Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, rozhodli jsme se pro naše první miminko
Nečekala jsem, že se to podaří hned na poprvé a nechávala jsem to mu volný průběh.. máme se rádi a tak to přeci přijde samo. Jenže zatím nic, snažíme se 10. měsíc. Vím, že to není dlouho, ale je nám oběma přes 30 a určitě nechceme zůstat jen u jednoho
Beru kyselinu listovou a poslední dva měsíce testuji ovulaci. Potřebovala bych poradit co dál..? Jaké jsou možné volně prodejné podpůrné prostředky, jaké vyšetření podstoupit, nechat si udělat spermiogram.. Co nás vlastně čeká, když tomu chceme trošku pomoct
Děkuji za rady a držím palce ostatním snažilkám ![]()
@07veronika02 píše:
Ahoj holky, rozhodli jsme se pro naše první miminkoNečekala jsem, že se to podaří hned na poprvé a nechávala jsem to mu volný průběh.. máme se rádi a tak to přeci přijde samo. Jenže zatím nic, snažíme se 10. měsíc. Vím, že to není dlouho, ale je nám oběma přes 30 a určitě nechceme zůstat jen u jednoho
Beru kyselinu listovou a poslední dva měsíce testuji ovulaci. Potřebovala bych poradit co dál..? Jaké jsou možné volně prodejné podpůrné prostředky, jaké vyšetření podstoupit, nechat si udělat spermiogram.. Co nás vlastně čeká, když tomu chceme trošku pomoct
Děkuji za rady a držím palce ostatním snažilkám
urcite by bylo dobre, kdyby sis zacala merit bazalni teplotu. Myslim, ze by to po tobe doktor stejne nakonec chtel, aby videl jeslti probiha ovulace a jestli mas dost progesteronu.
Ahoj, děkuju za příspěvek
BT jsem zatím neměřila, dělám si ovulační testy a podle nich ovu probíhá. Jak dlouho se snažíte vy?
AHOJ
určitě souhlasím s kar-maa s měřením bazální teploty pokud můžu poradit tak nejlepší stránky o měření jsem našla zde http://merenibt.xf.cz/index2.html
no a bylinky jsou různé podpůrné čaje, pak bylinky Kontryhel, který se pije v první části cyklu na růst sliznice.. Maliník, který se pije v době ovulace na lepší hlen je toho spousta záleží jen čemu budeš věřit a co je pro tebe dostupné…
@07veronika02 píše:
Ahoj, děkuju za příspěvekBT jsem zatím neměřila, dělám si ovulační testy a podle nich ovu probíhá. Jak dlouho se snažíte vy?
my se snazime teprve 7-mi mesic. Mezitim uz jsem 2× otehotnela a 2× potratila.
Ahoj ![]()
chci se zeptat, nevíš co vedlo k potratům? Také se snažíme a je to bohužel smutné, ale máš stím nějaku zkušenos¨t…čemu se vyvarovat?
Děkuji ![]()
@kar-maa píše:
my se snazime teprve 7-mi mesic. Mezitim uz jsem 2× otehotnela a 2× potratila.
To mě moc mrzí, že jste měli hned 2× takové velké zklamání ![]()
@pegisek píše:
AHOJ
určitě souhlasím s kar-maa s měřením bazální teploty pokud můžu poradit tak nejlepší stránky o měření jsem našla zde http://merenibt.xf.cz/index2.html
no a bylinky jsou různé podpůrné čaje, pak bylinky Kontryhel, který se pije v první části cyklu na růst sliznice.. Maliník, který se pije v době ovulace na lepší hlen je toho spousta záleží jen čemu budeš věřit a co je pro tebe dostupné…
Děkuju za rady a bezva stránky, je to tam fakt pečlivě vypsané ![]()
@Pavluše89 píše:
Ahoj![]()
chci se zeptat, nevíš co vedlo k potratům? Také se snažíme a je to bohužel smutné, ale máš stím nějaku zkušenos¨t…čemu se vyvarovat?
Děkuji
zatim nemuzu poradit. Muj doktor rikal, ze testy zacneme delat az jestli to nevyjde ani na potreti ![]()
Mohly to byt porad jen nahody. Ale problem muze byt v mnoha vecech. Genetika, toxoplasmoza, malo narostla sliznice…no je toho moc a moc.
Ahoj,
já být tebou, vydám se za gynekologem, řeknu mu, že se snažíme rok a že bych chtěla hormonální profil a pro partnera spermiogram. pokud budou výsledky u obou perfektní, tak pak bych doporučovala imunologii nebo genetiku. dnes je velmi časté, že žena může mít alergii na mužské sperma a tak spermíky zabíjí, takže se nedostanou k vajíčku. je to relativně rychle řešitelný problém. rozhodně bych ale vše řešila s MUDR zejména kvůli vašemu věku (mě v 31 poslali po půlročním snažení již do CAR. jsme na těhu holt staré dle DR)
@lilia81 píše:
Ahoj,já být tebou, vydám se za gynekologem, řeknu mu, že se snažíme rok a že bych chtěla hormonální profil a pro partnera spermiogram. pokud budou výsledky u obou perfektní, tak pak bych doporučovala imunologii nebo genetiku. dnes je velmi časté, že žena může mít alergii na mužské sperma a tak spermíky zabíjí, takže se nedostanou k vajíčku. je to relativně rychle řešitelný problém. rozhodně bych ale vše řešila s MUDR zejména kvůli vašemu věku (mě v 31 poslali po půlročním snažení již do CAR. jsme na těhu holt staré dle DR)
Ahoj, moc děkuju za odpověď
Právě pro ten věk nechci čekat moc dlouho, mě je taky 31 a partnerovi 35. Nevěděla jsem co po DR chtít a jestli to není krátká doba snažení. Ok, na září se objednám
Jak to pokračuje u vás?