Začala bych znovu chodit na den. hygienu a nechala si změřit jakou velikost mezizubního kartáčku potřebuješ. Používala bych i nit.

Ty mandlové kameny klidně můžeš mít, sama je mám a skoro obden si to dlabu ven. Je to teda humus, ale nenadavuje mě to. Dělám to vatovou tyčinkou. Obvodní říkala, že to je běžný a má to hodně lidí. Jsou to zbytky jídla, plak, bakterie.
A je důležitý čistit jazyk, já ho drbu klasickým kartáčkem. Škrabka mi nepřijde tak efektivní.

Jestli mi smrdí z pusy to nevím, zatím mi nikdo nic neřekl. Já si toho nevšimla, tak snad je to ok. :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ta_holka_co_pise
27.10.24 22:00

Jo a ještě pokud by sis ty kameny našla a podařilo se ti je vydlabat, tak pak je dobrý přestříknout to tantum verde…

• Citovat
  • Upravit
ta_holka_co_pise
27.10.24 22:03

Ty mezizubní prostory je třeba čistit denně. Krvácí to, pže je tam zánět z usazenýho plaku. 2× týdně nestačí.

• Citovat
  • Upravit
3199
27.10.24 22:22

Za prvé bych došla na dentální hygienu, kde ti pravděpodobně diagnostikují zánět dásní. Naučí tě správné čistit mezizubní prostory. A to denně. A předtím použít ústní sprchu. Na tyto problémy je nezbytná. Taky trpím na záněty dásní. Pokud jeden den nepoužiju ústní sprchu a nevycistim mezizubní prostory, je to druhý den znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
27.10.24 22:38

máš štěstí, podobně, jako když si někdo nečistí zuby a přesto nemá žádný kaz, někomu smrdí pot méně, někomu více i když používá deodorant, ale to neznamená, že když ti při parandontoze nesmrdí z pusy (jen jestli tě okolí nešetří), že to je obecně platné. Zakladatelka zkrátka musí být důsledná a zkusit vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 23:20
@safina píše: Více

Toho bych si určitě všimla. Já mam se zuby problém v důsledku jiné nemoci a proto se mi udělalo toto. Ne proto, že bych o ne nepecovala. Pokud si tohle snad někdo myslí. Jenom jsem chtěla napsat, že ne každému komu krvácí dásně páchne z úst.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 23:25

Jestli zakladatelce 15 let krvácí dásně tak to uz by musel být hodně rozsáhlý zánět. Pokud by zapach byl s tím spojený. Jestli to bylo i před tim krvácením tak to tím být nemusí. :nevim:

// Jinak na ty dásně můžeš zkusit Herbadent.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 07:58

Nad tím teda budu taky uvažovat;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 08:00

@safina ano,pokud čistím mezizubni prostor, tak ta krev smrdí. Vyzkousim ted ty ústní priobiotila a zkusím se objednat na ORL.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 08:05

Jazyk si taky čistím-ale ne denně. Ano smršti i ten plak na zubech i na jazyku. Občas kloktám čistý propolis ale ten hodně barví zuby na žluto. Sladke musim opravdu hodně regulovat-mam to jak ty.Po sladkem a kávě je to rozhodně horší. Ja to proste zajídám…kdyz jim, vim, ze to překryju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex