Smuteční proslov - nestačí mi slova, poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
713
21.1.13 14:18

Mě umřela nedávno maminka, vím o čem mluvím, byla jsem jak v transu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
21.1.13 14:56
@JaSa píše:
Lacenko, proč nemáš řečníka? Já bych tam nedokázala mluvit - z vlastní zkušenosti.

Tatínek je mrtvý již 3 roky :? Takže dotaz asi nebyl na mě, ale mi teda řečníka měli, jen potřeboval vědět co má řečnit. Nakonec jsem napsala proslovy dva a řečník nakonec přečetl oba, byli velmi velmi emotivní a osobní, teda aspoň podle vyjádření zůčastněných i pohřebního ústavu. První bylo schrnutí jeho života a druhý proslov byl pojat jako dopis pro tehdy ještě nenarozenou Lidušku a vyprávění o dědovi. I teď když to píšu tak mám slzy v očích :,( Moc moc mi chybí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
17.5.14 17:00

Chtěla jsem požádat o radu, musím napsat smuteční řeč pro zemřelou kamarádku (35let), kterou budu říkat při rozloučení na místním hřbitově. Pohřeb už měla, ale nesměli jsme tam, směli jen vybraní, bohužel, takže jsme se dohodli, že se půjdeme hromadně rozloučit tímto způsobem. Vzhledem k tomu, že nás tam půjde několik desítek, tak by byla smuteční řeč na místě. Jenže já to vůbec nikdy nedělala a nemám absolutně nápad. Můžete mi někdo pomoct? Chcci jen pár vět, nic dlouhého, prostě stručného, ale nevím, jak na to :nevim: :,(

Díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.6.17 20:17

Smuteční řeč

Ahojky.Moc prosím o pomoc. Smuteční řeč pro tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.17 20:50
:hug:

My jsme si vybrali nějaké maminčiny vlastnosti nebo názory (co jsme na ní měli rádi, co jsme na ní obdivovali), a ilustrovali jsme je příhodami.

A kdyby sis nevěděla rady, klidně napiš do SZ, zkusím pomoci. Bez toho, abychom ho znali, bude složité poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.17 20:52

@Stanous1
Uprimnou soustrast, musi to moc bolet.

Ellusa ma dobre napady. Take bys mohla zminit, cim se tatinek vyznacoval nebo co ses od neho naucila a na co budes rada vzpominat, proc Ti bude chybet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.17 20:53
@Slečna Ferka píše: :hug:

My jsme si vybrali nějaké maminčiny vlastnosti nebo názory (co jsme na ní měli rádi, co jsme na ní obdivovali), a ilustrovali jsme je příhodami.

A kdyby sis nevěděla rady, klidně napiš do SZ, zkusím pomoci. Bez toho, abychom ho znali, bude složité poradit…

To je take moc hezky napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.17 20:54

Kdyby sis nevedela rady, tak mi taky muzes napsat, rada poradim nebo pomuzu ci inspiruju, budu-li vedet jak. :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.17 20:59

@Stanous1 Jo a ještě bych zvážila, jestli chcete řečníka, nebo to řeknete sami. My jsme to s bráchou napsali tak osobně, že jsem si neuměla představit, že to bude říkat někdo cizí. Sice jsem se jednou málem rozbrečela, ale nakonec mi to přišlo nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148824
10.6.17 23:38
@Stanous1 píše:
Ahojky.Moc prosím o pomoc. Smuteční řeč pro tatínka.

Tatínkovi jsem mluvila při rozloučení sama. Začala jsem jaký byl, proč jsme ho měli rádi a čím jsme si byli. Popis jeho osobnosti a života a nakonec přání zaslouženého odpočinku.
Upřímnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
11.6.17 08:30

Taky bych zvazila, jestli jsi vubec schopna ten projev docist do konce. Ja bych to asi nedokazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.18 21:09
@bajunca píše:
Zdravím,
napište mi mail,pošlu vám,co jsem napsala na rozloučenou tatínkovi…napadlo mě to v 6h ráno v den pohřbu. Napsala jsem to,a pak jsem se pozvracela. Ale myslím,že tak nějak by to mělo zaznít každému, prostě od srdce, ve zkratce říci,co pro vás osoba znamenala,jaká byla a co bylo v jejím životě důležité.
Držím palce,ať tuhle smutnou událost brzy překonáte a srovnáte se sní, ikdyž to úplně nejde. Časem to alespoň trošku přebolí a zůstanou vzpomínky a to jen krásné..... Bára

Dobry vecer. Myslite ze by jste me prosim mohla taky poslat na mail co jste sestavila vy? Dekuji ***@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.1.20 08:35

Prosba

@LenkaLenka.cz
Prosim vás, můžete mi poslat na email váš proslov, zemřel mi manžel, moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.5.22 15:44

Tady jsem našla dobrý návod u jedné pohřební služby ****

edit adminom - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...