Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege
Tak nejspis mate nejake schuze vlastnici bytu a mate spravce, ne? Tam to asi res (nezila jsem nikdy v byte), ale tam bych asi sla za spravcem a na nejakou tu radu. Takze delsi reseni.
@jege píše:
V kanceláři mám nevyužitou přenosnou klimatizaci, ale bez díry ve zdi nebo okně je to o ničem - hrozný hluk i spotřeba, ale snížení teploty maximálně o 1-2°C.O jakou čističku konkrétně se jedná? V TV shopingu propagují různé „zázračné“ ochlazovače na principu odpařování vody, ale moc tomu nevěřím a ten vlažný vzduch po ohřátí musí být snad ještě horší!
Comedes Lavaero 240. Ona teda nemá ochlazovat vzduch, to je abych tak řekla vedlejší účinek. A určitě neochladí místnost třeba o deset stupňů. Ale na ten nejvyšší stupeň to fouká studeně a v místnosti je z nesnesitelna fajn. Mně vyhovuje, z klimatizací vždycky onemocním.
@Kelsey píše:
@jege
Tak nejspis mate nejake schuze vlastnici bytu a mate spravce, ne? Tam to asi res (nezila jsem nikdy v byte), ale tam bych asi sla za spravcem a na nejakou tu radu. Takze delsi reseni.
Tak schůze se odložila do podzimu, takže to mi bude platné jak mrtvému zimník. A když se to někomu nebude líbit, tak mi to zakáží a pak to bude boj na dlouhou trať to pak změnit.
Nebo se na to fakt vykašlat a udělat aspoň v 1 - 2 místnostech vložky do oken a dotáhnout z práce jednu nebo když bude nejhůř i obě přenosné klimatizace: https://www.dumachalupa.cz/…-pane-11720/?…

Ještě žádné pořádné horko nebylo
některé problémy mě fakt baví
![]()
Ahoj, já horko nesnáším od nepaměti, ale čím jsem starší, tím je to horší. Moje provozní teplota je max 25 stupňů, jak je víc, začnu se potit a je mi blbě. Jediné, kdy mám teplo ráda je u moře nebo když můžu být u vody, někde hezky ve stínu.
@Sisres píše:
Ještě žádné pořádné horko nebyloněkteré problémy mě fakt baví
![]()
![]()
![]()
Včera bylo cca 30°C a dnes má být podobně. Minulé roky se to šplhalo až je 40°C. To se Ti zdá málo? A bydlíš v podkrovním bytě nebo aspoň paneláku, jako někteří, kde je při takové teplotě k zalknutí? ![]()
@jege píše:
Včera bylo cca 30°C a dnes má být podobně. Minulé roky se to šplhalo až je 40°C. To se Ti zdá málo? A bydlíš v podkrovním bytě nebo aspoň paneláku, jako někteří, kde je při takové teplotě k zalknutí?
Včera bylo možná 30 stupňů, ale sotva pár hodin, k večeru už zase lilo.. A dnes už je momentálně zataženo.. Bydlím v podkroví, kde máme v létě někdy i 30 stupňů, přesto léto a vedro miluju, letos je to zatím bída.
@jege tak se odstěhuj tam kde ti bude příjemně
nebo si kup klimatizací
stejnak neovlivníš počasí ![]()
@Sisres píše:
@jege tak se odstěhuj tam kde ti bude příjemněnebo si kup klimatizací
stejnak neovlivníš počasí
O čem se tady, Mlho, již 2 stránky bavíme? A kam poradíš se odstěhovat, když na severu je již 30°C dávno? ![]()
@Alušáček píše:
Včera bylo možná 30 stupňů, ale sotva pár hodin, k večeru už zase lilo.. A dnes už je momentálně zataženo.. Bydlím v podkroví, kde máme v létě někdy i 30 stupňů, přesto léto a vedro miluju, letos je to zatím bída.
A co třeba děláš? Já vůbec nevím, co s klukem dneska, mám pocit, že mu způsobim úžeh jen cestou k autu ![]()
@Bubla Bůčková píše:
A co třeba děláš? Já vůbec nevím, co s klukem dneska, mám pocit, že mu způsobim úžeh jen cestou k autu
My na západě máme zataženo, bohužel.. Jedu na zahradu, mám to kousek, autem sotva 5min, mame tam bazén, nebo chodime na koupaliste. Já myslím, že právě to patří k letu, sluníčko, koupání, opalovaní.
@Alušáček píše:
My na západě máme zataženo, bohužel.. Jedu na zahradu, mám to kousek, autem sotva 5min, mame tam bazén, nebo chodime na koupaliste. Já myslím, že právě to patří k letu, sluníčko, koupání, opalovaní.
No to jo, ale ty nářky jsou od nás uprostřed betonu a bytu bez terasy
ano, až pojedu k mamce na návštěvu na zahradu nebo vyrazím na koupaliště, tak OK… Ale to jaksi nemůžu denně a když se do toho mám táhnout z práce MHD
tak kluk byl dneska umorenej, hned za chvíli do kočárku, den úplně na hov.no a to bylo jen 27 ![]()
@Bubla Bůčková Ale já taky bydlím uprostřed města v bytě bez balkonu, v podkroví kde někdy máme i 30 stupňů. Když jsou vedra, tak i po práci každý den, odpoledne vyzvednu dceru ze školky a jedeme na koupaliste, nebo na zahradu. Chápu, že každý to má jinak, já zase trpím v zimě, hnusně, brzo tma, to mě vůbec nebavi.
@Alušáček píše:
@Bubla Bůčková Ale já taky bydlím uprostřed města v bytě bez balkonu, v podkroví kde někdy máme i 30 stupňů. Když jsou vedra, tak i po práci každý den, odpoledne vyzvednu dceru ze školky a jedeme na koupaliste, nebo na zahradu. Chápu, že každý to má jinak, já zase trpím v zimě, hnusně, brzo tma, to mě vůbec nebavi.
Jo já to chápu, jen zahradu a koupaliště nemá za rohem každý. Pro lidi s bazénem na vlastní zahradě to vůbec musí být super. Ale zas jako, kde je nějaký vyletovani a hraní. Taková věčná honba za stínem pro mě ![]()
@jege píše:
Tak schůze se odložila do podzimu, takže to mi bude platné jak mrtvému zimník. A když se to někomu nebude líbit, tak mi to zakáží a pak to bude boj na dlouhou trať to pak změnit.Nebo se na to fakt vykašlat a udělat aspoň v 1 - 2 místnostech vložky do oken a dotáhnout z práce jednu nebo když bude nejhůř i obě přenosné klimatizace: https://www.dumachalupa.cz/…-pane-11720/?…
Vlozky v okne moc netlumi. Tyhle prenosne klimarizace jsou fajn, ze jsou levne, ale ucinek je minimalni a hlavne prpblem s dirou. Pokid mate svj tak na schuzi cekat nemusis, napis na predstavenstvo a oni ti reknou postup. Nektere veci nemusi schvalovat vsichni vlastnici.