Smuteční proslov - nestačí mi slova, poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
16.7.11 08:12
bajunca píše:
Zdravím,umřel mi tatínek,náhle, nečekaně,
do teď jsem byla tupá z vyřizování věcí a všeho okolo…nyní je také na mě,připravit smuteční krátkou řeč…pomůžete mi prosím?
Předem velmi děkuji

Takhle doslovně ti to nikdo nenapíše. my jsme tatínka neznali. Nevíme kde pracoval, kolik měl děti, vnuků a vnuček. Je to poslední rozloučení . napiš tam co chceš aby zmínili. to nejhezčí ze života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bajunca
16.7.11 09:46

Hlava mi to nebere,napsala jsem si důležité bodym,ale když jsem todala dohromady,tak mi se mi to zase nelíbí,plácám páté přes deváté…ráda bych,aby to bylo pěkný

• Citovat
  • Upravit
marse26
7.10.11 14:51

smutecni proslov

prosim vas nevim si rady umrela mi sestrenka a mam na starost napsat posledni rozlouceni anevim si rady jak to mam napsat chtela jsem vas poprosim o radu nejak pomoc o napsani toho rozlouceni.dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
bajunca
7.10.11 19:51

Zdravím,
napište mi mail,pošlu vám,co jsem napsala na rozloučenou tatínkovi…napadlo mě to v 6h ráno v den pohřbu. Napsala jsem to,a pak jsem se pozvracela. Ale myslím,že tak nějak by to mělo zaznít každému, prostě od srdce, ve zkratce říci,co pro vás osoba znamenala,jaká byla a co bylo v jejím životě důležité.
Držím palce,ať tuhle smutnou událost brzy překonáte a srovnáte se sní, ikdyž to úplně nejde. Časem to alespoň trošku přebolí a zůstanou vzpomínky a to jen krásné..... Bára

• Citovat
  • Upravit
gustka
7.10.11 20:42

proslov

Mám stejný problém, maminka zemřela ve středu a v pondělí máme pohřeb. Mám dva bratry, ale víte jak chlapy, tak nechali proslov na mě.Pohřeb máme v kostele a musím něco vymyslet sama. Je to těžké ještě mi není ani čtyřicet o tatínka jsem přišla ve dvaceti letech a teď i maminka…trápím se tu s tím už celé odpoledne,vím že maminku znám nejlépe já, ale nevím jak to poskládat, jak začít.. poraďte prosím Katka

• Citovat
  • Upravit
bajunca
8.10.11 19:45

Pošlete mi mail,pošlu Vám v příloze,co jsem napsala na proslov tatínkovi…Bára

• Citovat
  • Upravit
3
15.10.11 09:38
bajunca píše:

take potřebuji pomoc a to do pondělka((((umřela mi tchyně mé ženy maminka a ja bych rada napsala stručně co byla,jaka byla,,ale nevím si rady prosím,,poradte spěcha mi to :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
16.10.11 01:47
banggril píše:
bajunca píše:

take potřebuji pomoc a to do pondělka((((umřela mi tchyně mé ženy maminka a ja bych rada napsala stručně co byla,jaka byla,,ale nevím si rady prosím,,poradte spěcha mi to :cry:

Ahoj, mohu Ti s tím pomoci. Nechám Ti tu svůj email a kdybys měla zájem, tak mi ve stručnosti o ní něco napiš a já to dám dohromady levou zadní.
Můj mail: BenesovaDenisaPe@email.cz
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bissova
27.10.11 18:44

Dobrý den,
chtěla bych požádat o pomoc, umřela mi babička, maminka mého otce. Potřebuji poradit jak napsat poslední rozloučení, nenacházím slova, prosím poraďte
Děkuji Michala
e-mail: michaela.bissova@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
1
15.2.12 11:26
bajunca píše:
Zdravím,
napište mi mail,pošlu vám,co jsem napsala na rozloučenou tatínkovi…napadlo mě to v 6h ráno v den pohřbu. Napsala jsem to,a pak jsem se pozvracela. Ale myslím,že tak nějak by to mělo zaznít každému, prostě od srdce, ve zkratce říci,co pro vás osoba znamenala,jaká byla a co bylo v jejím životě důležité.
Držím palce,ať tuhle smutnou událost brzy překonáte a srovnáte se sní, ikdyž to úplně nejde. Časem to alespoň trošku přebolí a zůstanou vzpomínky a to jen krásné..... Bára
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.1.13 12:55

Proslov

Prosím o radu, ale zítra máme již rozloučení, zemřel mně manžel, z prvního manželství má dvě vdané dcery, spolu jsme v manželství 27 let a mé kluky nyní také ženatí příjmul jako za své, nebyl to táta, ale výborný kamarád, jak tam zmínit jeho dcery a mí kluky, byl jim vzorem, radil, pomáhal všem, děkuji za rychlou odpověď, něco již mám sepsené, ale s tímto si nevím rady…21.1. 2013

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
21.1.13 13:13
@propiska píše:
Prosím o radu, ale zítra máme již rozloučení, zemřel mně manžel, z prvního manželství má dvě vdané dcery, spolu jsme v manželství 27 let a mé kluky nyní také ženatí příjmul jako za své, nebyl to táta, ale výborný kamarád, jak tam zmínit jeho dcery a mí kluky, byl jim vzorem, radil, pomáhal všem, děkuji za rychlou odpověď, něco již mám sepsené, ale s tímto si nevím rady…21.1. píše: Více

To mě moc mrzí :hug: :hug: :hug: Jen s obávám, že s tímhle asi nikdo nepomůže, když ho tu nikdo neznal :,( :,( :,(
napsala bych to podle sebe, jak bych to citila ja, zmínila bych tam co měl rád, pro co žil atd…nepsala bych nějaké strojené rozloučení, ale opravdu tak, jak bych to cítila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivkahr
21.1.13 14:02
@propiska píše:
Prosím o radu, ale zítra máme již rozloučení, zemřel mně manžel, z prvního manželství má dvě vdané dcery, spolu jsme v manželství 27 let a mé kluky nyní také ženatí příjmul jako za své, nebyl to táta, ale výborný kamarád, jak tam zmínit jeho dcery a mí kluky, byl jim vzorem, radil, pomáhal všem, děkuji za rychlou odpověď, něco již mám sepsené, ale s tímto si nevím rady…21.1. píše: Více

ano, tak napiš to podle sebe a na netu jistě najdeš nějaké smutečni proslovy či kondolence…je to smutné…

• Citovat
  • Upravit
713
21.1.13 14:09

Lacenko, proč nemáš řečníka? Já bych tam nedokázala mluvit - z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivkahr
21.1.13 14:09
@JaSa píše:
Lacenko, proč nemáš řečníka? Já bych tam nedokázala mluvit - z vlastní zkušenosti.

to já bych to taky nezvládla!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová