Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Také se přidám 🙋♀️, dnes už 5dpo, tak budu brzo testovat. Snažíme se už 4 roky ale po 2. nevydařeném IVF jsme si museli dát rok pauzu a teď jsme se do toho zase pustili na plno. Tentokrát jsme udělili fakt maximum - hromada doplňků, měření bbt, kalíšek fertilily, meditace, dostatek spánku, dokonce mi i ovulace seděla na Jonášovu metodu, tak jsme to raději pojistili i podle ní
tak věřím, že už konečně nám to také vyjde. ![]()
Jak dlouho se snažíte vy? ![]()
@Terka1702 Hurá, další měsíc ![]()
Jak jsi na tom? Už jste byli někde na konzultaci?
@Ardilera Teď už jedete přirozeně? Při IVF se nepodařilo oplodnit vajíčka nebo kde byl problém?
@Terrca Ano teď zkoušíme zase přirozeně. Teda teď ten rok jsme se taky nechránily, ale moc jsme to neřešili, protože jsme potřebovali pauzu. Po 2 letech jsme šli na IVF a z 12 vajíček se oplodnilo 6, ale všechny se zastavili a dotáhlo to jen 1 zpomalené a to se po KET nechytlo. Nečekala jsem, že z toho nic nebude, ale ještě jsem neztrácel naději, tak jsme šli na druhé IVF a asi jak jsem měla tělo zahlcené maximálními dávkami hormonů z předchozího pokusu a měla jen měsíc pauzu, tak to tělo nezvládlo a byli jen 2 folikuly a druhý vaječník nereagoval. CAR doporučil přerušit IVF, takže jsme přišli o pokus, ale nestálo to další zbytečný ranec. Pak jsem podle bbt zjistila, že jsme zrovna chytli anovulační cyklus i měsíc potom, které jsem nikdy předtím neměla
No to mě celkem rozsekalo, a řekli jsme si, že nejdřív musím dát do pořádku své tělo a kvalitu vajíček a pak má teprve smysl jít do dalšího pokusu, aby nedopadl jako ty předchozí.
Teď zkoušíme vše možně podpořit kvalitu vajíček a snížit stres a pokud to nezabere, tak na podzim 3.IVF
Jinak teda u mě je problém jen nízké AMH na můj věk a muž měl nízkou morfologii, ale ta se vitamíny zpravila, takže žádný zásadní problém, proč to nejde nemáme.
![]()
@Ardilera rády tě tu máme 🍀 my se snažíme oficiálně půl roku, vysazenou antikoncepci mám ale už 9 měsíců 😅
@adruska27 tak přeji ať se co nejdříve zadaří
ať tu máme spoustu pozitivních testů
a sleduješ i ovulaci - BBT nebo LH testy? Nebo zatím to neřešíte a užíváte si snažení? ![]()
Mě teda LH testy vůbec nebavili
ale sledování teploty obzvlášť s novým bluethooth teploměr je poměrně zábava pak sledovat ty proměny grafů. ![]()
@Ardilera děkujeme moc! 🍀 hele, já to ze začátku strašně hrotila, brala jsem hromadu vitamínů, pila různé čaje, měřila BT, dělala si ovu testy a chodila několikrát za měsíc na gyndu a tento měsíc jsem se na to poprvé vyprdla už, beru pouze inofolic a snažím se nevnímat ovulaci, ikdyž ji už poznám bez čehokoliv 😂 koupili jsme si akorát ten conceive gel na podporu ☺️
@Ardilera Ahoj, zahlídla jsem tě v jiných diskuzích a moc ti fandím. To je pěkná doba to vaše snažení…my se snažíme 10. měsíc o druhé a je mi 34. BT jsem začala měřit druhým měsícem a dost mě to baví. Taky jsem si na to pořídila takový teploměr. Dělám LH testy, abych se trefila a pozoruji i hlen. Zkusila jsem kontryhel, gynex a vitamíny. Pokukuji po drmku. Prostě dělám všechno možné, aby se podařilo do 5 m, aby mi rodičák navazoval na mateřskou a popravdě z toho začínám být druhý měsíc značně zoufalá. Teď jsem 8 dpo a test by vyšel případně pozitivní kolem 30.5.
A jak jste na tom vy? Snažíte se o první? Kolik ti je?
BTW Neměla by to být ardilla ve španělštině, pokud je to tedy španělsky?
@Terrca
Ahoj musím přiznat, že jsem tam ještě nepsala. Budu psát dnes. Mám to s manželem teď doma takové divoké, takže jsem neměla vůbec náladu na to. 🤷♀️
@Terka1702 Tak to mě mrzí, snad se to u vás rychle srovná. Je špatný z toho spermiogramu nebo řešíte jiné věci, jestli nejsem moc zvědavá.
@Terrca
Je z toho špatný, snažím se ho podpořit, ale prostě to vždy nějak vybuchne. 🤷♀️
Do toho dnes mám termín MS, takže už mám 2 dny přesně takovou náladu, to taky nepomůže. Prostě to na mě všechno nějak padá, i s tou prací, že k 30.6 končím, takže se to všechno na sebe tak hezky balí 🤦♀️
@Terka1702 Ono je to pro ty chlapy těžký, ženský to asi snáší líp, ale zase si myslím, že když je problém u chlapa, tak se tomu dá snaz pomoct nějakými vitamíny nebo změnou životního stylu.
Teď se toho na tebe sesypali víc, ale určitě bude brzy zase líp
dáš si oraz od práce, hodíte se do klidu a půjde to ![]()