Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bambula89 ahoj, morfologie nam vysla 2%, IUI jsme zkouseli 3×, ted jeste v lednu zkusime naposledy.. ale moc sanci tomu nedavam 😅
@MonikaGeller ono se říká všeho s mírou, takže relaxační jóga ano, ale nic silového… Ano, jsou holky, které chodí až do porodu do posilovny, zvedají závaží a nic se nestane, ale chápu, že máš strach, ale věřím, že tentokrát bude vše v pořádku ❤️ Takže bych dala na své pocity a podle toho se rozhodla 🍀
@Goldie22 píše: Více
Já se cítím stejně, jen mě píchá vpravo dole, ale to už se lepší a přes noc jsem hladová a ráno šílený hlad. Ale to může být tím, tě min jim od pozitivního testu, asi jak je to vzrušo a zároveň nerviky. Jinak ale nic 👀 Dnes jsem 4+0
@Rozzmarýnka mě teď vůbec nic nebylo. Až asi den dva po termínu mě začaly bolet prsa a každej den se to stupňuje. A jedinej příznak, co jsem netušila, že je těhotenskej byla nespavost asi od 10 dpo… Trvalo to asi 14 dnu. Děs běs. A pak občas večerni nevolnost.
Ale u mladého asi vůbec nic. Nějak si to prostě neuvědomuju. Hlavně jsem tehdy byla už od druhýho měsíce na neschopence. A tehdy jsem vlastně měla poslední menzes v druhým měsíci těhotenství
@MonikaGeller já osobně bych takhle na začátku zrovna jógu vynechala. Ale mám po dvou neúspěšných tehu, takže jsem hodně opatrná 😊
Holky děkuji všem za reakce a zkušenosti. Je pravda, že jsem zapomněla na bolest prsou, protože tu jsem měla poslední 3 cykly vždy týden před MS, tento cyklus také a tedy akorát to pokračuje doteď (3 dny po termínu MS), tak jsem to nějak nevnímala a nespojila s těhotenstvím.
@MonikaGeller Zvážila bych to a zeptala se přímo té lektorky jógy. Já chodila loni se sestřenicí na jógu pro začátečníky a těhotné (obě začátečníci, ona současně i těhotná 😁). Lektorka se tehdy všech těhulí ptala, zda již mají ukončený první trimestr. Nevím, jak by to bylo u někoho, kdo je na jógu zvyklý pravidelně. Já bych do toho nešla, max protažení, ale jestli je to intenzivní, jak píšeš, tak ne.
@Goldie22 Tak zeptat se úplně nemůžu, protože to je rodinná známá a chodím tam současně s mamkou a zatím to chceme držet v tajnosti po minule smutné zkušenosti.
Máte pravdu, radši na tu jógu nepůjdu a kdyztak to poresim s gynekologie až půjdu na první kontrolu. Ještě jsem neměla odvahu mu ani zavolat 🙈 😁
@MonikaGeller chodila jsem na zdravotni cviceni, a kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak mi bylo receno, ze budeme pokracovat az po ukoncenem 1. trimestru. A potom jsou take ruzna omezeni. Jak uz tu nekdo psal, jsou zeny, ktere cvicily dost intentivne i v tehotenstvi a nemelo to vliv na plod… a nekdo naopak pomalu jenom lezel, a i tak to nevyslo
zase bych to moc nepokousela
@MyselfAndMe píše: Více
Nechala jsem to vypočítat různé aplikace
Vychází mi 15.9.
@MyselfAndMe mně vychází dle aplikace 21.8., v úterý jdu na první kontrolu, tak se zatím snažím stát nohama pevně na zemi 🍀
Ja jsem teď dost psychicky zdeptaná. Synovi se začali dělat nějaké pupínky, a dneska mi pediatrička dle fotek řekla, ze jsou to prý neštovice. Přitom my skoro vůbec nikam nechodíme. Jenom ven na hřiště, kde teď skoro nikdo není. Neštovice jsem prodělala v dětství. Než mi přišla od ní odpověď, tak mi přišlo, že se mi začaly nějaké taky dělat, ale možná jsou to jenom beďary. To by měla být celoživotní imunita, ne? Jinak to prý v těhotenství není moc dobré, pokud jsem to neprodělala. Což já jsem prodělala, ale stejně mám strach. ![]()
@MyselfAndMe můžu se zeptat, jak ti přišli na ten zánět dělohy vůbec? Na UTZ, ze stěru nebo jak? Protože včera na gyn. pohotovosti nic, prý jsem v pořádku, jen injekce od bolesti. Dnes urologie taky v pořádku, tak já to nechápu. Ale stěry mi třeba neudělal nikdo. Na gyndě jsem dostala od sestřičky čípky na bakteriální infekci (doktorka už tam nebyla), ale nepřijde mi, že by infekce tam dole mohla za bolest podbřišku a beder, hlavně těch beder
.
@tgg91 měla by na to být celoživotní imunita, ale stejný bacil pak způsobuje pásový opar.