Snažení 9 měsíců

Anonymní
8.3.22 17:25

Snažení 9 měsíců

Ahoj holky, předem se omlouvám za anonymitu ale mám k tomu své důvody. Vím ze je tu takových témat spoustu ale přece bych rada ještě přečetla par rad navíc. S přítelem se snažíme už 9 měsíců o miminko mě bude 23 a příteli 35. Minuly měsíc jsem byla u doktorky s tím ze mi řekla ze si mám koupit inofolic a brát utrogestan po dobu 3 měsíců od 15dc, jenže já mám ovulaci kolem toho 14-15 dc a četla jsem ze utrogestan ovulaci zastavuje. Jinak sem prý úplně v pořádku. Zajimalo by mě jestli někomu taky trvalo tak dlouho otěhotnět a dostal “na to” utrogestan? Omlouvám se jestli je muj dotaz na hlavu jen to nemám s kým probrat a věřím ze se tu najde spousta žen od kterých se rada přiučím. Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
AH
847
8.3.22 17:36

Záleží, jak moc na dítě spěcháte. Nevím, jaká všechna vyšetření ti doktorka udělala, že takhle tvrdí, že jsi v pořádku. Pokud jsi v pořádku, tak nevím, proč máš brát utrogestan. Já osobně bych ho jen tak nebrala bez pořádného vyšetření obou.
Ze své zkušenosti (16m snažení) bych nyní jednala tak, že bych chlapa hned hnala na spermiogram. Ať ty do sebe zbytečně necpeš hormony a nekupuješ drahý doplňky. Hned jak bych měla základní vyšetření obou a bylo vše ok, tak bych tomu ještě nějaký čas dala (s podporou vitamínů pro partnera, inofolicu apod) a až pak teprve to řešila případně hormony a dalšími dovyšetřeními. My po skoro roce zjistili, že chlap má šílený spermiogram. A pokud chlap bere vitamíny, tak se to na spermiích projeví po 3m. Takže řešit spíš ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
8.3.22 17:41

Jděte oba na vyšetření - takhle se můžeš snažit jak blbá, a pak se třeba ukáže, že je problém u partnera, už to není žádný mladík, no. :nevim: Má už děti? Nebo proč si myslíš, že je problém u tebe? Věkově jsi ideálně, ovulaci máš taky učebnicovou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
8.3.22 17:43

Nechápu proč nasadila utrogestan když nemáš hotový hormonální profil.. utrogestan se nasazuje určitě až po ovulaci… My se snažili 5 let, mám toho vyzkoušeno hodně.. můžeš pak poslat partnera na spermiogram, ale ten rok snažení bývá brán jako normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
8.3.22 17:50

Ja som este predtym, nez sme sa zacali snazit poslala chlapa na spermiogram, len tak preventivne, aby som vedela na com sme, nemal ziadny dovod…podla mna by to mala byt automatika a nie, ze hned sa zeny zacnu riesit, ze problem je na ich strane :roll: tvoj chlap uz mal mat davno spermiogram za sebou, neviem na co cakate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.22 17:52

@AH
No nedá se říct ze by jsme spěchali ze to jako musí byt hned teď to ne každopádně by to bylo fajn 😃. My jsme tomu nechávali volný průběh ale mě to nějak po těch 7 mesicich začalo šrotovat v hlavě jako jestli je vše v pořádku a tak. Já sem si právě říkala že s tím utrogestanem je to nějaký divný. Děkuji moc za radu s přítelem jsme se bavily ze by se příští měsíc objednal na spermiogram. Určitě to udělám jak radíš. A gratuluji ze se nakonec podařilo ať vám prcek děla jen radost. Děkuji moc za odpověď a přeju krásný zbytek dne 🍀 😊

• Citovat
  • Upravit
8.3.22 18:00

@listento
Myslím ze už ani nemusím byt anonymní 😅Nene partner děti nemá. Já ani nevím proč sem si myslela ze je problém u mě. Partnera sem na spermiogram neposílala nebo neřešili jsme to protože sem si myslela ze se tohle právě děla po roce a více snažení. Nejsem v tomhle moc zkušená proto sem opravdu rada za každou radu tady od vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.3.22 18:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem se omlouvám za anonymitu ale mám k tomu své důvody. Vím ze je tu takových témat spoustu ale přece bych rada ještě přečetla par rad navíc. S přítelem se snažíme už 9 měsíců o miminko mě bude 23 a příteli 35. Minuly měsíc jsem byla u doktorky s tím ze mi řekla ze si mám koupit inofolic a brát utrogestan po dobu 3 měsíců od 15dc, jenže já mám ovulaci kolem toho 14-15 dc a četla jsem ze utrogestan ovulaci zastavuje. Jinak sem prý úplně v pořádku. Zajimalo by mě jestli někomu taky trvalo tak dlouho otěhotnět a dostal “na to” utrogestan? Omlouvám se jestli je muj dotaz na hlavu jen to nemám s kým probrat a věřím ze se tu najde spousta žen od kterých se rada přiučím. Moc děkuji.

Utrogestan jsem dostala až po otěhotnění. Přítele bych nejpozději do roka poslala na spermiogram. Když se víc jak po roce pravidelného sexu nezadaří, jdi na vyšetření i ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.3.22 18:56
@Anonymní píše:
@AH
No nedá se říct ze by jsme spěchali ze to jako musí byt hned teď to ne každopádně by to bylo fajn 😃. My jsme tomu nechávali volný průběh ale mě to nějak po těch 7 mesicich začalo šrotovat v hlavě jako jestli je vše v pořádku a tak. Já sem si právě říkala že s tím utrogestanem je to nějaký divný. Děkuji moc za radu s přítelem jsme se bavily ze by se příští měsíc objednal na spermiogram. Určitě to udělám jak radíš. A gratuluji ze se nakonec podařilo ať vám prcek děla jen radost. Děkuji moc za odpověď a přeju krásný zbytek dne 🍀 😊

Vyšetření spermatu nebolí a je neinvazivní. Proto by se s ním mělo začínat. A prohlídkou na gynekologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
8.3.22 19:44

Tak ono 9 měsíců je nic pokud jste se opravdu intenzivně nesnažili a nesledovala jsi ovulaci a casovala styk :mrgreen:.
Nám takhle první snažení trvalo 1,5 roku a teprve potom jsem začla sledovat ovulaci, plánovat atd. A za 6 měsíců se povedlo.
Nikdy jsme žádné vyšetření nepodstoupili, já teda brala asi poslední 3 měsíce ten inofolic.
A nyní u druhého dítěte to taky klaplo po snažení se 6 měsíců.
Držím palce ať to vše klapne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
8.3.22 19:48

Ja jsem dostala Utrogestan, kdyz jsem po vice nez 5 letech snazeni absolvovala 4. laparoskopii a doktor usoudil, ze jinak nez pomoci IVF to nepujde. Ale nebyla jsem ani ve stavu vhodnem pro IVF, tak jsem rok mela uzivat Utrogestan a pak by se videlo. Mela jsem ho uzivat 12. den cyklu (bezne jsem ovulovala 14. - 15. den cyklu). Jenze prvni mesic uzivani Utrogestanu jsem vyjimecne ovulovala 11. den cyklu, takze Utorgestam nestihl ovulaci zabranit. A diky tomu mam ted 7letou dceru.

Jenze tehdy jsme oba s partnerem meli za sebou spoustu vysetreni. Jak radi vyse, nejdrive posli partnera na spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.22 20:19

@neria55
Inofolic taky beru a tenhle měsíc jsem si začala hlídat i ovulaci 😊 časovat styk ani nemusíme spime spolu většinou obden už od doby co jsme spolu 😅
Děkuju moc za povzbuzení a užitečnou radu 😊 a jsem moc rada ze vám to klaplo ať jsou oba prckové zdraví a šťastný 🙏🏻 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.3.22 21:03

Ahoj, my se snažíme od 2,5 roku. Nechali jsme tomu volný průběh cca rok a půl a nyní už v Caru. Na gyn. mi taky zkoušeli toto a bez úspěchu. :) ps: můj manžel je mnoohem starší a je naprosto zdráv a plodný až až - to jen reaguji na koment „že už to není žádný mladík“ držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.22 21:07

@Sojkys
Děkuji za komentář 😊
Držím palečky aby vám to co nejdříve vyšlo a věřím ze tomu tak bude 🍀 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...