Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to jsem ráda, že to neva. Člověk se bude muset v těhu a po tehu omezovat v alkoholu, tak jsem ráda,že ne před:o)) I když bych už ráda byla těhu a to omezení by mi hnedka přestalo vadit:o)
Ja bych to taky neresila, naopak se clovek uvolni a pivo obsahuje kyselinu listovou,ktera se doporucuje, kdyz se snazis otehotnet.. Myslim si, ze prekazkou je v tomhle pripade spis psychika..to,ze moc chcete.. my takhle chteli miminko pul roku a nedarilo se.. Pak jsme si rekli,ze to prozatim nechame byt a budem v klidu rekonstruovat barak a buch, jsem v tom ![]()
Ahojky,
mám menší obavy, protože jsem před měsícem vysadila prášky a s přítelem se spoléháme jen na přerušovanou soulož. Říkám si, že pokud to příde, zlobit se nebudeme, ale vyloženě plánovaně se o mimi nesnažíme. Co mě ale trápí je, že jsme oba studenti a vlastně každý den je nějaká akce, kde se samozřejmě popíjí. Nevypiju toho nijak extrémně moc, ale tak 3-4 piva nebo vína si dám. Ne pokaždé, většinou míň, někdy ale víc. Nechci být paranoidní, ale stejně mě to trápí…
Z.
Zuza26: Já myslím, že nemusíš mít strach, pokud se přímo nesnažíte… ale samozřejmě, pokud bys zjistila, že jsi těhotná, tak už je to něco jinýho
V tom je právě ten problém, nesnažíme, ale prerušovaná soulož není moc spolehlivá metoda. Nevadilo by nám, kdybych otěhotněla, ale zase se do toho bezhlavě nehrneme. Připadá mi nesmyslné se nějak hlídat, stresovat se a kazit si tím fajn večery, ale na druhou stranu zase nechci miminku uškodit, pokud by se nám to náhodou povedlo. Četla jsem spoustu diskuzí o tom, jak maminky zjistily, že jsou těhotné před Vánocemi, Silvestrem, kdy se všeobecně hodně pije a nic pak mininku nebylo. Ale bojím se na to spoléhat..
Já vím.. my se snažíme a já si občas taky něco dám a mám z toho špatnej pocit, ale hodně se píše i o tom, že v hodně raným stádiu těhotenství to na dítě nemá vliv, tak se tím taky trochu uklidňuju… Ono to spíš vadí v tom snažení (že má chlap třeba po alkoholu pomalejší spermie a tak…)
Tak asi se to chce hlavně uklidnit a nechat tomu volný průběh. Přítel mi pořád říká, že kdyby to bylo tak škodlivé, je degenerovaná půlka národa. ![]()
@Zuza26 píše:
Tak asi se to chce hlavně uklidnit a nechat tomu volný průběh. Přítel mi pořád říká, že kdyby to bylo tak škodlivé, je degenerovaná půlka národa.
No, tak to má přítel naprostou pravdu… Až zjistíš, že si těhotná, pak by ses teprve podle toho měla zařídit, ale teď buď v klidu!
Ale chápu, jaký to je, taky mám někdy takový špatný svědomí ![]()
Zkusím to! Snad to půjde. Děkuji za povzbuzení. A držím palce!!! ![]()
Zdravím.. potřebuji názor. snažíme se s manželem 2 roky o mimčo a zítra jdeme poprvé na IUI, manžel má firemní večeři a řekl, že si tak těch 5 piv dá, já mám názor, že by neměl, on říká, že to nemůže vadit, jaký je váš názor?
Alkohol jen prokrvuje tělo ženy. Zvyšuje tlak, adrenalin. Na funkci vajíčka v plodné fázi to vliv nemá. Spíš si troufám říct, že dokonce moje jedna z nejlepších kamarádek, která přestala po dvou letech řešit nějaké oplodnění (do té doby zdravá strava, léky na podpoření těhotenství, ovulační testy, abstinentka… a nepomohlo), najednou si začala užívat, uvolnila se, s přítelem si pátky, soboty dělali plné romantiky, erotiky při vínku (někdy kvantu vína, aspoň já bych se osypala), svíčkách, vypustili z hlavy touhu mít miminko, věnovali se jen sami sobě a najednou do dvou měsíců se zadařilo, aniž by chtěli. ![]()
Takže žádný strach s alkoholem, nic neřeš, uvolni se, buď svá, netlač na pilu, ten správný čas určitě přijde..
Hodně štěstí
Ahoj holky,
my se s manželem snažíme 2 měsíce a zatím nic. Alkohol od tý doby nepiju, teď v sobotu jsme pozvaný na pařbu, tak si asi dám. Když těhotná nejsem (menstruaci mám, i když rozházenou), tak bych se mohla napít, ne? Ještě mě láká si třeba udělat TT. Četla jsem, že mnohé byli těhotné a normálně v prvním trimestru menstuovaly.Co myslíte? ![]()
Hoooj, my se snažíme od března.. zatím nic.. ale žádný režimy nedodržuju.. chodím cvičit jako vždycky a když někam jdem normálně piju, klíďo i sedmičku vína..
spíš se snažím přestat s kouřením.. :/ takovej trénink než najdu // to už cigáro do pusy dát nechci.. ![]()
Ahoj Vendi, já taky normálně chodím běhat. Ale až budou na TT //, tak se dám na rychlochůzi
To by snad škodit nemělo. Jo, s tím kouřením to bude asi horší, co? Štěstí, že nekouřím
Ale v sobotu to vypadá, že dám víc než jednu sedmičku vína ![]()