Snažení 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8636
19.12.24 22:34

@Primat17780 Dobrý postřeh. Hele já tak jako tak chtěla kojit rok (zbývají 2m a kousek) a potom přestat. Dítě kojení nijak zvlášť nevyžaduje, ale dá si a mě to nijak zvlášť neuspokojuje už od začátku. :nevim:
Někdy mi příjde, že spíše kojím pro sebe, abych si splnila bobříka (vždyť je ještě kojenec a měla by mít MM…). To jsem si zadala, když byla ještě v břiše. :lol: Zní to asi divně, ale snad si rozumíme. :mrgreen:
Samozřejmě nechci dítě o nic ochudit, ale ten čas do roka by byl stejně na sílu. Tak s tím tak trochu váhám, když nevidím už ten velký zájem z druhé strany, jestli už neskončit teď.
P. S. Snad tu není přítomna kojoliga. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
19.12.24 22:36

@Výbojka Kojit do porodu, to jsi hustá!
A chce to spíše dítě nebo ty?
Jako mám známou, co kojí těhotná, ale prý to úplně dobrý není a chtěla by starší odstavit, což se tedy nedivím. Kojit skoro tříleťáka je v našich končinách ne úplně běžné. Ale aby bylo jasno, já osobně proti tomu nic nemám, ať si každý dělá, jak uzná za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
19.12.24 23:24

@Denise.H taky věřím, že se cyklus srovná i sám, jen to chce čas. Schválně jsem koukala na cykly po porodu před 2 lety, první cyklus jen 17 dní, další už normálně (cca 30), ale LF 9, pak dokonce 5 dní 8o a zhruba za 4-5 měsíců už to začalo být pravidelné s LF kolem 12 dní😊 ale já nekojila, takže to u tebe bude mít taky vliv, i když už je to jen trochu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
19.12.24 23:32

@Briza5 Díky za zkušenosti! Tak uvidím, stejně mi nic jiného nezbyde, než čekat. Asi jako ostatním tady. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
19.12.24 23:53

@Denise.H Ahoj, Ty jsi zase hustá, že chceš kojit do roka, i když dítě vypadá, že už nechce! Já teda pamatuju něco, co by se dalo nazvat minibojkotem, kdy dítě, které se do té doby kojilo čtvrt hodiny i dýl, najednou po minutě přestávalo, protože prostě všechno bylo zajímavější než mlíko. Ale jestli to bylo v osmém nebo desátém měsíci, to už bohužel nevím…
Mému jsou dva roky a čtvrt. Říkala jsem si, že bych ráda kojila do dvou let. On byl teda vždycky na mléko, teď o něm už i hezky mluví. :lol: Kolem druhých narozenin to vypadalo nadějně - jen na uspávání a v noci mu stačila voda. Jenže pak jsme letěli na dovolenou a nějak ho to vyvedlo z míry. Tak to je teď taková klasika, že když byla změna režimu nebo silný zážitek, tak pak se den dva kojí mnohem víc. A teď už podle mě moc cítí tu blížící se změnu. Vysvětlujeme, ale stejně říká, že se s miminkem budou kojit oba. Tak jsem zvědavá a kontaktuji LP, abych zvládla přechod a nepokazit jim vztah. Fyzicky je to pěkně náročné.

Na druhou stranu kojení jsem si nechala i kvůli sobě ze dvou důvodů.
Zaprvé aby pak začátek nového kojení po porodu nebolel (bohužel jsem nevěděla, že i kojení při těhotenství bolí).
Zadruhé že to je taková oáza klidu - někdy se kojí i hodinu v kuse, kterou já pro ležím, že. A má tu dobu zavřenou pusu. :D I ráno díky tomu můžu vstávat o dost později. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 05:55

@Výbojka je to hezké kojit dvě děti najednou :srdce: většinou se u toho hladily :)

• Citovat
  • Upravit
4219
20.12.24 06:37

@Denise.H koupení drmku co jsem neotevřela už mám v minulém cyklu za sebou, tak že by? 🤣 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
20.12.24 07:43

@Denise.H no jasně, to je na každým, jak mu to vyhovuje. Taky jsem si myslela, že přestanu, když otehotnim, ale upřímně pro mě pak bylo daleko jednodušší dítě „ukojit“, než ho třeba uchovávat a tak. Když jsem byla v prvním trimestru hodně unavená, tak mi to dalo i nějakej čas si na chvíli lehnout 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.12.24 08:11

Ahoj ženy, snažíme se s přítelem o mimčo. Poslední menzes začala 14.11. Styk proběhl 27.11. a 29.11. Teď mám cca 6 dní zpoždění. Minulý týden jsem si dělala test a negativní. Dnes ráno jsem si dělala další a také negativní. Co myslíte, sem trošku zoufalá :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
20.12.24 08:25

@Výbojka Držím palce, ať to s LP zvládnete! :palec: Tedy ale jak o tom kojení v těhu mi píše nebo vypráví xtá maminka včetně tebe, tak už ani chuť k tomu nemám. A to, že to bolí taky moc nepoteší. :mrgreen: Bolest jsem si užila dost na začátku. Asi budu postupně kojení omezovat a spotřebujeme mrazák. Ráda bych si tam zamrazila taky něco jiného než pytlíčky s mlékem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
20.12.24 08:27

@bonsaj493 Jj, hodně holek taky otěhotnělo zakoupením plného přístupu na fertilityfriend.com, co tak jsem vypozorovala. Stačila jenom ta platba :lol: Můžeš taky zkusit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
20.12.24 08:30

@Primat17780 To chápu. Já mám děti obecně dobře spící. Naopak se mi v noci spíše budí na to kojení. Když jsem jí párkrát dala láhev, tak spala jako dudek 8-10hod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
20.12.24 08:33

@baruska9 Že to nevyšlo. Test by musel být jasně pozitivní pokud jsi po termínu MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.12.24 08:47

@Denise.H asi máte pravdu, také jsem už k tomu skeptická. Test jsem dělala z DMka, nemáte někdo s tímto testem zkušnosti? Je dobrý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8636
20.12.24 08:55

@baruska9 Není špatný. Za mě je nejlepší Mamatest, Livsane a Dr.Max, ale i tak se u každého dočteš, že dělal falešné duchy.
Myslím si, že tobě by na každém testu musela vyjít dálnice, pokud není úplně vadný.
Držím palce, ať to příště vyjde!

P. S. Zkus příště vysledovat ovulaci, abys věděla, kdy případně testovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí