Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bonsaj493 ahojky.. koukala jsem co je to za přístroj.. 😅 jsem nevěděla, že něco takového existuje.. ale koukala jsem kdysi na přístroj Lady comp, kde se uvádí, že je s přesností 99,4% předpoví plodné dny. Je sice dražší, ale potom slouží i jako antikoncepce.. četla jsem velmi dobré hodnocení.. ale zkušenosti nemám..
@Babadook ja mám mít ovu taky pátek nebo sobota a testovat chci na silvestra. Sestej cyklus, tak snad 🤞
Já sice nestíhám testovat, ale na základě náladičky co jsem měla včera večer a mám i dnes… řekla bych, že ovu proběhne dnes… takové stavy mám jenom při ovulaci ![]()
Holky je tu nektera z vas co dokaze prelouskat vysledek spermiogramu? Nebo mate nektera zlusenost s otehotnenim pri asthenozoospermii??Je sance nebo jen ivf? co jsem tal pochopila rak vysledek z te tabulky co to ukazal je “mortíita a+b 21 a ma byt vyssii nez 32%
@GabriDnk co jsem si načetla o spermiogramu, tak by se měl opakovat, jeden výsledek není vypovídající. A pak prý fungují velice dobře všechny doplňky - vitamíny a tak na zlepšení. Ale nemám vlastní zkušenost, nás to teprve čeká v lednu.
@Asma222 také jsem četla, že by se měl po několika měsících zopakovat, jeden výsledek nic neříká
.
Moudré ženy, jak se užívá Gynex na srovnání cyklu? Mám ho doma už dlouho. Je sice stoletý, ale pořád ještě neprošel a jsem líná dlouho hledat na netu. ![]()
Možná bych nepohrdla ani kontryhelem, ale radši to nebudu míchat dohromady.
Dokonce mám i drmek forte, taky skalní zásoba a nikdy nepoužit.
![]()
Co si myslíte? Na srovnání cyklu spíše Gynex nebo kontryhel?
Jsem 1 dc, takže si mohu rozmyslet do čeho ne/jít.
@Denise.H já mám s kontryhelem jen výborné zkušenosti, mě teda cyklus srovnal hezky a hooodne se zmírnila intenzita krvácení
. Gynex jsem nikdy nebrala, tak tam neporadím
.
@Denise.H v gynexu už myslím je kontryhel, tak bych nemichala
@Denise.H jinak dávkování je dost různý. Je to asi 2-7 kapek až třikrát denně. Má tendenci to rozházet cyklus, pokud s ním vyloženě nemáš problém, takže bych začala na tom nejmenším a posupně přidávala. Uvidíš, jak budeš reagovat. Ale pokud nemáš problém s cyklem ani jiný problém, tak mi to přijde zbytečné. Ony i ty bylinky můžou bez indikace fungovat jako zátěž, ač se to tak často nebere.
@Primat17780 Právěže dneska jsem dostala MS, kterou jsem měla mít až za 6 dní. Cyklus byl dlouhý 27 dní (to by nevadilo), 19 cd hezky potvrzená ovulace bt a testy, ale luteální fáze mi z toho výchází jen 8 dní. ![]()
Standard je u mě cyklus kolem 30 dní, ovulace 16 dc a luteálka je naprosto vždy 14 dní. Každopádně ta luteálka by se měnit neměla, ať už je cyklus dlouhý jak chce. ![]()
Ono by se to mělo srovnat samo s pár cykly, ale ráda bych tomu pomohla, pokud to vůbec jde.
@Denise.H na to mi přijde nejvíc vhodný ten drmek, ten by měl právě podpořit LF
.
@bonsaj493 No jo, ale zrovna u něj se snad nikdo nemůže shodnout na dávkování. Někdo píše brát furt, jiný vysadit po 3 měsících, brát celý měsíc, brát do ovulace, brát jen v luteální fází, ale pozor ne v těhotenství a při kojení. Jinde zase že při kojení nevadí. Aby se v tom prasátko vyznalo. ![]()
To s tím kontryhelem a Gynexem je to lepší.