Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Myslím, že to nezaznělo jasně. Krvácení při čištění mezizubních prostor=zánět =zápach. Však si čuchni k tomu kartáčku hned, jak ho vyndáš.
To, že se ti to zdá každý den jinak (teď dásně nesmrdí), je dáno i ms cyklem, i druhem jídla.
Pokud to bude stejné i po vyléčení dásní (díky čištění mezizubních prostor, na to je ta zubní sprcha, to je něco jiného než elektrický kartáček, který mezizubní prostory nečistí), potom vyzkoušej ta probiotika a vynech problémové potraviny.
A rozhodně nechat na ORL zkontrolovat ty čepy, ty nemusí být vůbec vidět a bohužel teda ani ORL doktor je nemusí vidět, bývají schované v záhybech mandlí a jdou pak ven jen vytlačením (často je třeba speciální postup, vědět kam zatlačit, aby byl vidět). Určitě zkusit přejet prstem po mandlích a očuchat, jestli cítíš zápach nebo ne.
Držím palce, ať na to přijdeš!
Ahoj, první pomoc za mě je škrabka na jazyk.. všimla jsem si, že ten zápach u mě vychází právě z povlaku na jazyku. Dále určitě často střídej zubní kartáčky.
No a z dlouhodobého hlediska bych zkusila protikvasinkovou dietu. Vysaď na nějakou dobu sacharidy, nepij kafe.. obecně mi to nejvíce zhoršuje častá konzumace sladkého a káva. Pij taky hodně vody..
@safina píše: Více
Mně dásně taky krvácí, dokonce mam náběh na paradontózu, ale z úst mi nesmrdí vůbec nic.
Začala bych znovu chodit na den. hygienu a nechala si změřit jakou velikost mezizubního kartáčku potřebuješ. Používala bych i nit.
Ty mandlové kameny klidně můžeš mít, sama je mám a skoro obden si to dlabu ven. Je to teda humus, ale nenadavuje mě to. Dělám to vatovou tyčinkou. Obvodní říkala, že to je běžný a má to hodně lidí. Jsou to zbytky jídla, plak, bakterie.
A je důležitý čistit jazyk, já ho drbu klasickým kartáčkem. Škrabka mi nepřijde tak efektivní.
Jestli mi smrdí z pusy to nevím, zatím mi nikdo nic neřekl. Já si toho nevšimla, tak snad je to ok.
![]()
Jo a ještě pokud by sis ty kameny našla a podařilo se ti je vydlabat, tak pak je dobrý přestříknout to tantum verde…
Ty mezizubní prostory je třeba čistit denně. Krvácí to, pže je tam zánět z usazenýho plaku. 2× týdně nestačí.
Za prvé bych došla na dentální hygienu, kde ti pravděpodobně diagnostikují zánět dásní. Naučí tě správné čistit mezizubní prostory. A to denně. A předtím použít ústní sprchu. Na tyto problémy je nezbytná. Taky trpím na záněty dásní. Pokud jeden den nepoužiju ústní sprchu a nevycistim mezizubní prostory, je to druhý den znát.
@Anonymní píše: Více
máš štěstí, podobně, jako když si někdo nečistí zuby a přesto nemá žádný kaz, někomu smrdí pot méně, někomu více i když používá deodorant, ale to neznamená, že když ti při parandontoze nesmrdí z pusy (jen jestli tě okolí nešetří), že to je obecně platné. Zakladatelka zkrátka musí být důsledná a zkusit vše.
@safina píše: Více
Toho bych si určitě všimla. Já mam se zuby problém v důsledku jiné nemoci a proto se mi udělalo toto. Ne proto, že bych o ne nepecovala. Pokud si tohle snad někdo myslí. Jenom jsem chtěla napsat, že ne každému komu krvácí dásně páchne z úst.
Jestli zakladatelce 15 let krvácí dásně tak to uz by musel být hodně rozsáhlý zánět. Pokud by zapach byl s tím spojený. Jestli to bylo i před tim krvácením tak to tím být nemusí. ![]()
// Jinak na ty dásně můžeš zkusit Herbadent.
@safina ano,pokud čistím mezizubni prostor, tak ta krev smrdí. Vyzkousim ted ty ústní priobiotila a zkusím se objednat na ORL.
@Anonymní píše: Více
Jazyk si taky čistím-ale ne denně. Ano smršti i ten plak na zubech i na jazyku. Občas kloktám čistý propolis ale ten hodně barví zuby na žluto. Sladke musim opravdu hodně regulovat-mam to jak ty.Po sladkem a kávě je to rozhodně horší. Ja to proste zajídám…kdyz jim, vim, ze to překryju.
sprcha má strašně vysoký tlak, uplně ti vyčisti ty prostory, taky ji mám, je to uplně jiné než karátček