Špatně snáším vedra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19981
27.6.20 13:56

Do těhotenství jsem milovala horka a slunce. Po porodu hrůza. Je mi vedro už někdy kolem 26°c, hned se potim, na sluníčku se mi hned vyrojí pupínky, které svědí jak čert, spalim se hned i když se mažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.6.20 14:24

Miluju vedro Těch 14 dnů v srpnu, kdy kolabují senioři a batolata, mám pocit, že konečně žiju :mrgreen: Bohužel se ukazuje, že moje dcera Celápotatínkovi nedává nic nad 25°C, tak mě asi čeká náročný léto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21047
27.6.20 15:12
@Lenka_Hal píše:
Mne vadi az tak ty tricitky. Snasim to pri beznem provozu vcelku dobre, ale treba behat v tom nejde. Obcas nekoho vidim, ze beha v takovych vedrech a to mi je mdlo, jen to vidim.

Kolo se da az do 100F, vyzkouseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21047
27.6.20 15:19
@peta1003 píše:
@KalamityJohn ted uz bych tam taky nejela :D odletali jsme az v cervnu a to byl vazne mazec. V srpnu tam letel kamos a vubec si nestezoval :lol:

V Moabsky pousti jsem zazil 40 a pohoda, suchy horko je fajn.

Mel jsem moznost porovnavat. Rodina jela napric komtinentem na dovolenou a ja letel o tyden pozdejc za nima. Den pred odletem doma padnul strom na prijezdovou cestu a musel jsem to uklidit. Bylo 100/100 - 100 stupnu Fahrenheita a 100% vlhkost, fakt zazitek. Proti tomu 40 Celsia v pousti byla pohoda.

100F = 37C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
27.6.20 15:33
@KalamityJohn píše:
Kolo se da az do 100F, vyzkouseno.

Beham brzo rano nebo prave jdu na kolo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
27.6.20 15:53
@Verurizeckova píše:
Nejlepší investice mého života bylo pořídit si klimatizaci. Teď už v létě nepotrebuju nic… kupříkladu teď se válím jak hroch v prijemne vychlazene ložnici :lol:

Tohle je teď největší dilema… Pořídit si klimošku za 70 - 100 tisíc do panelové bytu, ze kterého se budu, dej Bůh, za rok, dva stěhovat do nového baráku, nebo doufat, že nebudou tropické teploty a ten rok, dva to přetrpíme. Kdybych věděl, že tento a příští ok budou tropy, tak mi to za tu investici stojí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.6.20 16:23
@jege píše:
Tohle je teď největší dilema… Pořídit si klimošku za 70 - 100 tisíc do panelové bytu, ze kterého se budu, dej Bůh, za rok, dva stěhovat do nového baráku, nebo doufat, že nebudou tropické teploty a ten rok, dva to přetrpíme. Kdybych věděl, že tento a příští ok budou tropy, tak mi to za tu investici stojí. :think:

Pokud to neni tvuj byt, tak bych tam vubec nic neinvestovala a jedno leto prezila. Pokud je tvuj a budes prodavat, tak to treba zvedne cenu. Ale osobne bych letos vydrzela a tu klimu dala az do noveho bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.6.20 16:29
@jege píše:
Tohle je teď největší dilema… Pořídit si klimošku za 70 - 100 tisíc do panelové bytu, ze kterého se budu, dej Bůh, za rok, dva stěhovat do nového baráku, nebo doufat, že nebudou tropické teploty a ten rok, dva to přetrpíme. Kdybych věděl, že tento a příští ok budou tropy, tak mi to za tu investici stojí. :think:

Koupila jsem muži-alergikovi čističku vzduchu. Na čištění ji nepoužívá, ale luxusně ochlazuje vzduch. Levnější než klima a přenosná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
27.6.20 17:36
@Kelsey píše:
Pokud to neni tvuj byt, tak bych tam vubec nic neinvestovala a jedno leto prezila. Pokud je tvuj a budes prodavat, tak to treba zvedne cenu. Ale osobne bych letos vydrzela a tu klimu dala az do noveho bydliste.

Je to můj byt s aktuální cenou kolem 5-6M a pokud ceny neklesnou a tropická léta budou pravidlem, tak to budoucí majitel asi spíše uvítá, tím spíše, že to plánují do 2 místností na jižní straně a možná ještě předsíň/chodbu, ze které by to šlo do ostatních místností. Také se možná stěhování zpozdí, jelikož zatím jsme ve stádiu nákupu pozemku a stavět se asi začne až příští rok.

Z druhé strany, pokud to tento rok nebude moc aktuální a příští už to bude vypadat na brzké stěhování, tak bych to klidně doklepal tak, jak to nyní je. Ovšem 1-2 roky tropů a snížený komfort i výpadek práceschopnosti zase mluví pro klimatizaci. :think:

@Ba-stet píše:
Koupila jsem muži-alergikovi čističku vzduchu. Na čištění ji nepoužívá, ale luxusně ochlazuje vzduch. Levnější než klima a přenosná :palec:

V kanceláři mám nevyužitou přenosnou klimatizaci, ale bez díry ve zdi nebo okně je to o ničem - hrozný hluk i spotřeba, ale snížení teploty maximálně o 1-2°C.

O jakou čističku konkrétně se jedná? V TV shopingu propagují různé „zázračné“ ochlazovače na principu odpařování vody, ale moc tomu nevěřím a ten vlažný vzduch po ohřátí musí být snad ještě horší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
27.6.20 17:53

Nesnáším horko, funguju tak do 20 stupňů, pak už to nedávám. V horku omdlévám a bolí mě hlava. Přes léto u nás jede klimatizace non stop a nedejbože vytáhnout paty ven z baráku, to jedině brzo ráno, nebo večer. Naše dítě je stejné, jak je nad 20 stupňů, tak zrudne jak rajče a je protivné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.6.20 17:56

@jege
:palec: tak v tom pripade nevahej a klimu kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.6.20 18:09

Pro mě je ideál tak 25-27 max, a tak jenom ve stínu, třeba sedět někde pod slunečníkm atd.. a nebo samozřejmě koupání..
Takové běžné chození venku, někde na nákup, nějaký výlety je pro mě děs.. Známá minulý rok takto jeli na kolech, jako já bych asi odpadla. Když už léto, tak u vody a to mě stračí dvě hodiny na přímém, nechápu, že někdo přijde např. u moře po obědě k vodě a jde v 8 na apartman :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
27.6.20 18:10

@jege mame 2 cisticky Winix a Daikin, typ presne nevim, ale dle ceny to je vyssi trida a nechladi ani nahodou. A mobilni klimatizace je uplne silena, to jsme zkusili jednou. Vzhledem k tomu, ze od roku 15 jsou tropy kazdy rok, si myslim, ze je klima v byte uz nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
27.6.20 21:19

@jege naprosto chápu, tak jsme se leta grilovali ve vlastní stave :) klimatizací jsme teď pořídili až při rekonstrukci domku. Aby to byla poradna klima a ne nějaká ptákovina do okna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
27.6.20 21:29

Teď ještě žádat o nějaké povolení nebo se nikoho neptat a postavit? Co jsem tak pátral, tak kdo se moc dotazoval, tak mu to pro jistotu nepovolili, když se někdo na nic neptal, tak s tím většinou nebyl problém. Jedná se o byt s soukromém vlastnictví s lodžii, kde by byl kompresor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová